Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 15 nejlepších momentů z Kapitána Ameriky 2


ikona
KarelR
captain america: the winter soldiermarveltéma
Co bylo nejvíc cool a co vám možná uniklo? 

Druhý Kapitán Amerika už je v českých kinech skoro týden, takže pevně doufám, že ho většina z vás stihla zhlédnout. Oslavnou recenzi jste snad neminuli, její nespoileroidní nádech ale pochopitelně vedl k tomu, že se nezaobírala spoustou důležitých drobností. Sólový comeback Stevea Rogerse je přitom nabitý vypečenými vtípky, více či méně utajenými camey a vůbec spoustou skvělých momentů (nebo rovnou scén), které si zaslouží vlastní odstavcové velebení. Připraveni? Tady je patnáct těch nejvýraznějších momentů, na které jste nejspíš reagovali spadlou čelistí nebo překvapeným úsměvem.

---=== NÁSLEDUJE SPOUSTA SPOILERŮ!!! ===---

1. Doháněcí seznam

O Kapově seznamu, podle kterého už třeba nakoukal Star Wars, ale Star Trek má pořád ještě před sebou, se vědělo pár týdnů dopředu. Perličkou ale je, že se mnoho zemí dočkalo upravené verze, která jde naproti domácím divákům. Britové například vyfasovali Sherlocka a Seana Conneryho, v Mexiku potom Kapitán hodlá dohánět Shakiru a Octavia Paze. Škoda, že česká kina skončila s americkou verzí. Václava Havel si tudíž marveláckou chvilku slávy neužije.

 

 

 

2. 2D bitka s cool K.O.

Snad nikomu neuniklo, že Kap ve svojí druhé sólovce bojuje o dost jinak než v Prvním Avengerovi nebo v Avengers. Vpravdě dost klasické mlácení hydranácků a emzáků vystřídala vytuněná choreografie, seskládaná hlavně z umění krav maga a jiu jitsu, díky níž je Kap efektivnější než kdy předtím. Tenhle upgrade velice umně prodává celý akční úvod na lodi. Hlavním highlightem téhle sekvence je potom duel s alžírským teroristou Batrocem (hraje ho opravdový šampión MMA Georges St-Pierre), který se kompletně odehrává v duchu videoherních 2D arénovek. Parádně hravá scéna. A finální přemet vyloženě nemá chybu.

3. Nemocná Peggy

Druhý Kapitán nabízí hned několik emocemi nabitých momentů. Zkraje ale překvapí hlavně scéna se starou Peggy, a to nejen vynikajícím make-upem (masce z placu zřejmě pomohly ještě počítače). Je to totiž právě Peggy, kdo Steveovi vnukne zásadní nápad, že někdy není jiné cesty, než všechno zkažené jednoduše pohřbít a začít od znova. Nedlouho po téhle radě pak přichází bolestivé odhalení, že ani agentka Carterová neunikla krutému stáří, které si nepěkně hraje s její pamětí. Ať hodí kamenem, kdo nebyl dojat.

4. Furyho autokulomet

Opětovně vychvalovat akční scény snad není třeba, honička s Nickem Furym ale jednoduše vládne. Režírující bratři Russovi před ní prý pečlivě studovali Francouzskou spojku, hlavním zdrojem nápadů je nicméně Furyho "kouzelné" vozítko, které si vytrpí slušný záhul. Že se dá na neprůstřelnost odpovědět hi-tech beranidem? OK. Starému dobrému Nickovi ale triky jen tak nedojdou. A to si k tomu všemu ještě mohl pustit klimatizaci!

5. Kap vs.stíhačka

Kapitánův souboj ve výtahu jsme obdivovali měsíce před premiérou (a rozhodně stál za to nejen díky odkazování na Tři dny Kondora a Civil War), vedle něj se pak ale sluší vzpomenout i na druhý level zrádcovského útoku, ve kterém si to Kap rozdá se stíhačkou. Tahle kratičká akční vsuvka totiž nadále utužuje jeho status akčního superborce, který by si z fleku mohl potřást rukou i se samotným Heimdallem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace