Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejameričtější hrdinové


ikona
Mr. Hlad
moviezonetématop
Kdo na velkém plátně nejsrdnatěji chránil hvězdy a pruhy? 

Kapitán Amerika už se vřítil zpátky do českých kin a vzhledem k tomu, že jeho kostým připomíná americkou vlajku a svým superhrdinským jménem dává celkem jasně najevo, za čí stranu kope, je jasné, že je to patriot. My jsme se ale rozhodli podívat na pár dalších borců, kteří jsou ochotni pro vlajku s hvězdami a červenými pruhy položit život. Nebo jich pár desítek vzít.

6. Invaze U.S.A., 1985, Joseph Zito

Chuck Norris byl hvězdou v době, kdy byl akční žánr jednodušší než myšlení průměrného fotbalisty. Amerika byla hodná, Sovětský svaz a všichni, které podporoval, zlý. A Chuck Norris byl největším Američanem, což dokázal při likvidaci protivníků v Missing in Action (komunisti ve Vietnamu), Delta Force (teroristi z Libanonu), Správní chlapi nosí černou (liberálové) a především v Invazi do USA, kde si zahrál hrdinu s džínovým fetišem, který se postaví komunistům ze Střední Ameriky, kteří chtějí napadnout Floridu. Jejich vůdcem je pochopitelně nejsovětštější Sovět, jehož si zahrál Richard Lynch, jeden z top béčkových padouchů osmdesátých let. Norris tu je za hrozného borce. Nejen že na něj nikdo nemá v přímém souboji ani v přestřelce, ale jednoduše všechny protivníky likviduje s nasazením, jako kdyby si vyrazil na houby. Jeho znuděný výraz při zachraňování školních autobusů plných dětí nebo při souboji na raketomety je jednoduše nezapomenutelný. Dokážu si představit, že podprůměrně inteligentní diváci, kteří před dvacítkou přemýšleli, co se životem, vyrazili hned po filmu k náborové kanceláři armády. Chucků Norrisů není nikdy dost! (Mr. Hlad)

Zajímavost: Režisér Joseph Zito natočil i Rudého Škorpióna, kde Sověty likviduje samotný Sovět, kterým je v tomhle případě Švéd Dolph Lundgren. Nebýt toho, byl by tenhle film v žebříčku na prvním místě.

Nejlepší scéna: Raketometové finále

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace