Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejlepší týmovky z Druhé světové


ikona
Mr. Hlad
george clooneymoviezonetématop
Kteří drsňáci si vyšlápli na hitlerovské Německo před tím, než se tam vydali Clooneyho Památkáři?  

Památkáři vtrhli do českých kin minulý týden. Skvěle obsazené drama z Druhé světové války o tom, jak vedle vojáků běhali po bojištích i historici a pracovníci muzeí a hledali sochy, obrazy a další umělecké předměty, které si náckové přivlastnili a chtěli odvézt do Berlína, mělo původně oscarové ambice. Nakonec se však tvůrci rozhodli s premiérou trošku počkat a vyrazit k divákům později. O tom, zda to byl dobrý nápad, zbytečná opatrnost nebo nutnost, se víc dočtete v recenzi. Ještě před rozhodnutím, jestli do kina vyrazit, nebo zůstat doma, tu ale pro vás máme pár tipů na jiné a také výrazně vydařenější druhoválečné týmovky.

Spielbergova válečná odysea dodnes zůstává špičkovou válečnou výpravou, která zahazuje sedmdesátkový dobrodružný feeling a místo něj přichází s brutální devadesátkovou depresí. Tom Hanks tak probíhá bitevní vřavou kolem vyhřezlých střev a utržených končetin... a to jsme teprve u čtvrthodinového otvíráku na Omaha Beach, ve kterém se zase jednou posunuly hranice válečného pekla. Následující tři hodiny nicméně nezůstávají o moc pozadu. Pátrání po vojínu Ryanovi protáhne ústřední partu řadou podobně napínavých situací a končí náležitě drsnou bitvou o důležitý most, která vám rozdrásá srdce na cucky. Kéž by se Spielberg někdy vrátil k svojí vážnější tvorbě, ve které se nebál eRkového tnutí do živého. Hezkých pohádek natočil v posledních letech dost a dost!

Trivia: Na Spielbergova tříhodinová jatka padlo 7500 litrů umělé krve.

Nejslavnější scéna: Omaha Beach!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace