Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #251 o Kill Billovi a kovbojích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
S jakou výbavou vyrazit na dovolenou? Co je největší voser pro kovboje? A jaká DVD by si měli koupit nejen fandové hororů? 

Těsně předprázdninový výplach

Animák týdne
Jedna vesmírná stanice, jeden člověk, jeden mimozemšťan a saka málo času na hledání společných zájmů. Brzy totiž tohle místo přestane existovat. Jedenáctiminutový animák Retrograde ovšem víc než na příběh sází na vizuální stránku a po krátkých filmech, které vypadají často skoro stejně dobře jako hollywoodské nářezy, tu máme zase něco malinko jiného. Stop-Motion animace ale má svoje kouzlo i dnes a tenhle krátký film to jen potvrzuje.

Kufr týdne
Blíží se léto, doba dovolených, cestování a flákání se. A jen idiot by vyrazil na dovolenou s igelitkou z Tesca. Dnes si člověk může vybrat z nepřeberného množství baťohů a kufrů, ale skutečný fajnšmekr má pořád problém. Všechny ty věci, ve kterých si můžete vozit bačkory, jsou jaksi … konzervativní a pokud člověk hledá něco, co by trošku lépe vystihlo jeho osobnost filmového nadšence, musí se sakra snažit. Nebo si kliknout sem.

Muzika týdne
Hra o trůny si teď zase dává rok pauzu, ale vzhledem ke kvalitám poslední sezóny se dá očekávat, že nás v příštích týdnech a měsících čeká hromada fanouškovského materiálu, což konec konců dokazuje i tenhle výplach. Na druhou stranu minimálně milovníci fantasy a 80s syntezátorů si stěžovat asi nebudou.

Hračka týdne
S animákem Big Hero 6 by se Marvel rád stal velkým hráčem i na poli filmů pro menší diváky a první video zatím vypadá docela sympaticky. Na výsledek si ještě chvilku počkáme, ale tlustý robot je dostatečně cool na to, aby přežil minimálně v hračkářstvích. A jak to tak vypadá, už se pomalu připravuje na to, jak je vezme útokem.

Obrazy týdne
Umělci z Ruska, kteří si říkají Brain Mash, mají evidentně rádi filmy a nebojí se tuhle svou lásku použít i na svých výstavách. Teď nachystali několi hodně stylových 3D obrazů, u kterých má člověk pocit, že ho dělí jen zlomek vteřiny od okamžiku, kdy ho poblije potvora z Krotitelů duchů nebo sežerou Mike a Sully z Příšerek, s. r. o. A aby toho nebylo málo, součástí uměleckého díla se můžete stát i vy.

Western týdne
Probíhá to jednoduše. Drsňák s kloboukem přijde do baru, dá si whisky a dvě svině, které na něj čekají, chtějí mu prostřelit kebuli a vybrat si odměnu, skončí s kulkou v břiše. Ovšem to by do toho nesměl zasáhnout vypravěč s hlasem Nicka Offermana, chlapa, který se díky svému kníru řadí k drsňákům, jako byli detektiv Magnum nebo Burt Reynolds. Blbý kecy zabíjejí!

Řež týdne
Kill Bill už má pár let na krku, ale na svých kvalitách nic neztratil a kdo má chuť na film, ve kterém se mluví anglicky a zároveň v něm někdo rozseká desítky nepřátel na kusy, nejspíš sáhne i v roce 2014 právě po něm. Ono těch konkurenčních totiž vlastně moc není. Počítačové hry jsme se sice nikdy nedočkali, kdyby ale vypadala takhle, neměl bych problém u ní nějakou tu hodinu strávit.

Hra o trůny týdne
Hru o trůny si dnes ještě užijete. Máme tu pro vás verzi řízlou herní klasikou Zelda, souboj drsňáků ze Západozemí s hrdiny Pána prstenů a další věci. A aby toho nebylo málo, do televize zavítali třeba i Stephen Hawking nebo Keira Knightley, která prozradí, jak moc blbě se jí točí erotické scény s Jamesem McAvoyem. A to i přes fakt (respektive navzdory faktu), že režisér má hodně konkrétní pokyny.

DVD týdne
Některým lidem už DVD smrdí a co není blučko, to do ruky nevezmou. Jejich problém. Takhle přijdou třeba o parádní edici nazvanou Universal Classic Monsters: Complete 30-Film Collection, v níž je třicítka těch nejlepších hororů studia Universal. Doma tak můžete mít v jedné krabici Frankensteina, Drákulu, Fantoma opery, Vlkodlaka a další pecky.

Duel týdne
KarelR se vás minule ptal na nejlepší film první půlky letošního roku. Vyhrál Tom Cruise a jeho Na hraně zítřka, druhé místo si urval Captain America: Návrat prvního Avengera a pár hlasů urvali i noví X-Meni nebo Godzilla.

Dnes se podíváme na nejlepší role Eliho Wallacha. Herecká legenda zemřela v osmadevadesáti letech, ale v kinech jste ho mohli vidět i celkem nedávno. Naprosto boží byl v romanci Prázdniny a neztratil se ani v menší roli v Muži ve stínu nebo ve Wall Street: Peníze nikdy nespí. Stovky, kterou mu fandové přáli se ale bohužel nedožil. Jeho největšími rolemi byl záporák Calvera v sedmi statečných a Tuco ve westernu Hodný, zlý a ošklivý. Naše otázka je jednoduchá – je Eli Wallach lepší jako Tuco nebo jako Calavera? Do předmětu napište jméno postavy a v textu se rozkecejte.

vs

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace