Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních únorových filmů


ikona
KarelR
téma
Válčení a přestřelky v letadle, ale také romatika a Disney. Únoru rozmanitost chybět nebude. 

S lednovou oscarovou nabídkou to nakonec nebylo zas tak jednoduché. Favoriti v podobě Špinavého triku a 12 let v řetězech spíš zklamali, zatímco jsme jásali u Vlka z Wall Street a Klubu poslední naděje. Potěšilo nás také válečné drama Na život a na smrt (ačkoliv to mnoha lidem nesedlo), zbytek neznačkové filmové nabídky pak stihl veskrze upadnout v zapomnění. Bude to v únoru podobné? Asi ne. Čekají nás totiž daleko riskantnější počiny...

 

6. února

Prodloužený víkend

Jason Reitman nám definitivně uhýbá z kurzu. Autor satirických komedií a dojáků se hodně vzdálil už cynickým výstřelkem Znovu a jinak, jeho Prodloužený víkend je pak naprostým žánrovým úkrokem. Jde totiž o křehkou romantiku o lásce opuštěné ženy a uprchlého trestance, kterou byste pomalu čekali spíš na stanici Hallmark. Je to zkrátka červená knihovna, naštěstí na ní ale okamžitě uvidíte, že ji točila zkušená režisérská persóna. Prodloužený víkend totiž působí spíš jako dobře napsaná divadelní hra, jejíž feeling se pohybuje někde kolem Zápisníku jedné lásky. Zkrátka citlivá podívaná, kterou mnozí z fleku setřou jako televizní limonádu. Možná v ní ale také spatříte spíš dobře zahrané a zrežírované retro, které akorát umně cílí na dámské publikum.

 

13. února

Zimní příběh

První půlka února vůbec pojede ve znamení romantiky. Zatímco budou pánové dohánět Robocopa (nebo, ehm, LEGO příběh), na dámy čeká romantické drama Zimní příběh, ve kterém se Colin Farrell zamiluje do nemocné Jessicy Brown Findlay (Panství Downton). Zlý Russell Crowe ho ale z roku 1916 pošle do současnosti, kde... se zřejmě budou dít další dojemné věci. Zimní příběh je režijním debutem Akivy Goldsmana (scenárista Těžké váhy nebo Šifry mistra Leonarda) a zatím není moc jasné, jak by mohl dopadnout. Trailer rozhodně navozují atmosféru Vody pro slony. Francis Lawrence je ale jen jeden, tak uvidíme...

 

20. února

V nitru Llewyna Davise

Pro bratry Coenovy byla Opravdová kuráž kritickým, diváckým a finančním úspěchem. Tomuhle duu ale sláva do hlavy asi nikdy nestoupne, takže populární western následují maličkým filmem o talentovaném folkovém kytaristovi, který se v roce 1961 snaží překonat smolný životní styl. Od prvního traileru je jasné, že to bude pomalý, nemasový a osobní film. První reakce ale naznačují, že se dost povedl, takže byste si ho měli rychle zapsat do diáře.

 

Zachraňte pana Bankse

John Lee Hancock natočil rodinnou báchorku Zrození šampióna, za kterou dostala Sandra Bullock Oscara, takže není velké překvapení, že jeho další film hraje na disneyovskou notu. A to dokonce maximální, Tom Hanks v něm totiž ztvárnil samotného Walta Disneyho, který musí zpacifikovat autorku knižní klasiky Marry Poppins v podání Emmy Thompson. Jinak se potenciálně hitová knižní adaptace nehne z místa, což znamená spoustu zklamaných fanoušků a ztracených dolarů. Celé je to přitom podle skutečné události (ééééhm) a první reakce naznačují, že se máme připravit na fajnovou oddechovku, která ale samozřejmě velebí všechno, co nějak souvisí Mickey Mousem. Pokud vám tohle reklamní pojetí tedy nevadí, neměli byste být zásadně zklamaní.

 

27. února

Kandidát

Naši slovenští bratři zase jednou trefili jackpot. Nebo to tak alespoň vypadá, jelikož Kandidát zaujal už úderným trailerem a ohlasy jsou víc než nadějné. Máme prý čekat efektně "videoklipovou" jízdu, která barvitě šťouchá do současných politických praktik, aniž by u toho chyběl humor nebo trefně kousavé dramatické momenty. V podstatě to málem zní moc dobře na to, aby to byla pravda. Takže vám za pár týdnů určitě dáme vědět, jak to nakonec dopadlo. 

 

NON-STOP

Letecký maršál Liam Neeson vs. tajemný vrah, který každých 20 minut odkrouhne jednoho pasažéra? Ať už z toho bude nahláškovaná fraška nebo napínavý thriller, britské charisma to jistí a tenhle návrat do devadesátek díky němu vypadá sakra lákavě. Trailer sice tradičně prozradil až příliš. Na druhou stranu teď ale definitivně víme, že tu o nebude nouze o cool momenty a Neeson prostě v podobných rolích neselhává. Sem s tím!

 

Památkáři

To nejatraktivnější nakonec. George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman nebo Cate Blanchett se sejdou v odlehčeném dramatu Památkáři, které vypráví o skupině umělců, která musí v nacisty okupované Francii zachránit co nejvíc uměleckých děl. Prostě takoví hutnější Dannyho parťáci z Druhé světové, jež sám Clooney natočil podle knihy, která mapuje skutečné události. První ohlasy sice nelákají na nějakou zásadní pecku a spíš diváky připravují na menší zklamání. V trailerech ale míchání humoru, smutnějších podtónů a klasického válečného dobrodružství docela štymuje, tak to snad bude podobné i v celovečerní podobě.

 

Co jste si vybrali z únorové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle u nevyzpytatelného března.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace