Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackman mění břity za šaltpáku!


ikona
imf
adaptace knihydrivehugh jackman
 

Hollywood se konečně rozhoupal a chce s kariérou tohoto charismatického Australana něco dělat. Kate a Leopold nepočítám, protože mopslíkovat kolem Meg Ryan tenkrát bylo spíš za trest, a na Van Helsinga už pomalu padá prach. Teď se však Hugh Jackman dočká nejen sólového Wolverinea, ale i něčeho mimo comicsový žánr. Studio Universal mu šije na míru akční thriller Drive, adaptaci románu Jamese Sallise. Ten původně vznikl jako povídka v kriminální antologie, ale později byl díky svému úspěchu rozepsán do plnokrevné románové verze, kde si ho všiml právě Jackman a jeho parťák John Palermo, kteří spolu založili produkční společnost Seed.

Palermo v látce vidí ideální roli pro Jackmana a neváhá sáhnout i po přirovnání ke Steveu McQueenovi. Jackman si v příběhu zahraje hollywoodského kaskadéra, pro nějž jsou přeskakování hořících autobusů, nejrůznější nehody a přestřelky doslova denním chlebem. A někdy i nočním. Při měsíčku si totiž Jackman vydělává jako profesionální řidič, ostarávající služby menším i větším gangsterům. Během popojíždění podél Jižní Kalifornie a Arizony za volantem získá slušné renomé, což ovšem vede k tomu, že na něj konkurence vypíše tučnou odměnou. Teď bude muset jezdit jako o život a nebude to jenom "jako". V reálu opravné záběry neexistují.

Sallisův román v sobě nezapře mírně noirový nádech, takže bychom se mohli dočkat osvěžující old school podívané, pokud to vezme do ruky někdo šikovný. Skoro mi to až připomíná atmosféru počítačových Driverů. Taková nepřiznaná, vzdáleně příbuzná adaptace by nemusela být na škodu. Držíme ti palce, Hughu.

p.s. Aha, tak ještě Swordfish. Kdo si ho pamatuje? No nehlaste se všichni. A vůbec, kolik jste v životě viděli fotek, na kterých Hugh Jackman neměl černý přilehávý oblek a z ruky mu netrčely břity? Ani neodpovídejte... Hugh se prostě potřebuje pohnout dál a tohle by mohl být ten pravý projekt.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace