Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jennifer, Leonardo a diamanty


ikona
k0C0UR
afrikablood diamonddiamantyedward zwickjennifer connellyleonardo dicaprio
 

Režijní filmografie Edwarda Zwicka připomíná vzorovou sinusoidu – jednou jeho filmy sklízejí nadšené ovace, podruhé se motají jako opilá kočka někde na pomezí zájmu. I v tom druhém případě jde ale o řemeslně výborně odvedené snímky, které se jen rýpají v nepříliš atraktivních tématech (Odvaha pod palbou, Stav obležení). Přetrhnout tuhle sinusoidu a vydobýt si konečně renomé dvěma uznávanými trháky za sebou (i když Poslední Samuraj potřeboval na záplatování rozpočtu především mimoamerické tržby, stále se jednalo o úspěch) se Zwick snaží svým čerstvě chystaným filmem s titulem The Blood Diamond.

Nejzajímavějším tématem pro šuškandu je jako vždy herecké obsazení. Zatímco Leonardo DiCaprio už svůj kontrakt se studiem Warner Bros. podškrábl, ještě stále není jisté, kdo mu bude dělat sparingpartnera. Warneři se nicméně nechali slyšet, že nežhavějším kandidátem pro druhou hlavní roli je v těchto hodinách Jennifer Connelly. Nezbývá než doufat, že si těch pár měsiců volna v rozvrhu udělá a nerozhodne se své herecké a fyzické prostředky raději úročit v dalších béčkových hororech ala Temné vody. Fanoušci už by to nemuseli rozdýchat ;).

A o čemže „nový Zwick“ vlastně bude? Snímek nás zavádí do afrického Sierra Leone roku 1999, kde zuří brutální občanská válka a zaměřuje se na postavu pašeráka (DiCaprio), který obchoduje s tzv. „krvavými diamanty“. Ty jsou v těchto těžkých časech nadmíru ceněnou komoditou, za kterou můžete pořídit jak pořádnou dávku zbraní, tak i nepočítaně žoldáků a ke všemu odhodlaných vzbouřenců. Obchody jsou nebezpečné, ale vynáší a vše jde jak na drátkách, dokud DiCaprio nepotká domorodou farmářku (Connelly), jejíž syn zmizel před nedávnem s jednotkou mladých revolucionářů. Začnou se společně prohrabávat minulostí a zjistí, že oba dva muže spojuje zvláštní pouto. Jakoby toho nebylo málo, do hry se navíc dostává legendami ověnčený diamant, jehož vlastník si pomocí nesmírné moci dokáže podmanit celé armády… Kdo k němu doběhne první?

Zwick si kromě režijní stoličky načechral i tu scenáristickou, společně s Charlesem Leavittem, který má na svědomí výborný K-Pax. Natáčení dobrodružného snímku začíná někdy během ledna / února příštího roku, do té doby zbývá ještě obsadit zbytek hereckého týmu, vybrat lokace (Afrika se zatím jeví jako nejschůdnější varianta) a dohodnout se na přesné výši rozpočtu. Držíme palce!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace