Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #243 o superhrdinech a zpěvu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadala ultimátní Marvelovka? Umí Emma Stone předstírat zpěv? A jak mohly vypadat Hvězdné války? 

Májový výplach

Trailer týdne
Comicsový fandové mají trochu smůlu v tom, že hrdinové vydavatelství Marvel kopou za různá studia. Existuje sice šance, že v budoucnu by se Wolverine nebo Spider-Man mohli podívat i k Avengers, ale dřív jak za pár let to nejspíš nebude. Jestli vůbec. Naštěstí tu jsou filmoví fandové, kteří se na nějaká práva vlastníků můžou vykašlat a sestříhat si trailer, ve kterém po boku Captaina Americy bojuje Wolverine, Fantastická čtyřka, Blade i Punisher. A vypadá to epicky!

Song týdne
Snad každý, komu je dnes mezi dvaceti a třiceti, vstával o víkendech se Skrblíkem a trojicí mrňavých kačerů od Disneyho. A písnička, kterou tehdy zpívali Vilém Čok, Ota Baláž a Kamil Střihavka doslova zkultovněla. Teď si můžete dát novou a malinko dospělejší jazzovou verzi, která má taky svoje kouzlo. Celkem bez problémů si dokážu představit, jak usrkávám whisky na baru a na pódiu hraje tahle parta.

Návrhy týdne
Troufám si říct, že zásadní většina filmových fandů si dost dobře pamatuje na okamžik, kdy poprvé viděla Hvězdné války. Bylo totiž na co koukat, ať už teď mluvíme o staré trilogii, nebo o té nové. Každou minutu se objevovali nové potvory, úžasné stroje, gigantické vesmírné koráby nebo mašiny typu kráčejících tanků. Celé to ale mohlo vypadat malinko jinak. Ralph McQuarrie, který měl na starost vizuální stránku Hvězdných válek, měl totiž skutečně velkou hromadu nápadů. A z některých jsou ta sedmdesátá léta doslova cítit.

Triky týdne
Filmy Wese Andersona mají hodně svérázný vizuál, málokoho ale asi napadne, že je s ním podobná piplačka jako třeba s výrobou filmové Středozemě. Tady to sice nebývá o epických bitvách tisícihlavých armád, ale s titěrnými detaily je asi taky práce dost. Andersonova novinka Grandhotel Budapešť se navíc v blbnutí a detailech vyloženě vyžívá, takže pokud chcete vědět, jak to celé vznikalo, stačí kliknout sem.

Fanboy týdne
Fanboyem týdne tentokrát není žádný geek, který si v garáži postavil ironmanovské brnění nebo vyrazil na cosplay ve funkčním modelu lodi Enterprise. Tentokrát je jím oscarový režisér Steven Soderbergh, autor filmů Traffic: Nadvláda gangů, Erin Brockovich nebo Dannyho parťáci. Je velkým fanouškem filmu Nebeská brána, hodně dobrého a zajímavého westernu, jenž však patří k největším filmovým propadáků všech dob a prakticky zabil kariéru Michaela Cimina. Film, v němž se sešli Kris Kristofferson nebo Christopher Walken, se v roce 2006 rozhodl Soderbergh přestříhat, zkrátit na hodinu a tři čtvrtě a s podtitulem The butcher's cut ho vypustil do světa. Tady se na něj můžete podívat.

Zpěv týdne
Emma Stone je zatraceně sympatická herečka a je na ní vidět, že si slávu a popularitu umí užívat naplno. Jimmy Fallon se zase rychle stal jedním z nejrespektovanějších moderátorů late night shows a to i díky svým trhlým nápadům. Jeho duely, ve kterých soutěží se svými hosty v tom, kdo dokáže lépe „zahrát“, že zpívá před mikrofonem, už jste tu mohli párkrát vidět. Ovšem bitva s Emmou Stone je jasně nejlepší a oba do toho evidentně dávají všechno.

Pozvánka týdne
Teď už je to sice malinko neaktuální, ale nejnovější díl kultovní Saturday Night Live uváděl Andrew Garfield. Premiéra byla včera a jistě se pár nejvydařenějších momentů už objevila nebo objeví na netu. Každopádně Garfield a komik Bobby Moynihan se rozhodli diváky pozvat na páteční sledování velmi svérázným způsobem. A to hned několika způsoby.

Boj týdne
Seriál Community se svou pátou řadou fanoušky rozhodně potěšil. Čtvrtá sezóna malinko zklamala, ale když se seriálu opět ujal Dan Harmon, vrátily se šílené zápletky a mohli jste vidět školu, kde se učí o rolích Nicolase Cage, hrdinové proniknou do seriálu G. I. Joe a na chodbách vypukne nelítostný boj, při němž nesmí nikdo šlapat na podlahu. Community se zase vrátila, ale, jak je bohužel zvykem, opět bojuje o přežití. A jelikož fanoušci chtějí „Six seasons and a movie“, objevil se trailer, který by měl všechny přesvědčit, že Community si konec ještě určitě nezaslouží, protože zbývá zodpovědět ještě spoooousu otázek. Snad zabere.

Úlovek týdne
Počítám, že moc milovníků lovu divoké zvěře na MovieZone nechodí a většina čtenářů se s loveckými trofejemi setkala jen při prohlídkách zámků, kde návštěvníky vítají jeleni a podobná havěť zavěšená nad vchodem nebo nad krbem. Naši čtenáři si asi radši koupí plakát s Clintem Eastwoodem než hlavu nosorožce, na druhou stranu mít nad postelí vycpaného tauntauna z Impérium vrací úder by byla taky docela stylovka.

Duel týdne
V minulém výplachu jste měli rozhodnout, kdo by byl lepší představitel Steva Jobse. Nakonec sice Christian Bale porazil Leonarda DiCapria, ale dost lidí by se klidně bez jejich účasti v další biografii hlavouna Applu obešlo. A možná i bez té biografie.

Dnes se podíváme do světa Petera Parkera. Trilogie Sama Raimiho je ještě poměrně čerstvá a už to zkouší Marc Webb. Nás ale nezajímá, kterého Spideyho máte raději, ale mrkneme se na jeho přítelkyně. Bavila vás víc Kirsten Dunst jako Mary Jane Watson nebo Emma Stone v roli Gwen Stacey? Do předmětu  napište DUNST nebo STONE a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace