Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #247 o Wolverinovi a sci-fi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo umí nejlépe rozbalovat krabice? Na čí rozlučku se svobodou přišel Bill Murray? A jak bojoval Hugh Jackman o svou životní roli?  

První červnový výplach

Debut týdne
Idris Elba je herec, kterého bychom chtěli vidět asi v jakékoliv roli. Jemu víceméně stačí někde stát a tvářit se jako Idris Elba a funguje to. Ačkoliv o něm fanoušci už vědí a Hollywod mu taky dává dost příležitostí, mezi největší hvězdy se zatím ještě neprokopal. Možná ale, že to zkouší špatným způsobem a jeho budoucnost není v herectví, ale v režii. Jeho krátkometrážní debut Unstoppable pro kampaň Pepse Beats můžete posoudit sami.

Rozlučka týdne
Co si budeme namlouvat. Rozlučka se svobodou spojená s hromadou chlastu a s činnostmi, které jsou přinejlepším šílené, ale obvykle spíš nelegální, je vrcholem všeho toho blbnutí okolo svatby. Možná ne pro ženicha, ale minimálně pro jeho okolí. Takováhle akce se nesmí odfláknout, chce to poctivě plánovat a přemýšlet o všech detailech. Všechno ale můžete hodit za hlavu, když vám na takovouhle soukromou akci přijde nezvaná osoba. Ovšem když je tou osobou Bill Murray, tak to vlastně nakonec ani moc nevadí. A třeba vám dá i nějakou tu radu do života.

Hrdina týdne
Luke Cage je comicsový hrdina, na jehož příchod na filmová plátna čekáme už celkem dlouho. Snad se v budoucnu dočkáme, otázka ale je, kdo ho bude hrát. Tenhle černošský drsňák se stará o ulice Harlemu a je to spíš pouliční rváč než superhrdina. Díky experimentu ve vězení má obří sílu i výdrž a s gangstery se vůbec nepáře. Okolo role se motali Idris Elba nebo Tyrese Gibson a teď se přihlásil Mars Crain. Neznáte? Ani se nedivíme, my taky ne. Jestli hrát umí, netušíme, ale fyzičku rozhodně má. Uvidíme, jestli mu někdo z Marvelu zavolá.

Dítě týdne
Není snadné mít za otce geeka, na druhou stranu pokud jsou potomek a tatík na stejné vlně a manželka je dostatečně tolerantní, může to vést k hodně zajímavým výsledkům. A člověk se ani nebude muset bát vyrazit na setkání fanoušků s prckem, co ještě ani nechodí do školy. Zaprvé bude cool a zadruhé se mu stoprocentně neztratí. Malých Predátorů po světě moc nechodí. Mimochodem od K0c0ura a jeho Elišky očekáváme v budoucnu v tomhle směru taky velké věci!

Casting týdne
Hugh Jackman je Wolverine. To dnes ví i lidé, kteří byli naposledy v kině na Vinnetouovi a největším hrdinou je pro ně soudruh Pláteník. Nemuselo to ale tak být. Tehdy neznámý Australan sice tvůrce zaujal, ale šanci zahrát si nejpopulárnějšího mutanta dostal nakonec Dougray Scott. Kvůli jeho zranění ale musel být před kameru přeci jen povolán Jackman. Teď se můžete podívat na to, jak to vypadalo, když se poprvé pokoušel vnutit se k Bryanu Singerovi.

Sci-fi týdne
Je radost sledovat žánr science fiction a nejen kvůli novým filmům. Občas je mnohem zábavnější podívat se do minulosti a zjišťovat, jak si tehdy lidé představovali rok 2013. Každopádně sci-fi lákalo filmaře víceméně od vynálezu kamery a vy se teď můžete podívat krátký ale zatraceně efektní sestřih toho nejlepšího, co v žánru vzniklo od roku 1902.

Bedna týdne
Všichni si asi pamatujeme konec detektivky Davida Finchera Sedm, konec konců patři mezi ty vůbec nejvydařenější závěry vůbec. Zároveň snad každý na youtube narazil někdy na obskurní videa, v nichž fanoušci obřadně a někteří až s nezdravě fetišistickým výrazem rozbalují krabice od počítačových her, aby zjistili, že v nich je manuál, disk a reklama. No a teď si představte, že by tyhle unboxing videa točil Morgan Freeman. Pro Brada Pitta.

Upřímný trailer týdne
Tima Burtona nemám rád a paradoxně jsem si z jeho posledních filmů nejvíc užil asi proklínanou Alenku v říši divů. Byla totiž tak nějak normálně divná a ne burtonovsky divná. Sice nikde nebudu nahlas tvrdit, že to je dobrý film (protože nějak extra není), ale koukat se na to dalo. Ovšem upřímný trailer, který si utahuje z Burtonova „originálního“ stylu a z toho, že tenhle film urval miliardu, si to zaslouží. To zas jo.

Souboj týdne
Kapela Red Hot Chilli Peppers mi nikdy extra k srdci nepřirostla, a tak mě celkem překvapilo, že jejich bubeník Chad Smith vypadá vcelku dost jako Will Ferrell. Pro Jimmyho Fallona to ale očividně nebyla nová informace, a tak si oba pány pozval do studia na rozhovor a hlavně na bubenický souboj. Ron Burgundy to totiž s paličkami taky docela umí.

Duel týdne
Minule jste měli vybrat herce, který by nejlépe mohl ztvárnit Jaromíra Jágra. Nápadů bylo dost, takže vyloženého vítěze vyhlašovat nebudeme, ale diskusi můžete projít tady. Inspirace pro filmaře je tam dost.

vs.

Dnes se podíváme na starší filmy Rolanda Emmericha a zajímá nás jediná věc. Máte raději Emmerichovu Hvězdnou bránu, nebo Den nezávislosti? Jméno oblíbenějšího filmu napište do předmětu a v textu se rozepiště o důvodech.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace