Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo pohlídá hlídače?


ikona
imf
watchmenzack snyder
 

Typická otázka všech vrstev obyvatelstva, zejména těch, kteří zrovna dostali pokutu za údajně špatné parkování. Někdo shora by to zkrátka policaj... ehm politi... ehm prostě těm nadřazeným měl dát sežrat. A od toho jsou tu Watchmen nebo-li Strážci. Nemají zvláštní schopnosti (až na jednu výjimku), jsou prostě jen hodně dobří v tom, co dělají - v dohlížení na ty nejmocnější z mocných. Tenhle neustálý tlak ze strany paní Spravedlnosti vám však může velmi rychle vlézt na mozek, tím spíš, když nad vámi drží pero sám Alan Moore.

Watchmeni vyšli poprvé v roce 1984 jako dvanáctidílný comics a podle názorů odborné kritiky doslova redefinovali comics jako celek, resp. se vymanili z jeho škatulky a stali se obrazovým románem se vším všudy. Hlavním trumfem Mooreova díla je nekonečný počet vrstev a unikátní způsob nahlížení na hrdiny. Žádný z nich není andělíček, všichni mají svoje problémy a úchylky a jejich pojetí dobra je mnohdy velmi relativní.

O celovečerní adaptaci tohoto comicsu pro náročné se uvažuje už pěkných pár let a Watchmeni už stihli oběhnout tři různá studia. První zastávka byla u Universalu, pak se nabídnul Paramount a teď má snímek pod palcem Warner Bros., který se rozhodl jednat. Přitom Paramount to měl vymyšlené dobře a na post režiséra se měl posadit buď Darren Aronofsky nebo Paul Greengrass. Oba však odešli za jinými projekty a Paramount byl donucen k prodeji (než vyprší licence). Warneři už váhat nehodlají a rádi by zapřáhli Zacka Snydera, hned co dokončí Millerovu 300.

Zní to jako dobré zprávy, zvlášť pokud se Snyder nechá umluvit (dva comicsy krátce po sobě, to není pro každého). Jeho vizuální zpracování Úsvitu mrtvých jasně dokázalo, že má jisté předpoklady a navíc se mi hodně líbí jeho myšlení - režii S.W.A.T.u odmítl ve chvíli, kdy zjistil, že studio by mu nedovolilo eRkový rating. A ještě má v roce 2007 v plánu adaptaci počítačové hry Rainbow Six, asi ho začnu zbožňovat, ale počkejme si raději na nějaké hmatatelné výsledky. O obsazení Watchmenů zatím nepadlo ani slovo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace