Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transcendence je propadák. Víra, Kapitán a Rio vynáší


ikona
Cival
captain americacaptain america 3captain america: the winter soldierjohnny depptržby
Jedno sci-fi zklamání, ale i nečekané hity a neprodělečná hororová parodie... 

Dobrá práce, pane Rogersi. Nejchrabřejší a nejakčnější z marvelovských superhrdinů do toho dál šlape na maximum. I o třetím víkendu s zajistil první příčku kasovního žebříčku, když si připsal dalších 26 milionů při třetinových propadech.

Holt stabilní výkonnost. Z trvalé přízně publika a pozitivních reakcí je naprosto zjevné, že se druhé dobrodružství Kapitána Ameriky povedlo a že na trojku je natřepáno velké množství diváků. Samozřejmě nevíme, kdy přesně nový díl přikvačí a jaká bude v tu dobu situace na trhu, ale pokud Cap využije síly druhých Avengers a lístky ještě podraží inflace, měl by se napotřetí konečně hlásit o miliardu. Už teď si totiž v klidu připisuje 200 mega z Ameriky a celosvětově se aktuálně tlačí na šestistovku. Komu čest, tomu čest.

AMERICKÉ TRŽBY MARVELOVEK

Neodpadá ani animák Rio 2. Slabší sequel nikterak úžasné barevné řachandy si připočetl 22 milionů a v Americe se díky tomu dostal na 75 melounů. Pro Rio 2, nasazené letos do kin i kvůli fotbalovému šampionátu v Brazílii, jsou nicméně o řád důležitější tržby ze zbytku světa, které utěšeně rostou – a eskapády modrých ptáků díky nim vytěžily z kin už čtvrtmiliardu dolarů.

TRŽBY ANIMÁKŮ OD BLUE SKY STUDIO

Na tom ale nic překvapivého není. Mnohem víc fascinuje úspěch další náboženské agitky. Letos jich je šíleně moc, ještě víc, než kolik se loni urodilo scífek – jenže na rozdíl od sci-fi kanonády tahle dramata s religiózní tematikou úctyhodně zabírají. A vydělávají, navíc při mrzkých rozpočtech (jen Noe byl nákladnější). Platí to i pro ubulené drama s Gregem Kinnearem Heaven Is for Real, v němž malý klučina přesvědčuje bohabojné ovečky, že nebe opravdu existuje. A vypráví o tom sice v banálním dojáku, ale právě takovým způsobem, o který davy věřících v Americe stojí. Výsledek? Nenápadný snímek s dvanáctimilionovým rozpočtem utržil jen za první pět dní promítání 28,5 milionu dolarů! A to se vyplatí! Zvlášť na Velikonoce...

Naopak kolosálním průserem skončila první režijní anabáze geniálního kameramana Wallyho Pfistera. Dvorní spolupracovník Christophera Nolana angažoval do sci-fi Transcendence hvězdy formátu Deppa, Freemana, Murphyho nebo Rebeccy Hall. Z ambiciózního kousku ale vylezla kapitální slátanina, i podle zděšených amerických kritiků nudná a zmatená, takže stomilionový rozpočet Warnerům vylítne oknem. Dvanáct milionů z prvního víkendu je strašlivých. Jinak řečeno, mazej zpátky za kameru, Wally, a už odtama nevylejzej!

U kritiků nepochodil ani A Haunted House 2 neboli pokračování hororové parodie Pár nenormálních aktivit. První díl přetavil loni v lednu dvouapůlmilionový rozpočet v celosvětový zisk 60 milionů, o rok a čtvrt později tedy musel přijít stejný ansámbl s dalším nášupem. Zase to není kdovíjak duchaplná podívaná a vřeštícího Marlona Wayanse, který tuhle show kočíruje, by Mr.Hlad určitě rád umlčel jednou provždy už po pár minutách, i sequel si na sebe ale vydělá. Desetimilionový otvírák naznačuje, že film utrží v kinech okolo 25 mega a z dalších distribučních kanálů se pak v pohodě zaplatí.

Na šestém místě si šest milionů uzmul disneyovský rodinně-přírodopisný dokument o medvědech Bears.

Do desítky se pak vešly ještě Costnerovo nevýrazné sportovní drama Draft Day, teen sci-fi Divergence, slušný horor Oculus a další křesťanská nalejvárna God´s Not Dead.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí Amíkům vnutit producent Luc Besson akční thriller Brick Mansions aka Doupě s Paulem Walkerem. Na publikum s vagínou zacílí romantika The Other Woman aka Jedna za všechny o pomstě tří podváděných dam a předvede se i horor The Quiet Ones.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (38)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace