Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Godzilla monstrózně zbořila pokladny kin!


ikona
Cival
godzillatržby
Jaký je účet za rozboření světových velkoměst? 

Godzilla tu s námi bude i v dalších letech! Obrovská ještěrka se totiž náramným způsobem prosadila, když zužitkovala parádní trailerovou kampaň a slušné ohlasy v mohutný první víkend v amerických kinech. Utržených 93 milionů je druhým nejvyšším otvírákem roku – jen Kapitán Amerika 2 byl letos o dva miliony výnosnější, jinak nikdo. Warnerovská trefa je navíc kasovně nejúspěšnějším bijákem historie mezi katastrofickými snímky i monstrfilmy.

NEJVYŠŠÍ OTVÍRÁKY MONSTRFILMŮ

Godzilla přitom není zas tak zajetou značkou, nemá za sebou mocný brand, který by tutově a „automaticky“ přinášel peníze. Jenže v upoutávkách a dalších promomateriálech se dařilo tak skvěle vnadit na seriózní monstrflák s hustou atmosférou, až se povedlo upéct megahit, jehož start je skoro třikrát větší než třeba u loňského Pacific Rim. Holt vážnější nota a příkrov tajemna zabraly.

NEJVYŠŠÍ OTVÍRÁKY KATASTROFICKÝCH FILMŮ

Výjimečně silný odpich jasně značí, že s Godzillou se teď budeme potkávat mnohem pravidelněji. Těžko srovnávat na takovou dálku, ale Emmerichova Godzilla si před šestnácti lety přiťapala pro 134 milionů z Ameriky, což nebyla na poměry tak drahého a očekávaného bijáku (jenž přišel dva roky po fenomenálním Dni nezávislosti) žádná sláva. Nová verze operuje v úplně jiných podmínkách, s dražšími lístky kvůli inflaci a 3D, ale i tak je imponující, že ze zámoří najisto vytěží aspoň čtvrtmiliardu a že stomilionový start ve zbytku světa film nasměruje taky k pořádným cifrám.

OTVÍRÁKY FILMŮ S HLAVNÍ POSTAVOU VYTVOŘENOU TRIKY

Tohle monstrum samozřejmě brutálně srazilo tržby veškeré konkurenci: O polovinu klesly zisky Sousedům i Spider-Manovi. Neskutečně úspěšná komedie Sousedi se díky dalším bezmála 26 milionům vyšplhala už na 91 mega jen z Ameriky.

Spidey je jako elitní comicsový blockbuster samozřejmě výš: díky šestnáctimilionovému dopingu se vyšplhal už na průběžných 172 melounů z Ameriky. Celosvětově je to ale o poznání větší švanda, protože Peter Parker si tu vyskákal už solidních 633 milionů.

Až ze čtvrté pozice se poprvé hlásí Disneyho sportovní doják Milion Dollar Arm: Kosmopolitní pohádka o tom, jak si John Hamm přivezl z Indie do Ameriky elitní baseballové nadhazovače, si na úvod připsala jen 10 milionů. A to není zrovna velké terno.

Na pětce se drží romantická oddychovka Jedna za všechny – 71 milionů po třech víkendech je vynikajícím výsledkem. Ještě o úroveň líp na tom ale je nízkorozpočtové drama Heaven is for Real, které se naprosto nepochopitelně prodralo už k 82 melounům!

Rio 2 má celosvětově aktuálně 437 milionů, druhý Kapitán Amerika už dokonce o tři míče přeskočil sedmistovku. Do desítky se pak vešla ještě dvojitá filmová bída: Jednak animák Legend of Oz a slabá komedie Moms´ Night Out.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí diváky bavit Adam Sandler v komedii Blended, mnohem větší tržby se ale čekají od povedeného x-menovského crossoveru X-Men: Budoucí minulost (první dojmy zde).

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace