Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Watchmeni podle Gilliama


ikona
KarelR
terry gilliamwatchmen
Jak mohla vypadat adaptace Mooreovy comicsové klasiky? 

Joel Silver, legendární producent Smrtonosné pasti, Predátora nebo Matrixů, momentálně propaguje neesonovský thriller Non-Stop. V jednom z rozhovorů se ale nečekaně rozpovídal o Watchmenech, jejichž adaptaci dlouho chystal s Terrym Gilliamem. Snyderova verze se mu nakonec moc líbila. Prý se ale přehnaně držela comicsu, což tu Gilliamovu rozhodně netížilo:

Terry odvyprávěl prakticky stejný příběh jako je v comicsu. Místo té mezigalaktické věci, která se mu zdála příliš složitá a pošetilá, se ale zaměřil na to, jak existence doktora Manhattana změnila rovnováhu světové ekonomiky a politiky. Podle něj právě tahle postava změnila realitu. Jeho Ozymandias tedy Manhattana přesvědčil, aby se vrátil v čase a zabránil vlastnímu stvoření. Byl ostatně jedinou postavou s nadpřirozenými schopnostmi, takže se vrátil a zabránil svojí přeměně v doktora Manhattana, což vyústilo v přenesení Watchmenů do comicsu.

 

Na konci se tak trojice postav, myslím že Rorschach, Nite Owl a Silk Spetre, ocitla na Times Square, kde si malý kluk četl comics. Místo postav z nich ale byli jen obyčejní lidé, kteří se za ty postavy převlékli. A ten kluk vykřikl: "Hej, vypadáte jako hrdinové z mého comicsu!" Bylo to velice chytré, jasné a uspokojivě to zakončilo celý příběh, ale bohužel jsme to nikdy nenatočili. Teď už je to jen voda pod mostem.

Přijde vám Gilliamův nápad zajímavý? Anebo jste spokojenější s téměř doslovnou adaptací od Snydera? Dejte vědět v diskuzi.

---

Vytáhni v hospodě: Po Gilliamově odchodu se kolem Watchmenů motali Darren Aronofsky a Paul Greengrass.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace