Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #242 o zombících a Batmanovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Umí na Slovensku zombie horory? Jak se má Freddy Krueger? A kolik videokazet Nebezpečné rychlosti máte doma vy?  

Prostě dubnový výplach

Film týdne
Filmaři z České republiky a ze Slovenska se musí podporovat. Zvlášť ti, kteří netočí dramata zábavná jako stříhání nehtů na nohách a snaží se přijít s něčím, co by člověka v kině skutečně zaujalo a třeba mělo i ambice dostat se mimo náš region. Takový zombie film, ve kterém si to nemrtví rozdají s partou svazáků, je třeba ideální materiál. Ještě před pár dny jsme si mysleli, že něco podobného neexistuje, ale splatter Socialistický Zombi Mord je po osmi letech poloprofesionálního (fakt to vypadá dobře!) natáčení na světě. A já ho chci sakra vidět! Víc o filmu najdete tady.

Fuck týdne
Nářez Martina Scorseseho Vlk z Wall Street nás posadil na zadek a strážcům morálky asi přivodil nejeden infarkt. Parádní podívaná plná drog, peněz, sexu, humoru a cynismu nás jednoduše posadila na zadek, ale je fakt, že s jeho 506 variacemi na slovíčko Fuck to mohl mít u prudérnějších diváků trošku těžší. Ti by si následující video, jehož tvůrci vyzobali všechny momenty, kde se fuckuje, radši asi pouštět neměli. Vy ostatní ale do toho klidně jděte.

Reklama týdne
HBO je super, protože nikde jinde nevznikají seriály jako Temný případ nebo Hra o trůny. Lidé, kteří tu tvoří, mají koule, peníze, odvahu a nebojí se být inovativní. A to se počítá. Na druhou stranu všichni víme, že jejich seriály nejsou úplně vhodné pro děti a dokáží celkem rychle udělat i z takové vánoční rodinné sešlosti poměrně nepříjemnou záležitost. Málokdo se chce koukat se svými rodiči na incestní sex sourozenců Lannisterových nebo otevřené erotické scény Woodyho Harrelsona a Alexandry Daddario. Existuje ale řešení. A HBO vám ho poměrně elegantně připomene.

Trailery týdne
Trailery jsou nedílnou součástí MovieZone a nebýt jich, tak by tu dnes možná ani nebyla. Za ty roky, co o nich píšeme, jsme viděli hromadu povedených a ještě víc těch mizerných. Změnily se trendy, začal se víc vykecávat děj, objevily se teasery na teasery a další více či méně blbé novinky. Teď tu ale máme jedenáctiminutové video, v němž se jeho tvůrce rozkecal o tom, co se sakra vlastně s trailery stalo a co ho na těch současných tak strašně štve. A dá se říct, že nám minimálně částečně mluví z duše.

Projekt týdne
Nebezpečná rychlost, ve které Keanu Reeves a Sandra Bullock zastavovali autobus s bombou, patří k nejlepším akčňákům devadesátých let a zdá se, že její největší fanda se jmenuje Ryan Beitz. Ten od roku 2006 sbírá videokazety s tímhle filmem. A teď se rozhodl, že je chce mít doma všechny. Zatím se dostal na číslo 500 a aby toho nebylo málo, hodlá svůj rozmlácený autobus předělat na ten, který je ve filmu. Proč? Proč sakra ne! Na to ale potřebuje prachy, a tak se rozhodl využít Kickstarter a zatím se mu celkem daří. Podobných magoráren totiž člověk na internetu moc nevidí.

Kraťas týdne
Batman letos slaví pětasedmdesátiny. A slaví je celkem intenzivně, objevilo se i pár animovaných kraťasů a my tu pro vás máme krátkou vzpomínku na Batman Beyond. Původně šlo o seriál, který se dočkal tří sezón, a Bruce Wayne v něm byl za důchodce. Celé se to odehrávalo v budoucnosti a bylo to dost fajn. Jednu dobu se uvažovalo i o celovečerní verzi, ale nakonec tehdy dostal přednost Batman začíná. Každopádně i těhle pár desítek sekund, v nichž se to Batmany jen hemží, je dost fajn.

Prequel týdne
Noční můra v Elm Street je hororová klasika, ale to, co s ní udělal před pár lety Michael Bay, ji nejspíš na dlouho vyžene z kin. Každopádně Freddy Krueger je borec a borcem zůstane a když si s ním neví rady Hollywood, je tu Chris R. Notalie. Ten už natočil pár elmstreetovských kraťasů a teď vypustil do světa další. Vrah dětí Krueger v něm ještě není zohyzděným démonem, ale „obyčejným“ zabijákem, jenž si říká The Springwood Slasher a teď jde po Mickeym, podívat se na něj můžete tady. Kraťas Slasher from Elm Street navazuje na předchozí Notalieho filmy, které jsou k vidění zde.

Hadry týdne
Sice se už pomalu blíží léto, ale pokud půjde všechno podle plánu, přijde po něm podzim a pak zima. Vloni to tak alespoň bylo, takže se dá očekávat, že to příroda pro velký úspěch zopakuje. No a když je hnusně, člověk na sebe chtě nechtě musí hodit nějakou bundu. Pokud byste rádi vypadali cool a zároveň toužíte dát průchod svému geekovskému já, můžete si vybrat něco z obchodu Desert Leathers a vyrazit do ulic jako Ryan Gosling z Drive, Captain America, Wolverine, Brad Pitt z Klubu rváčů nebo hrdina Need for Speed. I když v tom posledním přpadě fakt nevím, proč by to někdo chtěl dělat. No ale na druhou stranu bacha, říká se, že celá stránká i eshop jsou podvod.

Dokument týdne
Film je tu s námi už přes sto let a kdo se zajímá o jeho historii, má k dispozici hromady knížek. Některé jsou odborné a nejspíš se v nich ztratíte už při čtení úvodní stránky, jiné podstatně jednodušší a přístupnější. Teď se ale čtením zabývat vůbec nemusíte, protože je tu webová minisérie nazvaná A Timeline of World Cinema, kde se dozvíte všechno podstatné a je celkem zábava na to i koukat.

Duel týdne
Minule jsme se vás ptali na to, v jaké roli se vám nejvíc líbil Johnny Depp. Nejčastěji zazněly názvy fimů Ed Wood či Ospalá díra, ale došlo i na první Piráty, Veřejné nepřátele nebo parádní gangsterku Krycí jméno Donnie Brasco.

 

Dnes se podíváme na Steva Jobse, který se snad ještě jednou vrátí do kin. Problém je, že není úplně jisté, kdo si ho zahraje, ale zatím zazněla dvě zajímavá jméno. Nás by tedy zajímalo toto – chtěli byste v roli Stevea Jobse vidět raději Christiana Balea nebo Leonarda DiCapria? To, že se studio s Balem nedohodlo a že DiCaprio je neoficiální, řešit nemusíte. Jméno favorita napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace