Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2013: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
2013nejlepší filmy
Jaké filmy a trailery nejvíc posadily na zadek čtenáře MovieZone v roce 2013?  

Protože bylo pořád o čem psát, tak výsledky hlasování čtenářů MovieZone o nejlepší filmy a trailery roku 2013 vyhlašujeme až teď. Kdo se těšil dřív, tomu se omlouváme, ale snad jste si během prvních dvou měsíců nějak zásadně vaše osobní TOPky nezpřeházeli a vše zůstává v takové podobě, v jaké jste nám to poslali. Ještě než se pustíte do čtení, můžete si připomenout redakční hlasování, jehož výsledky se tomu čtenářskému podobají docela dost. U nás se o první místo porvali Rivalové Rona Howarda s Tarantinovým westernem Nespoutaný Django.

1. Rivalové
2. Nespoutaný Django
3. Gravitace
4. Star Trek: Do temnoty
5. Muž z oceli
6. Zmizení
7. Terapie láskou
8. Hobit: Šmakova dračí poušť
9. Velká nádhera
10. Walter Mitty a jeho tajný život

V čtenářském hlasování to dopadlo podobně, jen ten rozdíl nebyl tak titěrný a Nicky Lauda s Jamesem Huntem si pro vítězství dojeli celkem přesvědčivě a získali o čtvrtinu hlasů víc než Django. Pak už to ale bylo výrazně těsnější a zajímavější. Pár změn oproti redakčnímu žebříčku se taky objevilo. Na rozdíl od nás u vás uspěl i supermanovský Muž z oceli a do desítky se povedlo procpat i italské pecce Velká nádhera nebo novince Bena Stillera Walter Mitty a jeho tajný život. Tyhle dva filmy měly v redakčním hlasování bohužel trošku smůlu, protože ne všichni jsme je v roce 2013 v kinech stihli vidět.

A teď to horší.

Babovřesky 
Elysium 
Jen Bůh odpouští 

U nejhorších filmů máme dokonalou remízu, protože hned tři filmy dostaly stejně bodů. Účast lidové komedie Babovřesky se dala víceméně očekávat. Čtenáři MovieZone nepatří mezi cílovku (umí bez problémů číst a bez větších problémů zvládnou řešit i komplikovanější matematické úlohy spojené s násobením a dělením), takže bylo jasné, že nový opus Zdeňka Trošky tady skončí. Vedle něj tu je ale i Elysium, které u spousty diváků nedokázalo ani zdaleka naplnit vysoká očekávání, a také další spolupráce Ryana Goslina a Nicolase Windinga Refna Jen Bůh odpouští, jež byla zábavná asi jako houbaření uprostřed ledna.

A teď se podíváme na trailery

1. Star Trek: Do temnoty trailer
2. Muž z oceli trailer 2
3. X-Men: Budoucí minulost teaser
4. Rivalové trailer
5. Walter Mitty a jeho tajný život teaser
6. Godzilla teaser 2
7. Captain America: Návrat prvního Avengera teaser
8. Hobit: Šmakova dračí poušť trailer 2
9. Gravitace finální trailer
10. Pacific Rim trailer z Wonder Conu

Tuhle kategorii ovládla, stejně jako u redakce,  posádka lodi Enterprise a určitě zaslouženě, protože to, co J. J. Abrams předvedl během dvou a půl minut muselo vzbudit nadšení i u lidí, kteří jinak chodí zásadně jen na lyrické filmy, ve kterých se nemluví a vše se vyjadřuje jen s pomocí intenzivních a dlouhých pohledů do kamery. A mají přes 150 minut. Na tuhle partu neměl ani Muž z oceli, i když se snažil, ale paradoxně mu možná ublížilo to, že měl trailerů až příliš a některé body jste přidělovali těm upoutávkám, které se do TOPky nedostaly. Efektní a působiví X-Meni také nezklamali a zbytek žebříčku rozhodně taky stojí za pozornost.

A co vád od návštěvy kina jednoznačně odradilo?

Babovřesky 2
Maturita
Kameňák 4
Staving Games

Pochopitelně české filmy. Ačkoliv se v posledních letech kvality domácích upoutávek zlepšují, pořád tu je spousta lidí, která je přesvědčena o tom, že divákovi stačí kozy, vulgarity a nápis s názvem filmu. Naši čtenáři jsou malinko náročnější, a tak je potěší spíš kvalitní střih, dobrá gradace a v neposlední řadě i kvalitní materiál, což rozhodně trailery na druhé Babovřesky, Maturitu nebo čtvrtý Kameňák nenabízí. Upoutávka na rádoby parodii Starving Games ale ukazuje, že podobné průšvihy se nemusí rodit jen u nás.

To je vše. Demokratické hlasování skončilo, pokud se nedostalo na vašeho favorita, tak nás to sice mrzí, ale hlasovat mohl každý, takže to možná chtělo zlanařit pár příbuzných a kamarádů. Při pohledu na deset nejlepších filmů roku 2013 si ale člověk stejně nejspíš řekne, že to vloni vlastně v kině vůbec špatné nebylo.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace