Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lego příběh zastínil i Costnera a Pompeje


ikona
Cival
kevin costnerpaul w. s. andersontržby
Ne každý je Liam Neeson a Ridley Scott.. 

Očekávané se stalo skutkem a žlutý plast znovu rozdrtil veškerou konkurenci. Lego příběh neměl nejmenší problém udržet se na první pozici kasovního žebříčku, k jeho 31 milionům se totiž žádná z premiér ani nepřiblížila. Třetinové propady jasně ukazují, že tu máme parádní zimní trvalku pro celou rodinu, která se z aktuálních 183 milionů chce tlačit až někam k tři sta milionům jen z Ameriky.

Warneři už stihli oznámit, že v létě 2017 přinesou druhý díl. Není se co divit, protože Lego funguje nejen jako skvělý obchodní artikl přesahující multiplexy, do něhož můžete narvat kolik product-placementu chcete, ale i jeho tržby z kin jsou úctyhodné: Aktuálně to dělá 275 milionů dolarů – a to rozhodně není konečná cifra.

Premiéry se oproti Legu krčí v koutě. Menší studio Relativity nezvládlo prodat Costnerův akčňák 3 dny na zabití, v němž se producent Luc Besson pokusil zopakovat úspěch 96 hodin. Liam Neeson pod jeho dohledem sice svého času vydělával stamiliony, Costner bojující za blaho své rodiny ale takový úspěch neměl - jak vidno aspoň z mdlého dvanáctimilionového otvíráku. Na akčňáku od režiséra s přezdívkou McG (Charlieho andílci, Tohle je válka) si navíc tradičně pošmákla kritika, která sice akceptuje akční sekvence, psychologické rovině a rodinné dramatické lince se ale těžce vysmála.

Deset milionů na úvod si pak z bronzového stupínku vymínily Pompeje. Pro blockkbuster za sto mega je to naprostá pohroma, která by režírujícího packala Paula W. S. Andersona mohla přeci jen trochu zbrzdit (Tři mušketýry zachraňoval zbytek světa, Pompeje nespasí ani to). Andersonovo digitální obžerství sice má své fandy díky sérii Resident Evil, v rámci Pompejí, které chtěly být kombinací 300, Gladiátora a Rozpoutaného pekla, ale nikoho moc nezajímalo. Antický monstrprojekt svou nabubřelosti víc nudí, než že by opravdu bavil, takže americké tržby nepůjdou ani přes třicet milionů. A to je ohromný průšvih, který ani přívětivější Evropa nezahladí.

V zámoří bohužel zklamává i RoboCop, jenž si o víkendu připočetl jen devět milionů a z Ameriky jich má aktuálně 43. Jenže dalších sto mega už přiteklo ze zbytku světa, takže my, fanoušci tohohle tuhého restartu, můžeme dál živit naděje, že se s drsným poldou budoucnosti ještě někdy uvidíme.

Pátí Památkáři George Clooneyho sic nedostáli svým ambicím, peníze ale nastřádat umí, takže studio na nich tratit nebude.

Jednoznačně si na sebe vydělávají i dvě černošské žánrovky – romantika About Last Night akorát vynáší o řád menší peníze než buddy komedie Ride Along (38 vs. 123 milionů). V obou hraje Kevin Hart, od obou očekáváme brzká pokračování. Oslíkem je potřeba znovu zatřást.

Do desítky se pak vešel ještě neuvěřitelně vytrvalý animák Ledové království, nevýrazná romance Nekonečná láska a katastrofální Zimní příběh.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Příští týden bude chtít zpátky na vítěznou vlnu naskočit Liam Neeson v thrilleru Non-Stop. Proti bude jen biblická agitka Son of God a v pár stovkách kin i ruský Stalingrad a japonský animák The Wind Rises od mistra Miyazakiho. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace