Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních červencových filmů


ikona
KarelR
téma
Červenec bude měsícem amerických blockbusterů... a polských dramat! 

Jedna oscarová sezóna dávno za námi, druhá daleko před námi. Česká kina se ale kupodivu plní zajímavými dramaty i v době, kdy by měla servírovat především popcornovky a mainstreamové komedie. Co všechno "neznačkového" tedy najdete v neobvykle rozmanité červencové nabídce?

 

3. července

Běž, chlapče, běž

Když Mr. Hlad napíše osmičkovou recenzi filmu o tom, jak se malý polský klučina probíjí holocaustem, asi to bude vážně pecka. Běž, chlapče, běž by se tak mohlo zařadit mezi silné válečné příběhy, které vás donutí vzpomínat na hitlerovské hrůzy i bez toho, aby si pateticky podkopávaly půdu pod nohama. Zdravíme Památkáře...

10. července

Joe

David Gordon Green je známý především ujetými komediemi Travička zelená a Princ a pruďas, jeho dramatická odbočka ale nevypadá vůbec marně. Nicolas Cage v ní (prý skvěle) hraje bývalého trestance Joea, jenž se snaží žít klidný dřevorubecký život. Osud mu ale samozřejmě znovu podrazí nohy a výsledkem by měl být solidní přírůstek do subžánru "drsné drama z amerického zapadákova". A těch nikdy není dost!

 

Love song

Begin Again (u nás nepochopitelně jako Love song) zaujalo už nefalšovaně feel good trailery. Natěšenost ale začala výrazněji stoupat až ve chvíli, kdy se k nadějnému materiálu přidaly spokojené reakce. Svěží romancí o hudebním agentovi (Mark Ruffalo) a talentované fanynce (Keira Knightley), kteří se snaží vyprodukovat originální album, se vrací na scénu John Carney (režisér Once). A zatím to vypadá na asi nejideálnější letošní film pro randění v letních kinech.

17. července

Ida

Ida je v zámoří velkým hitem. Vydělala tam už přes 2 miliony dolarů (což je na cizojazyčný film fakt hodně) a dost možná se bude sápat po nějakých významných cenách. Zaslouží si je? To za dva týdny zjistíme i u nás. Příběh budoucí jeptišky, která začíná objevovat rozmanitý svět kolem sebe, se ale honosí parádními kritikami. Takže si ta tři písmenka dobře zapamatujte.

Zejtra napořád

V jádru velký otazník, kterému ale dost fandíme. Zejtra napořád je celovečerním debutem cestovatele a oceňovaného bloggera Rudolfa Havlíka, který do něj promítne především nádech asijských metropolí. Jako česká prvotina sice automaticky budí spíš skepsi. Trailer je ale bez debat vynikající a může směle konkurovat zámořským žánrovkám, takže samozřejmě doufáme, že nás čeká velký český triumf. Už bychom zase nějaký vážně potřebovali.

24. července

Díra u Hanušovic

Jestli se na něco těšíme víc než na Zejtra napořád, tak je to Díra u Hanušovic. První celovečerák Miroslava Krobota se zdá být přesně cílenou vesnickou komedií, která ale vypadá zhruba tisíckrát lépe než Babovřesky. Trojan a spol. totiž neopouští trademarkový "dejvický" feeling a zatím nacházejí přesný balanc mezi čecháčkovskou depkou a odvázaným balíkovským humorem. Jestli se tyhle propriety úspěšné přelijí do výsledného produktu, může z toho být hodně zábavné pokoukání.

31. července

Je muž, který je vysoký, šťastný?

Gondryho Pěna dní k nám dorazila přesně před rokem, jeho dokument s Noamem Chomskym ale vypadá o řád zajímavěji. Slavný francouzský filmař v něm totiž tahá moudra z intelektuální legendy a přidává k nim svoji rozvernou animaci. Výsledkem by tak měl být chytrý a originální experiment, který vás myšlenkově obohatí víc než všechny ostatní letní filmy dohromady. Čujeme přehlíženou tutovku!

Co jste si vybrali z červencové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v srpnu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace