Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #252 o Vetřelci a Forrestu Gumpovi


ikona
KarelR
víkendový výplach
Koho žaluje Lindsay? Co provádí Shia? A jak se točily Star Wars? 

Řádně prosluněný výplach. Snad...

Forrest Gump týdne

Tak už došlo i na nejlepší film všech dob (ééééhm). Upřímné trailery si zprvu dělaly srandu hlavně z blockbusterových failů, v bezpečí před nimi ale očividně není ani uznávaná filmová klasika. Snad mají pánové pořádné koule a příště půjdou třeba do Schindlerova seznamu.

Zákulisí týdne

Vetřelec je dodnes parádní sci-fi a šablona pro mnoho hororů ve stísněných prostorech. O zákulisí jeho vzniku se toho popsalo spousta, sem tam se ale objeví také fotomateriál. Že jste zaznamenali i ten? OK. Dost možná jste ale nenarazili na prakticky veškeré dostupné vetřelčí fotky a nákresy, tj. přes 250 snímků všeho možného. Tady je máte pěkně na jednom místě.

 

Kameraman týdne

Roger Deakins bez debat patří mezi kameramanskou elitu a snad si brzy dojde pro vytouženého Oscara. Než se tak ale stane, tady máte pět minut důvodů pro to, abyste mu na příštím předávání zuřivě fandili.

 

Hra o trůny týdne

Zkoumat Hru o trůny z vědeckého hlediska hovoří o tom, že měl někdo zbytečně moc volného času. Pokud ale patříte k lidem, kteří si v úspěšné televizní fantasy rádi zašťourají, tady máte příslušné video.

 

Planeta opic týdne

Dloubat do Forresta Gumpa je trochu podpásovka, Planeta opic od Tima Burtona je ale bez debat velice vděčný cíl. Pánové ze Screen Junkies proti ní záměrně vytáhli před premiérou Úsvitu planety opic, ve kterém se podobné zhůvěřilosti snad dít nebudou.

Žaloba týdne

Lindsay Lohan drogy vymyly mozek a stále se dostává do více či méně pitomých problémů. Ten novější potom spočívá v tom, že žaluje tvůrce GTA 5 za to, že dívka na obálce hry vypadá až příliš jako ona. Navíc má prý podobný hlas, podobné problémy s paparazzi a dokonce bydlí v hotelu, kde strávila nějaký čas Lindsay. Tak plaťte, chlapci, ten koks krucinál není zadara!

 

Akvizice týdne

Pixar je sice momentálně ve stagnaci, pořád ale změnil animované filmy způsobem, za který mu budeme do smrti vděční. Všechno nicméně mohlo být jinak, protože měla být bývalá pobočka Lucasfilmu v roce 1985 odkoupena Phillipsem a General Motors za 15 milionů dolarů. Slavná automobilka tehdy měla zájem o 3D modelování, kterým se Pixar zabýval. A kdyby týden před koupí necukla, kdo ví, na čem by dnes u Disneyho rýžovali miliardy.

 

Magor týdne

Shia už nehraje v Transformerech ani v jiných velkých filmech. Jeho osud se totiž začal ubírat dosti kokotským směrem, o kterém si můžete přečíst v tomhle článku na TVZone.

 

Star Wars týdne

Ano, Star Wars jsou ve výplachu povinnost. Tentokrát tu máme hodinový dokument z roku 1983, ve kterém George Lucas a spol. rozebírají starou trilogii. A slyšet jejich řeči o tom, jak by triky nikdy neměly utlouct příběh, je docela podivný zážitek.

Duel týdne

V minulém duelu se řešilo, jestli máte raději Calveru nebo Tuca. A nejlepší rolí zesnulého Eliho Wallacha se s přehledem stal Tuco z westernu Hodný, zlý a ošklivý.

Tentokrát to také zkusíme tematicky. Ačkoliv má 22 Jump Street do čistokrevné parodie hodně daleko, utahuje si z mnoha filmů se stejným úspěchem jako ty nejlepší žánrové kousky. Duelová otázka tedy zní: "Jaká je vaše nejoblíbenější filmová parodie?" Svůj tip pište do předmětu, přihoďte nějaké textové (či audiovizuální) důvody.... a hlavně se nenechte svést vyloženě ilustračním obrázkem!

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace