Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #239 o zpěvu a záporácích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
V čem jezdí Loki? Jak by zněl muzikál Wolverine? A proč dostal Zac Efron po držce od bandy bezdomovců?  

Parádně jarní výplach

Song týdne
To, že Hugh Jackman je jako Wolverine cool, tu nebudeme po milionté opakovat. Že umí sakra dobře zpívat, taky není žádné tajemství, konec konců předvedl to na Oscarech, v Bídnících a vyhrál cenu Tony za muzikál The Boy from Oz. Když se tedy spojí jeho talent pro zpěv s comicsovým řezníkem číslo jedna, je výsledek nečekaně zajímavý. I když třetí Wolvieho sólovka by se přeci jen bez muzikálových čísel mohla obejít.

Bitka týdne
Záběry z bitky jako takové bohužel nemáme, ale je to škoda, mohla to být hodně velká sranda. Zac Efron, který se vloni hned dvakrát léčil ze závislosti na kokainu, totiž málem dostal po tlamě od bandy houmlesáků. Spolu se svým bodyguardem totiž vyrazil do jedné z méně přátelských čtvrtí v Los Angeles a tři domorodci se jim snažili upravit úsměv. Na místě ale byla skoro hned policejní hlídka. Té Efron tvrdí, že si sem stoprocentně nejel pro drogy, ale že jen projížděl, došel mu benzín a při čekání na odtahovku vyhodil z okna lahev, což si jeden z bezdomovců vyložil jako pokus o útok na jeho osobu. Na druhou stranu podle svědků byl Efron sjetý jak sviňa. Jestli je to pravda, měl by asi změnit dealera.

Superhrdina týdne
Parta Improv Everywhere má nápady a koule. Už jste od ní možná viděli videa, v nichž mrňavý Harry Potter hledá nástupiště 8 a ½ nebo parta vědců v divném džípu nahání po městě uprchlé dinosaury z Jurského parku. Tentokrát se rozhodli podívat se na Spider-Mana. A přípravu rozhodně neodflákli. Kdybyste chtěli provést něco podobného, doporučujeme sehnat jednoho magora v obleku, zrzku, herce, co ztvární zloděje a dvacetimetrový barák.

Reklama týdne
Arnold Schwarzenegger a Bruce Willis se sice ve trojce The Expendables nesetkají, protože Willis chtěl moc peněz a jeho postava byla vyškrtnuta, ovšem to jim ve vzájemné spolupráci nebrání. I když se vyloženě na place možná nesetkali ani tentokrát. Každopádně jejich reklama na japonské kafe je pochopitelně velice … japonská. I když upřímně na ty nejslavnější šílenosti zdaleka nemá.

Muzikant týdne
Star Wars ve Výplachu vynecháme málokdy. Může za to nejen naše fandovství a fakt, že svět George Lucase je pro nás srdcovka, ale hlavně, že je internet doslova narvaný zajímavými materiály. Fandů je totiž po celém světě dost. Někteří vyrábí kostýmy, jiní točí amatérské filmy a jsou tu i tací, kteří si vystřihnout legendární hudbu Johna Williamse na varhany. Kdyby se tohle hrálo v kostelech, bylo by plno!

Padouch týdne
Pár výplachů zpátky jsme tu měli stylovou reklamu automobilky Jaguar, v níž vám Ben Kingsley, Mark Strong a Tom Hiddleston vysvětlili, proč je skvělé být Brit a filmový padouch. Teď tu máme pokračování. V něm sice dorazil už jen poslední zmíněný pán, ale užívá si to pořád na sto procent. A ten Jaguar je fakt solidně vypadající auto.

Technika týdne
No a abyste si nemysleli, že vás ve Výplachu nevzděláváme a podporujeme vás jen v provádění alotrií a neplech, máme tu i něco trošku edukativního. Ale nebude to bolet. John Hess vám ve dvacetiminutovém videu vysvětlí, jak a proč se měnil ve filmu poměr stran obrazu a vezme to hezky od němých filmů až po současnost.

Bídníci týdne
Seriál How I Met Your Mother skončil, ale po devíti letech je celkem logické, že herci k sobě mají asi blíž než obvyklí kolegové. A vzhledem k tomu, že minimálně Jason Segel a Neil Patrick Harris mají celkem blízko ke zpěvu, nejspíš nikoho nepřekvapí, že se nechali ukecat, aby předvedli svoje hlasivky. Konkrétně na Bídnících.

Příprava týdne
Za vrchol každého pořádného akčního filmu se považuje moment, kdy hlavní hrdina padoucha rozstřílí na kusy, shodí ze střechy mrakodrapu, nacpe mu do trenek odjištěný granát nebo ho ze dvou metrů odpálí bazukou za to, že mu unesl dceru nebo nevrátil včas vrtačku. Ti nejlepší režiséři ale moc dobře ví, že lepší než samotný akt likvidace protivníka je příprava na něj. Vytáhnout z pod postele kufr s brokovnicí a samopalem (každý hrdina ho má), obřadně si vybrat správný superhrdinský kostým, ať už je to převlek netopýra nebo drsňácká kožená bunda, napatlat si ksicht kamufláží a s výrazem gurmána nabít všechny pistole. Člověk ví, že teď to začíná. Člověk ví, že teď vypukne ta akce, na kterou se celý film těší. No a tady máte video s těmi nejlepšími přípravami na řádnou rubanici.

Duel týdne
Minule jsme se ptali na vaše tipy na komerčně nejúspěšnější filmy letošní letní sezóny. Nejčastěji jste zmiňovali čtvrté Transformery, dvojku Jak vycvičit draka a nové X-Meny. Tak uvidíme za pár měsíců.

Dnes půjdeme malinko do minulosti. V posledním MZ Live jste se nás ptali, jaký je nás nejoblíbenější film Jamese Camerona a my jsme se zasekli na tom, že jsme nebyli schopni rozhodnout se mezi T-800 a Ripleyovou. Takže je to na vás. Jsou lepší Vetřelci nebo Terminátor 2: Den zúčtování? Svůj tip napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace