Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Godzilla slaví 60 let

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek
Lima
28 filmů natočilo studio Toho, k tomu vznikly 2 americké remaky. Pak máš dvě poameričtěné verze, kdy v šestapadesátém Morse sestříhal původní Hondův film a dodal tam nově natočený materiál s Burrem. Tahle verze vyšla jako Godzilla, King of the Monsters. Stejná situace nastala u Hashimotovy Gojiry (1984), kterou přestříhal Kizer, doplnil o nové scény s Burrem, aby to navazovalo na King of the Monsters, a vydal pod názvem Godzilla 1985. Původní verze je dostupná pouze v Japonsku. V sedmasedmdesátem Luigi Cozzi sestříhal King of the Monsters (protože nedostal práva na Hondův film) a doplnil o válečné záběry z filmových týdeníků. Film šel do kin jako Italská Godzilla, ale přezdívá se mu Cozzilla. Proto 33, ale to jsem uváděl už v článku, že je to "včetně".
Píšeš, že infantilní byl pouze Son of Godzilla, a co potom All Monsters Attack? Tam podle mě veškerá infantilita dosáhla svého vrcholu, když se z Godzilly stala atrakce pro to nejmladší publikum. Stejného efektu dosáhly i vkládané animované scény z pozdějších filmů. Navíc právě ona zmiňovaná infantilnost, spojená s ochabujícím zájmem diváků, byla důvodem Tanakova rozčarování a vedla k ukončení shôwa série.
A jinak teda promiň mě, a vůbec všem historikům, že nazýváme celou šestiletou, vojenskou správu nad Japonskem "okupací".
293544
[b]Lima[/b] 28 filmů natočilo studio Toho, k tomu vznikly 2 americké remaky. Pak máš dvě poameričtěné verze, kdy v šestapadesátém Morse sestříhal původní Hondův film a dodal tam nově natočený materiál s Burrem. Tahle verze vyšla jako Godzilla, King of the Monsters. Stejná situace nastala u Hashimotovy Gojiry (1984), kterou přestříhal Kizer, doplnil o nové scény s Burrem, aby to navazovalo na King of the Monsters, a vydal pod názvem Godzilla 1985. Původní verze je dostupná pouze v Japonsku. V sedmasedmdesátem Luigi Cozzi sestříhal King of the Monsters (protože nedostal práva na Hondův film) a doplnil o válečné záběry z filmových týdeníků. Film šel do kin jako Italská Godzilla, ale přezdívá se mu Cozzilla. Proto 33, ale to jsem uváděl už v článku, že je to "včetně". Píšeš, že infantilní byl pouze Son of Godzilla, a co potom All Monsters Attack? Tam podle mě veškerá infantilita dosáhla svého vrcholu, když se z Godzilly stala atrakce pro to nejmladší publikum. Stejného efektu dosáhly i vkládané animované scény z pozdějších filmů. Navíc právě ona zmiňovaná infantilnost, spojená s ochabujícím zájmem diváků, byla důvodem Tanakova rozčarování a vedla k ukončení shôwa série. A jinak teda promiň mě, a vůbec všem historikům, že nazýváme celou šestiletou, vojenskou správu nad Japonskem "okupací".
0 0
reagovat

Godzilla

No nevím, filmů s Godzillou vzniklo celkem 29 (Vyjma GHIDORAH, THREE-HEADED MONSTER jsem viděl všechny), ale článek se na třech stranách ze čtyř věnuje pouze okolnostem vzniku prvního dílu, což mi přijde nedostatečné. Zvláště, když Godzilla prošla vývojem napříč čtyřmi vývojovými generacemi, z nichž každá byla jiná a každá zajímavá a ve článku o nich ani ťuk. Dále nemohu souhlasit s tvrzením, že se "celá série stala natolik infantilní, že byla roku 1975 předčasně ukončena". Jediný infantilní - a to tak, že pořádně - byl SON OF GODZILLA z roku 1967, který vypadal jako pohádečka ze ´Studia Kamarád´, nabo nějakého vysílání pro nejmenší šprťata. Ostatní díly jely na té vlně, kterou nastolil pro sérii přelomový KING KONG vs. GODZILLA roku 1956, ale o infantilitě se nedá moc mluvit.
A pak, milý autore, psát o "americké okupaci" Japonska, to je stejné, jako bys napsal, že po válce posthitlerovské Německo okupovali američané a rusové. Tak nevím. Buďto spal tu košili hitlerjugend, co máš schovanou ve skříni, nebo vytáhni hlavu ze záchoda a prober se.
293443
No nevím, filmů s Godzillou vzniklo celkem 29 (Vyjma GHIDORAH, THREE-HEADED MONSTER jsem viděl všechny), ale článek se na třech stranách ze čtyř věnuje pouze okolnostem vzniku prvního dílu, což mi přijde nedostatečné. Zvláště, když Godzilla prošla vývojem napříč čtyřmi vývojovými generacemi, z nichž každá byla jiná a každá zajímavá a ve článku o nich ani ťuk. Dále nemohu souhlasit s tvrzením, že se "celá série stala natolik infantilní, že byla roku 1975 předčasně ukončena". Jediný infantilní - a to tak, že pořádně - byl SON OF GODZILLA z roku 1967, který vypadal jako pohádečka ze ´Studia Kamarád´, nabo nějakého vysílání pro nejmenší šprťata. Ostatní díly jely na té vlně, kterou nastolil pro sérii přelomový KING KONG vs. GODZILLA roku 1956, ale o infantilitě se nedá moc mluvit. A pak, milý autore, psát o "americké okupaci" Japonska, to je stejné, jako bys napsal, že po válce posthitlerovské Německo okupovali američané a rusové. Tak nevím. Buďto spal tu košili hitlerjugend, co máš schovanou ve skříni, nebo vytáhni hlavu ze záchoda a prober se.
Godzilla
0 0
reagovat
HAL
Nadšený jsem hodně, a to předně z maličkostí, se kterými si Edwards vyhrál. Ještě čekám, co přinese dnešní druhá projekce :)

Davies
Díky :)

gekko
Hovado jsem, ale pro úplně jiné věci. Jen přesně nechápu, na co tou poznámkou narážíš. Na gramatiku jistě ne.
293421
[b]HAL[/b] Nadšený jsem hodně, a to předně z maličkostí, se kterými si Edwards vyhrál. Ještě čekám, co přinese dnešní druhá projekce :) [b]Davies[/b] Díky :) [b]gekko[/b] Hovado jsem, ale pro úplně jiné věci. Jen přesně nechápu, na co tou poznámkou narážíš. Na gramatiku jistě ne.
0 0
reagovat
Jojo :+

JAn_G
Vzhledem k tomu jak moc nová Godzilla navazuje na staré díly série z ní musíš být dost nadšený, což?
293367
Jojo *:+* [b]JAn_G[/b] Vzhledem k tomu jak moc nová Godzilla navazuje na staré díly série z ní musíš být dost nadšený, což?
0 0
reagovat
Už před rozkliknutím odkazu jsem si říkal, kdopak asi jinej by mohl lépe napsat podobný papundeklový téma tady na MZ...
Dobrá práce, kolego ;)!
293352
Už před rozkliknutím odkazu jsem si říkal, kdopak asi jinej by mohl lépe napsat podobný papundeklový téma tady na MZ... Dobrá práce, kolego *;)*!
0 0
reagovat

Americka okupace

Po skonceni americke okupace! Ty ses vazne hovado.
293348
Po skonceni americke okupace! Ty ses vazne hovado.
Americka okupace
0 0
reagovat
O Emmerichově Zille se nic jiného napsat nedá :) Ale předně, jak "příšerný" ho označilo i samotné studio Toho.
293316
O Emmerichově Zille se nic jiného napsat nedá :) Ale předně, jak "příšerný" ho označilo i samotné studio Toho.
0 0
reagovat
Článek pěkný, ale tomhle slovním spojení: "Po Emmerichově příšerném remaku..." se mi otevřela v kapse kudla.
293305
Článek pěkný, ale tomhle slovním spojení: "Po Emmerichově příšerném remaku..." se mi otevřela v kapse kudla.
0 0
reagovat
Koukam ze i Kim Jong il se sveho casu nechal unest popularitou Godzilly :) link :)
293241
Koukam ze i Kim Jong il se sveho casu nechal unest popularitou Godzilly :) [link="http://url_odkazu"]https://www.youtube.com/watch?v=eCKSR0JArUQ[/link] *:)*
0 0
reagovat
:+ presne, nemohl sem si vzpomenout furt jak se to jmenuje, Godzillathon :D no nic ted je ale cas na Gojiru 1954 :)
293238
*:+* presne, nemohl sem si vzpomenout furt jak se to jmenuje, Godzillathon :D no nic ted je ale cas na Gojiru 1954 :)
0 0
reagovat
Odporúčam pozrieť Godzillathon, kde sú zhrnuté všetky filmy a je to sranda :) link
293235
Odporúčam pozrieť Godzillathon, kde sú zhrnuté všetky filmy a je to sranda :) http://www.youtube.com/watch?v=pn-aKSal6tU
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se