Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ledové království slaví miliardu


ikona
Mr. Hlad
disneyfrozenmiliardatržby
Animovaná disneyovka vstoupila do klubu miliardářů... 

Ještě před pár lety bylo absurdní vůbec pomyslet, že miliardové hity budou naskakovat takovýmhle tempem a komerční úspěch Titanicu, respektive Pána prstenů byl považován spíš za zjevení, které lze napodobit jednou za pár let. Teď už tu máme miliardové pecky každý rok. Většinou však jde o filmy, které si to zaslouží. Ledové království mezi takové stoprocentně patří.

FILMY S NEJVYŠŠÍMI SVĚTOVÝMI TRŽBAMI 

Pohodová Disneyovka je po třetím Toy Story teprve druhým animákem, který se dostal do téhle exkluzivní společnosti. Svou premiéru si odbyl na konci listopadu, ale od té doby se pevně drží v americkém TOP 10 a poctivě střádá, momentálně je na jeho kontě jen z USA velice solidních 388 milionů a teď po dvou Oscarech, se zájem o příběh dvou sester, které bojují s ledovým prokletím, dost možná opět zvýší.

Tenhle úspěch jsme popravdě moc nečekali, protože Ledové království vypadalo z trailerů oproti Na vlásku přeci jen až příliš tradičně a ne zrovna extra zajímavě. Ale ukázalo se, že u Disneyho mají zkrátka na rodinné hity čuch. Anna s Elsou už mají celosvětově o čtyři sta mega víc než Locika. A to celé Ledové království stálo o víc jak sto milionů méně.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ DISNEYOVKY 

Filmu se povedlo přitáhnout celé rodiny nejen na to, že můžou společně vyrazit na povedenou pohádku, ale i na speciální akce, při nichž děti mohou zpívat společně s hrdiny na plátně. To je pro prcky nejspíš dostatečně lákavé na to, aby si vybuleli další návštěvu kina. A peněženky mezitím krvácí…Hravé Disneyovce se ale daří skvěle i v Evropě a Asii, i tady se nejspíš rychle stane rodinnou klasikou.

Každopádně miliardový klub má momentálně osmnáct členů. Ledové království se připojilo k hitům Titanic, Avatar, Návrat krále, dvěma Nolanovým Batmanům, dvojici Pirátů z Karibiku, trojce Toy Story a Transformerů, k poslednímu příběhu Harryho Pottera, Burtonově Alence v říši divů, bondovce Skyfall, první epizodě Star Wars, Hobitovi, třetímu Iron Manovi, Jurském parku a Avengers. To je sakra zajímavá společnost.

Máte tip, koho přivítá po Ledovém království?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace