Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrce Robocopa loví nácky


ikona
Mr. Hlad
jose padilharobocop
José Padilha se vrací domů do Brazílie a připravuje ambiciózní thriller o lovu na nacistické zločince 

José Padilha nás nedávno velmi příjemně překvapil. Že je to sakra dobrý režisér, to jsme díky jeho Elitním jednotkám věděli, ale jeho hollywoodskému debutu Robocop nejspíš moc lidí nevěřilo. Zvlášť potom, co Padilha několikrát trochu nediplomaticky prohlásil, že si úplně nesedl s producenty. O to příjemnější překvapení nás ale v kině čekalo. Z filmu se hit nestal, ale zdá se, že Padilhovi kariéru v Hollywoodu neutne. Na příští rok chystá seriál z prostředí drog Narcos, kde se opět spojí s Wagnerem Mourou z Elitních jednotek, a teď si vybral i další filmový projekt. A zní zajímavě.

Pod názvem Nekome si asi moc diváků nic konkrétního nepředstaví. V jidiš to však znamená „pomsta“ a zápletka se má odehrávat po druhé světové válce, takže je asi celkem jasné, o co půjde. Dvojice hrdinů, kteří přežili v koncentračním táboře, je naverbovaná k tajné misi, během níž mají odjet do Brazílie a zlikvidovat tu bývalé nácky, kteří si mysleli, že shodí uniformy a budou se kopat do zadku na plážích. Padilha zatím u celého projektu figuruje jako producent, ale tak trochu se očekává, že se chopí i režie. A je vcelku jedno, jestli by Nekome pojal jako akční film o pomstě, nebo se zaměřil víc na psychologii hrdinů. Obojí mu totiž jde sakra dobře.

--- 

Vytáhni v hospodě: Padilha studoval anglickou literaturu a mezinárodní politiku v Oxfordu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace