Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Kapitán zlomil rekord a překonal i Thora!


ikona
Cival
captain americacaptain america 3captain america: the winter soldiermarvelthortržby
Marvel vládne i během Fáze 2! 

Fíha! Kapitánovi to ale šlape. Nové comicsové dobrodružství nejpatriotičtějšího marvelovského hrdiny je extrémně úspěšné. A my z toho máme radost, protože tenhle film si to zaslouží.

Doposud ekonomicky nejméně výkonná sólová série odstartovala v amerických kinech za 96 milionů dolarů, což je parádní výsledek… a k tomu i dubnový rekord, protože doposud nejúspěšnější aprílová premiéra Rychle a zběsile 5 startovala s 86 melouny. Stejnou sumu si loni na podzim připsal i druhý Thor, takže Cap díky svému razantnímu odpichu v marvelovské hierarchii stoupá a dostává se přinejmenším na úroveň asgardského kralevice, ne-li nad něj.

NEJVYŠŠÍ DUBNOVÉ OTVÍRÁKY

Jednička Capa se v amerických kinech odrazila od 65 mega až k celkovým 176 milionům. Dvojka je výrazně úspěšnější a bude se tlačit k čtvrtmiliardě z Ameriky. Boost z Avengers se blahodárně projevuje i v tomhle případě – po zábavné týmovce skokově vzrostly tržby Iron Manovi i Thorovi a Kapitán v tomto ohledu rozhodně pozadu nezůstal. Pomohly mu ale samozřejmě i velmi pozitivní recenze a úctyhodný Cinemascore „A“.

ÚVODNÍ VÍKENDY MARVELOVEK

Razantně stoupají i tržby ve zbytku světa. Jednička mimo Ameriku utržila celkově 193 milionů, dvojka přitom stihla během dvou víkendů tuhle sumu už překonat, když si aktuálně hýčká 207 mega. Marvelovský projekt tedy pokračuje dál ve velkém stylu. A nejen že v něm mají do budoucna své pevné místo Avengers 2, třetí Thor a čtvrtý Iron Man, ale natuty si další sólo akci odkroutí i Kapitán Amerika. Prý možná už v létě 2016.

Na stříbrné pozici se drží biblický epos Noe. Jeho sedmnáct milionů značí propad o víc jak 61%, což bolí. Noe má aktuálně 72 milionů z Ameriky a ke stovce se bude šinout zjevně pomaleji, než si studio přálo. Sto mega nicméně přiteklo už ze zbytku světa, takže Paramountu se víra v Aronofskyho velkofilm vyplatí.

Na 114 milionech už je „young-adult“ sci-fi Divergent, které sice nemá páru jako Hunger Games nebo Twilight, ale zvlášť u případného druhého dílu může vydělávat taky pořádný balík. Filmu se nakonec dočkáme i v Česku: 1. května vstoupí do kin pod názvem Divergence.

Na páté příčce dál neskutečně vydělává bohabojná konverzačka God´s Not Dead. Nízkorozpočtový snímek bez relevantní reklamní kampaně má na kontě už neskutečných 32 milionů dolarů. S ohledem na to, že jeho tržby vůbec neklesají, se začínám bát, že Kevin „Herkules“ Sorbo jako jediné známější jméno tohohle filmu bude mít letos ve filmografii větší hit než polovina hvězd Hollywoodu.

Utržených 33 milionů (ovšem paradoxně trochu menší výdrž) vykazuje velebená novinka Wese Andersona Grandhotel Budapešť. Evropský zájezd nezávisláckého krále bude jeho komerčně nejúspěšnějším počinem - a zaslouženě.

V druhé půlce žebříčku najdete ještě dvojku Mupetů a o řád úspěšnější animák o Peabodym se Shermanem, dál pak katastrofální akční propadák Sabotage s Arnoldem, matnou jízdu Need for Speed a thriller Non-Stop.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se porvou o bronz horor Oculus a Costnerovo drama Draft Day, oba tituly by totiž měl kasovně jednoznačně trumfnout animák Rio 2... a samozřejmě i Cap.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (38)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace