Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #237 o tanci a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Je lepší tanečník Christopher Walken nebo Lando Calrissian? Jak se nabouchat jako Steve Rogers? A který film z vašich dětí udělá homosexuály?  

Konečně jarní výplach

Tanečník týdne
Christopher Walken je bůh. To je jednoduše fakt. Herecký chameleon s Oscarem, který umí zahláškovat v komedii a v dalším filmu dá celému publiku jediným pohledem najevo, že pokud by existuje na světě člověk, který by dokázal někomu rukama utrhnout hlavu, je to právě on. Walken ale, jak jste si asi v jeho filmech všimli, miluje tanec a pokouší se alespoň chvilku tančit v každém svém filmu. Do choreografie si nenechá od nikoho kecat a upřímně – dělá dobře. Málokdo má takhle osobitý a přitom dokonale cool styl.

Druhý tanečník týdne
A když jsme u těch tanečníků, dáme si ještě jednoho, kterého jste možná zaznamenali v Karlově novince o Star Wars. České StarDance zahlédl v televizi asi každý, ale i když je Marek Eben borec a Tereza Kostková umí taky celkem snadno upoutat, faktem je, že mezi tanečníky to nikdy nebylo extra zajímavé. Ne že by tam přišli lidé, co se neumí hýbat, originální soutěžící nebo tak něco, ale řekněme, že je tam málo hvězd Star Wars. A taky málo robotů. Takže nic proti Alexandru Hemnalovi, ale pro příští sezónu doporučujeme lovit v žánru sci-fi.

Dementi týdne
Církvím se v poslední době celkem daří napravovat si reputaci, protože aktuální papež je docela sympaťák s názory, které nemají se středověkem překvapivě moc společného. Pak ale přijde idiot jako pastor a rozhlasová hvězda Kevin Swanson a zase je dobrá pověst v háji. Spolu se svým hostem Stevem Vaughnem se totiž pustili do Ledového království. Podle nich patří Disney mezi společnosti, které nejvíc podporují homosexuály (což je podle církve špatně a půjdete za to do pekla, jen pro připomenutí). Oba pánové se pak pustili do dalšího teoretizování, ze kterého vzešla geniální myšlenka, že Ledové království dělá z dětí gaye a k zamyšlení „co bych udělal, kdybych byl ďábel, chtěl se nabourat do společenského systému a udělat něco fakt fakt fakt zlého pěti až sedmiletým dětem v křesťanských rodinách Ameriky?“ Vedle toho obviňují film z toho, že z malých holčiček chce udělat lesby, což obyčejní rodiče nepochopí. Ti dva musí být prvotřídní kreténi a posměch nejen filmových fanoušků jim ze srdce přeji.

Trailer týdne
Na dvojku Captaina Americy se zatraceně těšíme a evidentně nejsme sami. Čtenář a fanoušek MovieZone (jeho slova :) Matej Švandtner se těší nejspíš taky a upoutávky na Návrat prvního Avengera přestříhal tak, aby k nim dokonale seděla zvuková stopa z upoutávek na Temného rytíře. A odvedl hodně solidní práci.

Chyby týdne
Dětská dobrodružná komedie Rošťáci neboli The Goonies patří ve svém žánru ke klasice, populárnější je však přeci jenom spíš za mořem než u nás a mladší diváci ji možná znát nebudou. Rozhodně ale stojí za to, protože parádně kombinuje akci, napětí, humor a hrají tu mladí Josh Brolin a Sean Astin. Teď si však na film posvítila parta od CinemaSins, která hledá ve filmech chyby. A i když jsou Rošťáci dětský film a lze mu odpistit hodně, našlo se jich docela dost.

Song týdne
Vlk z Wall Street sice na Oscarech utřel, ale počítám, že každý z redakce si ho pustí podruhé mnohem raději než 12 let v řetězech. Martin Scorsese ukázal, že i svém věku umí být za kamerou dravější než mladá generace, Leonardo DiCaprio předvedl asi nejlepší výkon své kariéry a i když na Oscara nedosáhl, alespoň se může utěšovat přízní fanoušků. Někdo svou přízeň ukazuje tím, že píše na web oslavné ódy, někdo snahou o získání obvinění ze stalkingu a někdo tvorbou hudebního videa založeném na McConaugheyho bušení do srdce. A dokážu si představit, že někdy okolo půlnoci by to mohlo v klubu udělat celkem pořádný virvál.

Česká práce týdne
Některé žánry v Čechách vznikají jen sporadicky, ale najdou se lidé, kteří jsou ochotni s tím něco udělat. Pořídí si levnou kameru nebo foťák a o víkendu spolu s partou kámošů natočí krátký film. Těmhle punkovým filmařům lze leccos odpustit a absentující technické kvality nebo profesionální herecké výkony tu nahrazuje nadšení a odvaha. Jako v případě kraťasu Suicide Helpline od party, co si říká Fanaticworks. O pár filmařích, kteří nás čtou, víme. Tak se mrkněte i na práci téhle bandy, třeba o nich za pár let uslyšíme pořádně.

Hra o trůny týdne
Čtvrtá řada Hry o trůny začíná za pár dní, trailerů už vylezlo několik, fotek je hromada a fanoušci se těší dostatečně. Kdo chce však vědět něco víc ze zákulisí, může si kliknout sem, kde je pětiminutový dokument o tom, jak David Benioff a Jakem Weissem vlastně pracují, proč se rozhodli udělat z knížek seriál a co bylo nejtěžší na jejich adaptování. A pokud se bojíte mluvících hlav, vězte, že tohle video má s klasickými „making of“ společného fakt málo.

Motivace týdne
Pár výplachů zpátky jste si tu mohli přečíst o tom, jak se namakat jako hrdina z Assassin's creed, Batman nebo Spider-Man. Návody tedy máte, ale pokud vám chybí motivace, tak stačí kliknout sem. Nabušenci z Buff Dudes, kteří na youtube učí, jak si v posilovně udělat bicáky, před nimiž by se Arnold styděl, a dělají to velmi svérázně, se totiž rozhodla ukázat, jak asi trénuje Captain America. A i když sehnat štít z vibrania asi nebude sranda, k jeho kondičce můžete přijít jen s trochou snahy a dřiny.

Duel týdne
Jelikož se KarelR minule rozhodl udělat z duelu souboj osmi filmů, řekl jsem mu, že výsledky rozhodně počítat nebudu. Takže si do diskuse klikněte buď sami, nebo počkejte, až vám vítěze oznámí on sám. Slíbil, že to udělá :)

UPDATE: Dopadlo to následovně:

Nejoblíbenější marvelovka:

Avengers (20 hlasů)
Captain America: První Avenger (11)
Iron Man (9)
Iron Man 3 (5)
Thor: Temný svět (2)
Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2, Thor (0)

Nejméně oblíbená marvelovka:

Neuvěřitelný Hulk (13 hlasů)
Iron Man 3, Thor: Temný svět (11)
Iron Man 2 (6)
Thor (3)
Iron Man, Captain America: První Avenger, Avengers (0)

My se zatím podíváme na animáky. Pixar oznámil trojku Aut a dvojku Úžasňákových, a nás by zajímalo, u jakého animáku byste si přáli sequel vy. Nemusí jít jen o pixarovky a samozřejmě vynechte sequely, které už se chystají. Svoje tipy pište do předmětu a v textu se rozepište.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace