Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nej filmových umělých inteligencí


ikona
xxmartinxx
matrixstar warstématerminátor
Operační systém Samatha s hlasem Scarlett Johansson momentálně okupuje kina. Má ale na to dostat se mezi elitu filmových robotů?  

Hlasem Scarlett Johansson už i na české diváky promlouvá jedna z nejzajímavějších umělých inteligencí v jednom z nejpovedenějších filmů loňské sezóny. Naprogramovaní hrdinové nás ale provázejí už dlouho - vlastně co je film filmem. Připomeňme si tedy nejlepší umělé osobnosti, ať už hrdiny pronásledovali, byli jimi pronásledovaní, nebo se s nimi drželi basu

4. R2-D2 (Star Wars, G. Lucas, I. Kershner, R. Marquand, 1977 - 2005)

Zdá se až neuvěřitelné, že George Lucas dokázal stvořit tohle malé roztomilé pípající jezdítko, aniž by bylo otravné a nesnesitelné. Víme, že později už tento talent ztratil. R2-D2 lze každpádně považovat za jednoho z posledních němých komiků, i když jak se to vezme - jeho charakteristické pípání vlastně vyjadřuje všechno, co je potřeba. Na rozdíl od C3PO je navíc užitečný i v boji, když tedy mluvíme o letecké bitce - na pevné zemi to mají jeho protivníci snazší.

Zajímavost: Původně měl R2-D2 normálně mluvit. I když od toho se upustilo, reakce C3PO zůstaly, čímž vznikl jeden z trademarků série.

3. T-800 (trilogie Terminátor, J. Cameron, 1984 - 2003)

Těžko říct, co dodat u jedné z největších kultovek všech dob. Snad jen to, že na T-800 je nejlepší, že dokáže fungovat jak coby děsivá noční můra v jedničce, tak vysněný parťák a stroj na trefné hlášky ve dvojce. James Cameron předvedl úžasný veletoč nejen v případě této jedné postavy, ale obou filmů jako celků, jež se od sebe liší dostatečně na to, aby vlastně nešlo určit, který je lepší. Snad tuhle svou schopnost opráší král světa i v jednadvacátém století - brzo ji bude potřebovat.

Zajímavost: James Cameron chtěl ve filmu laserové mířidlo. Problém byl, že ta funkční byla tenkrát ještě dost vzácná. Musel tedy nechat sestrojit náhradu, kdy vedly Arnieho rukávy k pistoli dráty s energií, aby mohl jeho laser vůbec fungovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace