Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

25 nejzásadnější prvních fotek z filmů


ikona
Cival
300sin citytéma
Nostalgické ohlédnutí za obrázky, které nám vzaly dech... 

Nejzásadnější fotky samozřejmě pro nás... respektive pro mě. Už delší dobu jsem chtěl zmapovat obrázky, které dokázaly zatřást našimi fandovskými hlavami a donutily nás těšit se na dlouhé měsíce dopředu na filmy, jejichž výsledná kvalita nám byla v danou chvíli naprosto utajena. Přestože něco jako redakční jádro tehdy ještě neexistovalo - ve většině případů jsme se ještě ani neznali - prožitky u prvních odtajněných fotek z blockbusterů, které přicházely během 90. a nultých let byly dosti podobné. Geekařili jsme si totiž každý pečlivě na svém písečku... což mimochodem v době před internety nebyla žádná prdel.

Dneska už se povede málokdy šponovat napětí způsobem, že by u pouhé fotky strnuly miliony fandovských srdcí. Všechno je vypouštěno v milimetrově naplánovaných marketingových kampaních, které vás nakonec zahltí a leckdy i zničí. Většina z níže uvedených fotek ale zvládla stupňovat očekávání víc než deset hobitích videodeníků dohromady. Pojďte si některé z nich připomenout... samozřejmě s mým vrcholně subjektivním, emocionálně přebarveným a jaksepatří nostalgickým komentářem.

Trója měla snad větší ambice než Třístovka, její dopad ale nebyl zdaleka tak veliký. Jistě, prachy na ní vidět jsou a nějaké i zvládla z kin vytáhnout, ovšem nic fascinujícího se nekonalo. Odbarvený a nečekaně osvalený Brad Pitt jako bijec Achilles zůstal pořád tím nejzajímavějším zjevením...

Co se zadařilo Jessice, povedlo se o pár let později i Megan. Pod kapotu chtěl koukat kdekdo a až plnohodnotné trailery na Transformery přesunuly pozornost z její Mikaely na roboty.

Ale i to koukání na zadky se, ehm, okouká. Někdo radši svaly, klidně i staršího data výroby. Zprávy o vzniku Expendables zněly dost neuvěřitelně a Slyova fotka z fitka, i s tetováním zakrývajícím křečáky na ramenech, nás ujistila, že nostalgický akční festival přeci jen bude zahájen.

To už je ale teď a tady, v časech, kdy máme internetovou přípojku místo pupeční šňůry a všechno vidíme hned a okamžitě. Dneska už nás rozhodí máloco. Ale třeba zjištění, že si tři akční legendy v Expendables 2 konečně nebudou jen vyprávět v kostele, bylo pořád pekelně silné...

Co přijde dál? No, minimálně legitimní otázka, které "první fotky" nejvíc zasáhly vás. Podělte se o ně v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace