Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

15 filmů, které nesmíte minout v Karlových Varech


ikona
Rob Roy
karlovy vary
Čím byste si měli proložit procházky po kolonádě? 

Na světě jsou dva druhy lidí – ti, kteří si myslí, že ví, jaké je zažít největší český filmový festival, a ti, kteří tam byli. Není čas zdržovat a okecávat, svátek filmu je za dveřmi, pojďme si ukázat kvůli kterým kouskům byste rozhodně neměli letošní ročník minout. A nešetříme nikoho, jedeme od nemluvných artů až po brakové výplachy. Protože základní pravidlo zní – každý si tu něco najde a třeba některé pomýlené duše přesvědčíme o tom, že vyrazit na tuhle akci se vyplatí. Začínáme...

1) I Origins

Na úvod žádné extrémy. Přemýšlivá vědecká indie sci-fi, která bodovala na Sundance festivalu a v hlavních rolích se představí Michael Pitt (kterého určitě znáte jako Jimmyho Darmodyho z Boardwalk Empire) a sympaťačka Brit Marling, která si k filmům, kde hraje často píše i scénář. Pokud rádi o filmu a jeho myšlenkách rádi po skoneční diskutujete, tohle by mohlo být ono.

2) Starred Up (Hvězda kriminálu)

Nejlepší letošní britský film o kterém jste ještě neslyšeli – tak to bude právě Starred Up. Tenhle kousek předchází pověst vynikajicího vězeňského dramatu, režíruje talentovaný David Mackenzie, který nás uváděl do depresí už svým komorním sci-fi Perfect Sense a film zdobí herecké výkony dvou hlavních představitelů – Bena Mendelsohna, dle mého skromného názoru nejlepší herec vedlejších rolí současnosti (The Dark Knight Rises, Place Beyond The Pines, Killing Them Softly) a vycházející hvězdy Jacka O´Connella (300: Vzestup říše, hlavní role v blížícím se sprotovním dramatu Angeliny Jolie Unbroken). A že si říkáte, proč se takhle dobrý trailer neobjevil na Moviezone? To já taky...

 

3) 71´

Jack O´Connell podruhé! Tenhle kluk to vzal hopem a nadchl letos v únoru na Berlinale i svou rolí v tomhle britském válečném dramatu ze Severního Irska. V recenzích se film přirovnává k syrovosti Greengrasovy Krvavé neděle.

 

4) L´Arbitro (Rozhodčí)

Ale dost bylo vězení a umírání, pojďme se trochu bavit. Někam na jih, za sluncem, třeba do Itálie. A zábava, to je v těchto týdnech přece jedině fotbal. Vesnický fotbal obzvlášť! Je vidět, že Italové si umějí udělat srandu sami ze sebe a své vášně a mě při letmém prozkoumání tohoto filmu nemůže napadnout nic jiného, než „italský Pepik Hnátek.“ Ale nasnímaný jako z filmů Sergia Leoneho. Nefanouškům tohoto krásného elegantního sportu vstup zakázán.

 

5) Incompresa (Nepochopená)

A v Itálii ještě zůstaneme, je nám tu dobře. Tentokrát se podíváme na mladé a jejich problémové dospívání. To je evergreen, který nikdy nezklame. Režíruje a scénář napsala Asia Argento, slavná dcera italského hororového krále Daria Argenta a mělo by jít o silně autobiografický příběh, kde reflektuje svoje problémové dospívání v 80. letech v rodině slavného filmaře. Film sbíral kladné ohlasy letos v květnu na festivalu v Cannes. A jedním z producentů je Scott Derrickson, velký kamarád režisérky.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace