Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wachowští zas vládnou zámoří


ikona
Cival
comicshugo weavingjames mcteiguematthew mcconaugheynatalie portmansarah jessica parkerspike leetim allentržbytyler perryvin dieselwachowski bros.
 

Pantáta Kocour mi o minulém víkendu kryl box-office záda, čímž mu děkuji a s náznakem závisti v konečcích prstů navazuji v o poznání předvídatelnějším duchu. Romantika Failure to Launch zařídila před sedmi dny největší překvápko od probuzení King Konga, pohledných patnáct milionů dolarů (při 35% ztráty) ale tentokrát na rezervaci první příčky nestačilo. Bratři Wachowští totiž naplnili prognózy a s comicsovou produkcí V jako Vendeta vyrabovali z amerických kin 26 milionů dolarů. Natálce se vyplatilo vyholit si na hlavě plešku, Warnerům se dle zámořských referencí zase hodilo angažmá zelenáče Jamese McTeigueho, jehož první celovečerák zapadne na půli štreky mezi padesáti a sto miliony dolarů. Sami jsme zvědaví, co vám na začátku příštího týdne o Vendetě povíme v naší recenzi.

Druhá větší novinka s názvem Super náhradník připomněla, že pitomý teenagerský film není komerčně mrtvý a že i převlékání na vysoké škole může vydělat za tři dny jedenáct milionů dolarů. Více něž třináct stejných dobrot si zasloužilo štěkání chlupáče Shaggy Doga, což Timu Allenovi výrazně spravuje ekonomickou fasádu při nicotném, tedy šestnáctiprocentním poklesu víkendového výnosu. Zbytek první desítky se pečlivě drží postupu, který jsme detailně pojmenovali v minulém týdnu, kdy se rychle zavírá voda za hororem Hory mají oči, černošským blábolem Tylera Perryho a mořskou pannou z Aquamarine. Bez deflorace holt nejsou peníze – známe to i z českých kin. :-) Naopak Růžovému panterovi a 8 statečným pozdní zima dále svědčí, přičemž ke stabilním rodinným hitovkám překvapivě přibylo i Willisových 16 bloků s dalšími čtyřmi miliony od pátku do neděle.

Až na 17. a 25. místě si v limitovaném počtu kopií zařídili první dolary Dieselova soudní fraška Dokažte mi vinu a tabuizovaná soulož Katie Holmes z Thank You for Smoking, jejichž osud budeme moci prověřit až v příštích hodinách. Během nich nám nedovolí usnout hlavně mezižánrová exhibice Spikea Lee Inside Man, který zkonfrontuje R rating s věhlasem Jodie Foster, Clivea Owena a Denzela Washingtona. Zprvu jsem nevěřil, ale teď větřím nečekanou stomilionovou pecku. Jsem naivka? Když jde o sukces Spikea a konec kariéry Uwe Bolla, tak asi věčný... Co přihodí děsivý Health Inspector nebo vybíječka Stay Alive?

TOP 10 v plné verzi tu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace