Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potvrzeno: Čeká nás Prometheus 2


ikona
KarelR
prometheusprometheus 2ridley scott
Pokračování Scottova prequelu má nového scenáristu a datum premiéry. 

Inu, ne že bychom to nečekali. Na pokračování Promethea, který nás předloni zavedl k počátkům vetřelčího univerza, nás Foxové vnadí už dva roky. Jack Paglen (Transcendence) připravoval scénář, zatímco si Ridley točil výpravné historické drama Exodus, a před pár dny se objevilo datum premiéry pro "tajemný film Ridleyho Scotta". No a teď máme konečně jasno.

Prometheus 2 se objeví v kinech 4. března 2016, přičemž se o přepsání současného scénáře postará Michael Green (jeden ze scenáristů Green Lanterna, který pro Scotta napsal chystanou dvojku Blade Runnera). Nejpozději na podzim by se potom mělo začít natáčet, a to údajně s několika rolemi pro Michaela Fassbendera. Návrat Noomi Rapace ještě nebyl potvrzen (ale je nevyhnutelný), android David ale prý bude ve filmu hned několikrát, tak se nechme překvapit, jak toho Scott hodlá dosáhnout.

 

Ačkoliv je Prometheus pro řadu fanoušků (a celou redakci MovieZone) pořád zklamáním, střízlivější pohled odhaluje, že točit pokračování vlastně není zase taková konina. Databázová hodnocení se nakonec dohrabala k lehkému nadprůměru, stejně jako kritické ohlasy, a co je důležitější, film v kinech vydělal přes 400 milionů dolarů, ke kterým ještě přihodil zhruba 40 z domácích nosičů. Na eRkovou sci-fi (tzn. nic extra lákavého pro velkou část dámského publika) rozhodně žádná katastrofa, takže budeme muset spolknout hořkost a doufat, že Ridley napodruhé potěší i nás. Což je vzhledem k tomu, jak skončila většina otravných protagonistů jedničky, docela dobře možné.

---

Vytáhni v hospodě: Trailer Promethea je o slušný kus čtenářsky nejlépe hodnoceným trailerem na MovieZone.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace