Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Hrdiny chce vlastního Bourna


ikona
Mr. Hlad
jason bournezhang yimou
Jeden z nejvýraznějších asijských režisérů dostal lákavou nabídku z Hollywoodu. Dostaneme další špionážní nářez?  

Čínský režisér Zhang Yimou patří mezi těch několik asijských filmařů, kteří mají úspěch i u západního publika. Jeho Hrdina si vybojoval nominaci na Oscara a do svého dramatu Květy války dokonce zlákal Christiana Balea. Pořád je to ale asijský filmař a v Hollywoodu vlastně nikdy nepracoval. To by se však mohlo změnit. Universal s ním totiž začal vyjednávat o režii adaptace románu Roberta Ludluma Mozaika Parsifal. A jelikož autor, v jehož knihách se poprvé objevil Jason Bourne, nepíše lyrická dramata o kráse podzimní přírody v Bolívii, mohlo by to být zajímavé.

Knížka vznikla v roce 1982, takže je možné, že se tvůrci pokusí příběh trošku aktualizovat, ale každopádně literárním hrdinou je agent americké tajné služby, který na vlastní oči vidí, jak KGB zabije jeho přítelkyni, dvojitou agentku. Je tedy celkem pochopitelné, že ho rozhodí, když ji později zahlédne v Římě živou a zdravou. Při svém pátrání po tom, co se vlastně stalo, narazí na zmínky o člověku, který si říká Parsifal. A je to podle všeho pěkný parchant, který prodává státní tajemství nepřátelům. Produkovat by měli Brian Grazer a Ron Howad.

---

Vytáhni v hospodě: Před nedávnem dostal Zhang Yimou pokutu 1,2 miliony dolarů za to, že si pořídil třetího potomka, což v přelidněné Číně nevidí úplně rádi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace