Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bob Hoskins 1942-2014


ikona
Mr. Hlad
bob hoskinsrip
Odešel herec, který byl sice malého vzrůstu, ale bez problémů to doháněl talentem. Uměl zahrát sadistu i detektiva, jehož parťákem je animovaný králík 

Po zápalu plic zemřel britský herec, který se možná neřadil mezi legendy, ale rozhodně na sebe dokázal upoutat pozornost, ať už hrál cokoliv. Bob Hoskins neměřil sice ani metr sedmdesát, ale přesto zvládal bez problémů uhrát postavy, z nichž šel respekt nebo dokonce strach. Prosadil se vynikající gangsterkou Dlouhý velký pátek, v níž se mu pod rukama drolilo jeho zločinecké impérium a on neměl nejmenší tušení, proč se tak děje. Mihl se v kultovním Pink Floyd: The Wall, ale vidět jste ho mohli i v legendární sci-fi Brazil nebo v romantické gangsterce Mona Lisa, za niž byl nominovaný na Oscara.

 

To, že si zvládne z drsňáků i utahovat, předvedl v originálním filmu Roberta Zemeckise Falešná hra s králíkem Rogerem, kde byl jeho parťákem animovaný posera, a zahrál si i ve Spielbergově Hookovi. Mohli jste ho vidět i v biografii Nixon, válečném dramatu Nepřítel před branami, hodně neobvyklém akčňáku Utržený ze řetězu nebo v brakové podívané Soudný den. Naposledy se objevil v roli jednoho z trpaslíků ve fantasy Sněhurka a lovec. Každopádně šlo o talentovaného herce s širokým hereckým rozsahem, který se sice nikdy neprokopal mezi největší hvězdy, ale vždy odvedl perfektní výkon a bylo celkem jedno, jestli z něj mělo diváky mrazit, nebo se mu měli smát.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace