Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejameričtější hrdinové


ikona
Mr. Hlad
moviezonetématop
Kdo na velkém plátně nejsrdnatěji chránil hvězdy a pruhy? 

Kapitán Amerika už se vřítil zpátky do českých kin a vzhledem k tomu, že jeho kostým připomíná americkou vlajku a svým superhrdinským jménem dává celkem jasně najevo, za čí stranu kope, je jasné, že je to patriot. My jsme se ale rozhodli podívat na pár dalších borců, kteří jsou ochotni pro vlajku s hvězdami a červenými pruhy položit život. Nebo jich pár desítek vzít.

3. Hokejový zázrak, 2004, Gavin O´connor

Nejlepší sportovní film všech dob? Pravděpodobně. Americké Nagano? Určitě! Nehodlám vám tu vyprávět celý děj filmu, ve kterém tradice inkasovala kop do koulí, když se trenér Herb Brooks rozhodl nevybírat si olympijský tým podle výkonů v NHL, ale podle toho, co předvedou hráči na ledě. Jde o přehlídku divných dobových příčesků, parádního hokeje a slušného herectví (casting byl šit na míru stejně tak sportovcům jako hercům), nad kterým ční Kurt Russell v roli übertrenéra, kterého miluje národ i publikum. Je tu drama, akce i patos a je v tom stejně studenoválečného popichování s nejvyšším Sovětem jako ve čtvrtém Rockym. Nejlepší scénou je samozřejmě adrenalinový finální zápas, korunovaný parádním hudebním podkresem závěrečných titulků, ale abychom nespoilerovali, zařazujeme tradiční trenérův kartáč - proslov, který si nezadá s motiváky od slavných vojevůdců nebo filmových prezidentů. (Imf)

Zajímavost: Při závěrečném zápase je v publiku tisíc komparsistů. Původně měli dostat jen sendvič a colu, ale Kurt Russell každému z nich ze své kapsy zaplatil teplou večeři. Díky, trenére!

Nejlepší scéna: Proslov před zápasem se Sověty

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace