Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stomilionoví Transformeři letí vstříc miliardě!


ikona
Cival
transformers 4tržby
Jak moc velký zájem je ve světě o robotickou pětku? 

Nedělejte si z nich srandu! Roboti Michaela Baye jsou možná vyšeptalí v očích filmových fajnšmekrů, na trhu o ně ale stále je zájem. A pořádný! Čtvrtí Transformeři se o svém prvním víkendu připomněli jako nejsilnější frančíza, která se letos žene do kin před Hunger Games. Je jedno, co si myslíte o jejích kvalitách a směřování - hračkářský gigant Hasbro si jednoduše může mnout ruce, protože Michaelem Bayem kormidlovaná série po ekonomické stránce rozhodně neskomírá.

Jsou to samozřejmě zejména obchodní rozhodnutí, která se ukazují jako velmi prozíravá. Přesun velké části děje do Číny zabere jednak jako efektivní reklama pro prodej hraček malým šikmoočkům, zároveň se Transformerům daří neskutečným způsobem nakopávat své zisky díky tamním kinům - jen během prvního dne přispěl rodný kraj dinobotů do kasičky třiceti miliony dolarů, za víkend pak víc jak devadesáti miliony! Není divu, že mimo Ameriku si Transformeři dopřáli víc jak dvousetmilionový otvírák!

 

Na kulatou stovku pak studio zaokrouhlilo výnosy z prvního víkendu v Americe. Za pátek zacinkalo 41 milionů (23. nejvyšší zářez historie, první letošní), v sobotu dalších 32, a aby byly zisky pěkně kulaté a Transformeři mohli machrovat v titulcích s devíticifernou sumou, hlásí Paramount kulatých 100 milionů za víkend (i když realita bude nejspíš v pondělí specifikována o jeden či dva dílky níž).

NEJVYŠŠÍ TRŽBY ZE DNŮ PREMIÉRY

Každopádně jde ve všech ohledech o nejvyšší start letošního roku a velmi suverénní odpálení dalšího robotího megafláku vstříc miliardě. Transformeři mají výhodu, že díky prázdninám budou tahat velké peníze z portmonek i během všedních dní, relativně velký podíl IMAXových a 3D projekcí pak tradičně pomáhají, aby i blábolivější blockbustery nevyklízely pozice tak rychle.

AMERICKÉ I SVĚTOVÉ TRŽBY TRANSFORMEŘÍCH BIJÁKŮ

 

Michael Bay musí být spokojen, protože jeho pozice v Hollywoodu je i nadále zatraceně pevná. A kdyby se náhodou nechtěl stresovat, u Hasbra by si klidně mohl vyžádat buď doživotní smlouvu, nebo alespoň multimilionový kontrakt na natočení další tetralogie. My ale pořád doufáme, že se minimálně k pětce upíchnout nenechá - Bayovo audiovizuální cítění by prospělo i jiným látkám (jak některým solidně napsaným, se smysluplným dějem, tak třeba potenciálním třetím Mizerům), i samotní Transformeři by si ale zasloužili osvěžení v podobě nového uchopení. Jenže co si budeme nalhávat - za tyhle peníze zvládne takhle velkolepé blockbustery, cílící na miliardové tržby, natočit opravdu málokdo.

Plecháči dali pochopitelně hodně na budku veškeré konkurenci. Stříbro uhájili vtipálci z 22 Jump Street, kteří se s roboty nejmíň žánrově kříží. Dalších 15 milionů vytlačilo americké zisky už na 139 mega, čímž se sequel dostal nad americké výnosy jedničky. A rozhodně tím nekončí.

 

Na bronzovou příčku spadlo Jak vycvičit draka 2, jež přitom v týdnu drželo převážně první pozici (i v tomhle filmu mimochodem uslyšíte hlas Jonaha Hilla - přehled tržeb jeho filmů je koneckonců impozantní). Jenže Transformeři si zabookovali hodně IMAXů a 3D projekcí, takže Bezzubka si připočetla o víkendu jen třináct milionů - aktuálních 121 mega z Ameriky je už celkem jednoznačným zklamáním. Zbytek světa povedenému pokračování přisypal zatím osmdesát milionů, ale tady to ještě bude výrazně zajímavější ve dnech následujících...

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ JONAHA HILLA

Lídr minulého týdne, pokračování ansámblové romantiky Think Like a Man Too, spadlo o dvě třetiny na deset mega. Aktuálních 48 milionů naznačuje, že devadesátimilionové zisky prvního filmu se zopakovat vůbec nepovede.

 

Naopak velké přízni se dál těší Zloba - Královna černé magie. Angelina Jolie to jako královna Maleficent dotáhla o víkendu přes 200 milionů z Ameriky, celosvětové výnosy jsou zatím na obdivuhodných 585 melounech.

Šestý muzikál Jersey Boys nedělá ani trochu radost Warnerům - Eastwooodovo retro totiž neutrží ani padesát milionů.

Na sedmičce se dál snaží Tom Cruise ve sci-fi Na hraně zítřka, jež i pod nátlakem robotů udrželo propady pod hranicí 50%. Aktuálně to dělá 84 milionů z Ameriky a tři sta z celého světa.

 

Do desítky se pak vešla ještě romance Hvězdy nám nepřály, úspěšní X-Meni a nezávislárna Chef.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí Baye pozlobit horor Chraň nás od zlého, rodinná pohoda Earth to Echo a buranská taškařice Tammy s těžkotonážní komediantkou Melissou McCarthy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace