Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Návrat 300 vynáší, první díl je ale nedostižný


ikona
Cival
300tržby
O kolik víc utržila nová Třístovka než Peabody se Shermanem? 

První Třístovka byla svého času ohromným zjevením. Jedna z pěti nejlepších trailerových kampaní historie nakopla comicsovou adaptaci v roce 2007 k sedmdesátimilionovému otvíráku, na který studio Warner Bros. prostě chtělo o sedm let později co nejdůstojněji navázat. Nemohlo se přitom povést takový výsledek dorovnat, přestože inflace tak zásadně navýšila cenu lístků - fascinace jedinečným vizuálem je holt tatam, série plagiátů už ji stihla zničit. Značka ale úplně omšelá není.

Svědčí o tom i start 300: Vzestup říše s 45 miliony dolarů za první víkend. Obstojná suma, která film pošle přes sto melounů v amerických kinech, celkem odpovídá očekáváním Warnerů. Rozhodně jde o jednu z jejich nejzajímavějších akvizic, ale kdovíjaký kasovní tyjátr z toho po těch letech a při rozpačitých recenzích být nemohl.

O řád zajímavější jsou tržby ve zbytku světa, kde si side-quel 300 taky suverénně klestí cestu – 87 mega posouvá film ke globálním 132 milionům. Studio se tak rozhodně nemusí bát, že by na ostatních kontinentech nebyl o antické řezníky zájem, právě naopak se odtud povede vytáhnout spoustu peněz, které film protlačí k úhrnným 450 milionům, jež ve světových kinech urval první díl.

SROVNÁNÍ AMERICKÝCH TRŽEB ANTICKÝCH RUBANIC

Solidní rozjezd se povedl i Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. Povedený animák pro celou rodinu sbírá pozitivní ohlasy a díky úvodním 32 milionům má víceméně jistotu, že v Americe též zdolá stomilionovou metu. Podobně jako u 300 se navíc dvojnásob silný odpich povedl i na jiných kontinentech. A to je moc dobře, protože Foxové na tomhle oživení obstarožního kreslené taškařice vycinkali nějakých 150 mega – a je nutné kvitovat, že se jim tahle dobře pohlídaná investice vrátí. Po povedené jedničce si totiž dovedeme představit pokračování mnohem spíš než třeba u Šmoulů či Chipmunků.

Menší než poloviční propady šlechtí Neesonův akční thriller NON-STOP, který se zvládne zaplatit jen z kin (tentokrát 16 mega za víkend). Z těch amerických má zatím 52 milionů a rozhodně jsme zvědaví na jeho další výdrž.

Tu bude zajímavé dál sledovat i u Lega, které je v Americe větším hitem než na ostatních kontinentech. Tamější čtvrtmiliardu svět dohání „jen“ 135 miliony, i tak jde ale pro Warnery o jeden z nejvýnosnějších byznysů roku.

Brutálně výdělečná bude i náboženská agitka Son of God. Tenhle film totiž stál pár šupů a i při nákladech na distribuci a uvedení do kin se ze zhruba padesátimilinových tržeb podaří vymáčknout čistý zisk.

V druhé půlce žebříčku makají Památkáři, paběrkuje Costnerův thriller 3 dny na zabití a boduje miliardové Ledové království.

Oscarový úspěch samozřejmě nakopl do desítky i otrokářské 12 let v řetězech, aktuálních 53 milionů se ale už kdovíjak závratně navyšovat nebude.

Do desítky se vešla ještě černošská buddy-komedie Ride Along, větší pozornost si ale zaslouží start velebené novinky Wese Andersona The Grand Budapest Hotel na sedmnácté příčce, jež z pouhých čtyř kin vytáhla bezmála milion dolarů.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se o diváky porvou videoherní Need for Speed a černošská oddychovka The Single Moms Club. Dočkáme se nového Rychle a zběsile a dalšího hitu Tylera Perryho? Nechme se překvapit…

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace