Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejameričtější hrdinové


ikona
Mr. Hlad
moviezonetématop
Kdo na velkém plátně nejsrdnatěji chránil hvězdy a pruhy? 

Kapitán Amerika už se vřítil zpátky do českých kin a vzhledem k tomu, že jeho kostým připomíná americkou vlajku a svým superhrdinským jménem dává celkem jasně najevo, za čí stranu kope, je jasné, že je to patriot. My jsme se ale rozhodli podívat na pár dalších borců, kteří jsou ochotni pro vlajku s hvězdami a červenými pruhy položit život. Nebo jich pár desítek vzít.

4. Den nezávislosti, 1996, Roland Emmerich

Bill Pulman se nikdy neprobil mezi hereckou elitu, nesmrtelnou roli si ale zajistil už v roce 1996. Prezident Thomas J. Whitmore se ve Dni nezávislosti dočká celkem bolestivé rány osudu, na jeho přesvědčení mu to ale pranic neubere. Naopak se nezdráhá předvést maximum ze svých schopností a vydává se střežit lidstvo do oblak, ještě předtím ale všechny namotivuje takovým způsobem, že by se na emzáckou chátru snad vrhli i s praky. Síla jeho minutového proslovu nevyprchá ani za 100 let, Roland Emmerich se tak může pochválit za to, že dal Americe jednoho z nejpřesvědčivějších řečníků její (filmové) historie. Udržet si sympatie v akčním blockbusteru, kde Jeff Goldblum zachraňuje svět díky rýmě a Will Smith dává mimozemšťanům pěstí, rozhodně nezní jako jednoduchý úkol. Pullman ale svoji práci odvedl na jedničku a  výsledkem je památná postava, která snad zaboduje i v chystaném druhém díle. (KarelR)

Zajímavost: Den nezávislosti vyhrál v roce 1996 Českého lva v kategorii Divácky nejúspěšnější film roku.

Nejlepší scéna: Prezidentův proslov.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace