Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsový zlom? Spidey vnadí na X-Meny.


ikona
KarelR
amazing spider-man 2x-menx-men:days of future past
Ono to přeci jen jde, i když hodně ztuha. 

Většina zdejších čtenářů už si to nejspíš pamatuje, ale jen pro pořádek: Sony vlastní filmová práva na Spider-Mana, 20th Century na X-Meny a Fantastickou čtyřku a Marvel Studios na... všechno ostatní. To efektivně zabraňuje tomu, aby se Spidey nebo Wolverine v dohledné době připojili k Avengers, což se ostatně řešilo v mnoha článcích (nejobšírněji asi zde). Minulé hodiny nicméně přinesly velice zajímavou zprávu. Amazing Spider-Man 2 při prvních projekcích neměl žádnou potitulkovou scénu, momentálně už ji ale má. A přítomní diváci z ní byli celkem vyplesklí.

 

Místo nějakého proma na budoucí pavoučí eskapády totiž po titulcích následuje akční scéna s Williamem Strykerem, Havokem a Mystique, kterou samozřejmě hraje Jennifer Lawrence. Znamená to, že se právě zkřížily dva comicsové vesmíry a Sony s 20th Century Fox plánují velkou týmovku X-Menů se Spider-Manem? Někteří diváci si to samozřejmě mysleli, situace je ale zcela jiná.

Jak už jste možná uhodli, jde o scénu, která se Spideym nikterak nesouvisí a pouze propaguje nadcházející comicsovku X-Men: Budoucí minulost (objevila se už v trailerech). Její umístění na konci Spideyho je pro Foxy obrovská výhra, bohužel ale nejde o promyšlenou spolupráci, která by měla spojit dva vesmíry. V Sony museli k jejímu přilepení k filmu svolit kvůli tomu, že se režisér Marc Webb dávno uvázal k práci u Foxů. Po 500 dnech se Summer pro ně měl natočit další film, jenž se mu nakonec podařilo posunout až za prvního Amazing Spider-Mana. Po jeho dokončení se však chtěl rovnou vrhnout na dvojku, což Foxové dovolili jen pod podmínkou, že Sony tímto způsobem zpropaguje nové X-Meny.

 

V jádru tedy sice padla "magická" bariéra mezistudiové spolupráce, jíž nepřekonaly ani plány na camea Oscorp Tower v Avengers a Avengers Tower v Amazing Spider-Manovi. Tenhle první krůček ale byl v podstatě učiněn s nožem na krku a navíc místo potěšení fanoušků spíš zmate řadové diváky. Lepší krátké mutantí promo než drátem do oka? Samozrejmě. Snad se ale v budoucnu podaří vyjednat trochu zajímavější crossover, z fleku byste jich pár určitě vymysleli i vy, no ne?

---

Vytáhni v hospodě: Hugh Jackman by se filmovému setkání s Avengers a Spider-Manem vůbec nebránil, stále se mu ale nepodařilo nahlodat nadřízené. Třeba to chce návštěvu s adamantiovými drápy!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace