Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nabídnou pokračování Avatara 48fps?


ikona
KarelR
avatar 2avatar 3avatar 4james cameron
James Cameron je tu s menším updatem. 

První modrý sequel by měl dorazit za necelé tři roky a pokud jste viděli Terminátora 2 nebo Vetřelce, víte, že o něj nemusíme mít velký strach. James Cameron druhé díly vždycky uměl, když tedy včera sliboval velké věci, těžko mlátil prázdnou slámu: "Uvidíte nové světy, nová obydlí i nové kultury. Ústřední konflikt mezi lidskou touhou ovládnout přírodu a na'vijským životem v souladu s přírodou zůstává, bude se však projevovat úplně jinak."

 

Co přesně to znamená? To ještě pěkných pár měsíců nezjistíme, Cameron totiž mimo jiné zdůraznil, že stále ještě "vězí" v pre-produkci: "Momentálně vyvíjíme software a píší se scénáře. Zároveň pracujeme na designu všech bytostí, postav, lokací a tak dále." Už tak rozsáhlý svět Avatara očividně čeká mohutné rozšíření, jež bude moct těžit z toho, že prakticky každý viděl jedničku. A jelikož s ní byla většina lidí spokojená, Cameron chce maximálně spoléhat na to, že bude fungovat jako výchozí bod nové trilogie: "Jakmile stvoříte postavy, které mají diváci rádi, není nic lepšího než je překvapovat a psát zvraty, které nikdo nečeká. Navíc není potřeba strávit tolik času expozicí, protože si bude publikum hodně pamatovat z prvního filmu."

Železný Jim má tedy naprosto volné ruce, jeho největší dilema pak díky tomu nesouvisí s příběhem. Místo toho přemítá, zda pokračování Avatara nabídnou stejně jako hobití trilogie HFR: "Vyšší počet snímků za vteřinu řešíme. Snažím se to řádně nastudovat. Ještě jsem neučinil finální rozhodnutí, jestli se v HFR natočí všechno nebo jen vybrané scény. Každopádně ale hodlám točit v nativním rozlišení minimálně 4K, protože doufám, že do té doby na tenhle formát přejde hodně kin."

 

Ostřejší obraz nás tedy nemine (Česká republika má 4K kin čím dál tím víc), jinak to ale vypadá, že HFR boom po Hobitovi rozhodně nepřijde. Mrzí vás to? Anebo jste naopak rádi, že se tenhle "zrychlený" formát ještě pozdrží? Diskuze je vaše.

---

Vytáhni v hospodě: Komparzista Vi Jay, který nesl tašky Kathy Bates v jedné scéně z Titanicu, zažaloval Jamese Camerona (a všechny okolo) za to, že měl nafasovat herecký status a tudíž vyšší honorář. Asi neměl 18 let po natáčení nic lepšího na práci...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (43)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace