Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Březen 2014


ikona
KarelR
blu-raydvd
Romantika, sci-fi, ale i pořádná apokalypsa. 

Venkovní teploty se pomalu zvedají a na domácí trh dorážejí poslední zbytky podzimní nabídky. Letošní duben přitom patří mezi ty rozmanitější měsíce, na modré placce si tak nově můžete pořídit apokalyptickou komedii, adaptaci klasické sci-fi, mafiánské drama, curtisovskou romantiku a trainspottingovou zvrácenost.

 

Apokalypsa v Hollywoodu
Vyšlo: 5. února 2014
Cena:  268 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Jak už jsem obsáhle vylíčil v Blu-ray recenzi, Apokalypsa z Hollywoodu patří mezi nejzábavnější filmy minulého roku. Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Jay Baruchel, Craig Robinson a především Danny McBride řádí v nahláškované komediální pecce, která sice nemá pevný řád, ale vyvažuje to spoustou už nyní památných momentů. Přežívaní obří katastrofy ještě nikdy nebylo takhle divoké. A také se v žádném dosud neřešilo masturbování, vymítání ďábla a znásilňování Hermiony. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Enderova hra
Vyšlo: 5. února 2014
Cena:  268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Velké překvapení. Enderova hra rozhodně není dalším unylým "young-adult" výplachem, nýbrž docela chytrou a napínavou knižní adaptací, která své kultovní předloze dělá jen čest. Omladina i Harrison Ford uhrají vše potřebné, což je klíčové už z toho důvodu, že se rozhodně sází víc na drama než na akci. Když už ale dojde na nějaký ten trénink ve stavu bez tíže, rozhodně je na co koukat. Ve finále tu tedy máme ambiciózní film s překvapivým osobním tahem, kterému se na blůčku snad povede lépe než v kinech. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Konzultant
Vyšlo: 5. února 2014
Cena:  268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Hodně kontroverzní úkrok Ridleyho Scotta. V jeho novince totiž plně úřaduje scenárista Cormac McCarthy (Tahle země není pro starý), který ani náhodou nesepsal další obyčejnou gangstersku. Konzultant se vymyká většině škatulek, do kterých byste ho možná chtěli nacpat, a nabízí trochu nekompaktní, v každém případě ale zajímavou a šokující podívanou. V podstatě je to série vychutnávacích dialogů o tom, že opatrnosti a sebepoznání není nikdy dost, a jako taková samozřejmě nesedne každému. Snad se tedy po modrém releasu objeví co nejvíc spokojených diváků. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Lásky čas
Vyšlo: 5. února 2014
Cena:  268 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Budoucí romantická trvalka, dejte na mě! Richard Curtis (Láska nebeská) stvořil další filmový svět, do kterého se budete chtít vracet znovu a znovu. Životní nástrahy mladého Tima (Domnhall Gleeson), který se s pomocí cestování v čase pokouší dosáhnout životní spokojenosti, totiž přetékají radostí, smutkem, laskavým humorem a vůbec vším, co má mít film pro úplně celou rodinu. Takže posbírejte svoje nejbližší a naplánujte kolektivní projekci. Lásky čas si ji bez debat zaslouží. (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Sviňák
Vyšlo: 5. února 2014
Cena: 178 Kč (DVD)

Spisovatel Irvine Welsch se proslavil Trainspottingem, adaptace jeho Sviňáka ale slavné Boyleovce dost šlape na paty. James McAvoy se totiž naplno vžívá do uniformovaného zvrhlíka Bruce Robertsona, který se snaží urvat lukrativní post v edinburghské policii, a kraluje přitom nestoudné přehlídce vyšetřovacích praktik, o kterých jste se vlastně ani nechtěli dozvědět. Osobité, třeskutě zábavné, avšak s patřičně vytěženými dramatickými podtóny. U Sviňáka vám moc dobře nebude. To je ale hlavní důkaz toho, že se nadmíru povedl. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

 

Dále v březnu vyšlo: Battle of the Year: The Dream Team, Byzantium, Hunger Games: Vražedná pomsta, Komorník, Křídla Vánoc, Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna, Nejvyšší nabídka, Prohnilá země, Thor: Temný svět

Nashle u chudšího dubna.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace