Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rok 2013 v kostce - 2. část

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Mezi soundtracky měl být spíše Hobit 2, Mortal Instruments nebo 47 Ronin. Ano, mluvím o hudbě ne o filmech. Zimmer je sračka už nějaký ten pátek. Vlastně to tu už někteří popsali, takže bych jen opakoval. Nejpřeceňovanější skladatel dekády, který je spíše kvalitním obchodníkem než skladatelem.
283471
Mezi soundtracky měl být spíše Hobit 2, Mortal Instruments nebo 47 Ronin. Ano, mluvím o hudbě ne o filmech. Zimmer je sračka už nějaký ten pátek. Vlastně to tu už někteří popsali, takže bych jen opakoval. Nejpřeceňovanější skladatel dekády, který je spíše kvalitním obchodníkem než skladatelem.
0 0
reagovat
nejlepsi soundtrack mel 100% Oblivion, nic se na to nechytalo
283393
nejlepsi soundtrack mel 100% Oblivion, nic se na to nechytalo
0 0
reagovat
SAURON666: Jako ne, že by mi byl Williams nějak nesympatický, nebo že by mi nešmakovaly jeho starší kusy, ale považovat ho za nějakou modlu teda rozhodně nehodlám. Že složil jedny z nejslavnějších melodií k nejoblíbenějším sériím nepopírám. Ale poslední desetiletku je v bledě modrém to, co ty popisuješ u Zimmera.
A mě ani tak nejde o samotné melodie, ty většinou nové vymyslet dokáže, ale ve výsledku to pořád zní úplně stejně, protože to nahraje naprosto identickým způsobem - veme symfoňák, trumpetkama vytroubí hlavní melodii a podepře smyčcema. Narozdíl od toho Zimmera, který sice používá tři melodie úplně ve všem, ale ty jednotlivé nahrávky se od sebe liší úplně v jiném hudebním stylu. MoS byl typický nabubřelý popkorn, který hodně využívá industriálu. Jezdec zase předváděl krásnou vidláckou atmosféru kombinovanou s dramatickým podáním ala ten symfoňák a pomáhal tomu filmu opravdu hodně. Rush bylo zase klidnější poloha. Každý skladatel má své trademarky, ale ten Williams nějako ustrnul a je to prostě už jen staromilství. To by pořád nevadilo, kdyby ho všichni pořád neadorovali a neposílali opravdu za každou nahrávku na oskary.
Shore a nominaci za Hobbita? Ale no tak. Jako hudba to nebyla vůbec špatná a fanouškovsky se mi líbí, ale není to vůbec nic, co by mě mělo nějako posadit na prdel.
Jak říkám, letos sem si moc neuměl vybrat. A to už loni sem si říkal, že to není to, co to bývávalo a zachraňoval to na poslední chvíli Pi. '10 a '11 byly rozhodně silnější ročníky...
283377
SAURON666: Jako ne, že by mi byl Williams nějak nesympatický, nebo že by mi nešmakovaly jeho starší kusy, ale považovat ho za nějakou modlu teda rozhodně nehodlám. Že složil jedny z nejslavnějších melodií k nejoblíbenějším sériím nepopírám. Ale poslední desetiletku je v bledě modrém to, co ty popisuješ u Zimmera. A mě ani tak nejde o samotné melodie, ty většinou nové vymyslet dokáže, ale ve výsledku to pořád zní úplně stejně, protože to nahraje naprosto identickým způsobem - veme symfoňák, trumpetkama vytroubí hlavní melodii a podepře smyčcema. Narozdíl od toho Zimmera, který sice používá tři melodie úplně ve všem, ale ty jednotlivé nahrávky se od sebe liší úplně v jiném hudebním stylu. MoS byl typický nabubřelý popkorn, který hodně využívá industriálu. Jezdec zase předváděl krásnou vidláckou atmosféru kombinovanou s dramatickým podáním ala ten symfoňák a pomáhal tomu filmu opravdu hodně. Rush bylo zase klidnější poloha. Každý skladatel má své trademarky, ale ten Williams nějako ustrnul a je to prostě už jen staromilství. To by pořád nevadilo, kdyby ho všichni pořád neadorovali a neposílali opravdu za každou nahrávku na oskary. Shore a nominaci za Hobbita? Ale no tak. Jako hudba to nebyla vůbec špatná a fanouškovsky se mi líbí, ale není to vůbec nic, co by mě mělo nějako posadit na prdel. Jak říkám, letos sem si moc neuměl vybrat. A to už loni sem si říkal, že to není to, co to bývávalo a zachraňoval to na poslední chvíli Pi. '10 a '11 byly rozhodně silnější ročníky...
0 0
reagovat

vZeč

Jakej pohreb u statisicu mrtvol? Je to vzpominkova seslost ty tragedie rok pote. Priste u toho zkus nespat :)
283375
[spoiler]Jakej pohreb u statisicu mrtvol? Je to vzpominkova seslost ty tragedie rok pote. Priste u toho zkus nespat :)[/spoiler]
vZeč
0 0
reagovat

vZeč

Pěkně napsaný :+
283365
Pěkně napsaný *:+*
vZeč
0 0
reagovat
Rush vykrádá Pacific Rim, Rush vykrádá Game of Thrones, vždyť je to pořád stejná banda lidí! Zimmer nechal Djawadiho, ať mu pomáhá se soundtracky, pak ho protlačil jako skladatele do Iron Mana a určitě mu občas s něčím pomohl. Ale myslim, že asi nebylo s čím, protože Djawadiho hudba je sice efektní, ale taky je esencí toho nejhoršího ze Zimmera. Prostě prázdnota. Pár opakujících akordů, nějakej ten riff a to celý v elektronický sterilní omáčce. V GoT to nevadí, protože tam není moc prostoru pro hudební exhibování (kromě Mhysy samozřejmě, ale u tý scény bych se podělal asi i s Patrasovou), ale jinak ať do velkofilmů neleze. Když jsem viděl začátek Pacific Rimu, kde se supercool skládaly ty jejich obleky stejně jako v Iron Manovi a hrály k tomu supercool kytáry skoro stejně jako v Iron Manovi, myslel jsem, že si asi rád dělá z lidí šoufky
A aby to nebylo úplně mimo mísu, tak:
Soundtrack: Kromě Tarantina asi dva největší provary a to Oblivion a Gatsby
Erekce: I přes všechny ty umělecké filmy u mě zvítězila Rosario, protože erekci jsem měl už jen, když jsem se o jejích scénách dověděl. Od Clerks tu ženskou zbožňuju.
Herečka: Jennifer, neni co řešit
WTF: Konec Star Treku. Už ten střih na živýho Kirka byl nepříjemnej. Když ale přišel dojemný pohřeb padlých členů posádky Enterprise, přičemž kolem se ještě válely statisíce mrtvol obyvatel San Francisca, bylo to na pěst
Plakát: Godzilla
Hláška: Téměř cokoliv z Iron Mana 3. Asi nejvíc "Because we are connected."
Coolervoucí scéna: Jor El na balkóně a jeho následný průlet bitevní vřavou názorně ukazující, jaké bude mít MoS měřítko
Co chci zažít: Tip redakce je boží a souhlas. Ale když vám v hlavě zní proslov Russela Crowea o vaší vyjímečnosti a vy si to s bušícím Zimmerem v zádech vezmete k srdci a do světové filmografie přidáte další z řady emocionálních nářezů v podobě "prvního letu", je to jasný.
Hodně blockbusterové, hodně provařené, ale mně se taky všechno hned vykouří z hlavy no...
283364
Rush vykrádá Pacific Rim, Rush vykrádá Game of Thrones, vždyť je to pořád stejná banda lidí! Zimmer nechal Djawadiho, ať mu pomáhá se soundtracky, pak ho protlačil jako skladatele do Iron Mana a určitě mu občas s něčím pomohl. Ale myslim, že asi nebylo s čím, protože Djawadiho hudba je sice efektní, ale taky je esencí toho nejhoršího ze Zimmera. Prostě prázdnota. Pár opakujících akordů, nějakej ten riff a to celý v elektronický sterilní omáčce. V GoT to nevadí, protože tam není moc prostoru pro hudební exhibování (kromě Mhysy samozřejmě, ale u tý scény bych se podělal asi i s Patrasovou), ale jinak ať do velkofilmů neleze. Když jsem viděl začátek Pacific Rimu, kde se supercool skládaly ty jejich obleky stejně jako v Iron Manovi a hrály k tomu supercool kytáry skoro stejně jako v Iron Manovi, myslel jsem, že si asi rád dělá z lidí šoufky A aby to nebylo úplně mimo mísu, tak: Soundtrack: Kromě Tarantina asi dva největší provary a to Oblivion a Gatsby Erekce: I přes všechny ty umělecké filmy u mě zvítězila Rosario, protože erekci jsem měl už jen, když jsem se o jejích scénách dověděl. Od Clerks tu ženskou zbožňuju. Herečka: Jennifer, neni co řešit WTF: Konec Star Treku. [spoiler]Už ten střih na živýho Kirka byl nepříjemnej. Když ale přišel dojemný pohřeb padlých členů posádky Enterprise, přičemž kolem se ještě válely statisíce mrtvol obyvatel San Francisca, bylo to na pěst[/spoiler] Plakát: Godzilla Hláška: Téměř cokoliv z Iron Mana 3. Asi nejvíc "Because we are connected." Coolervoucí scéna: Jor El na balkóně a jeho následný průlet bitevní vřavou názorně ukazující, jaké bude mít MoS měřítko Co chci zažít: Tip redakce je boží a souhlas. Ale když vám v hlavě zní proslov Russela Crowea o vaší vyjímečnosti a vy si to s bušícím Zimmerem v zádech vezmete k srdci a do světové filmografie přidáte další z řady emocionálních nářezů v podobě "prvního letu", je to jasný. Hodně blockbusterové, hodně provařené, ale mně se taky všechno hned vykouří z hlavy no...
0 0
reagovat
Dawko_SVK
Konečně po dlouhé době někdo, kdo vidí, že Zimmer není skladatel, ale skupina skladatelů.
KARLOS
Konečně se někdo zmínil o soundtracku k Hobitovi. Že Shore nebyl nominován je hnus. Druhý Star Trek kopíruje ten první. Že Williams dělá to samé? To rozhodně ne. Vždycky přidal ke starým melodiím nové. Přirovnávat jednoho z nejlepších skladatelů k někomu jako je Giacchino je kravina. Při představě, že by si ho Abrams nechal ke SW se mi dělá špatně. Giacchino složil 2 solidní melodie a zbytek je jen nevýrazná omáčka. Jestli jednou Williamse nahradí, bude to konec Star Wars.
283357
[b]Dawko_SVK[/b] Konečně po dlouhé době někdo, kdo vidí, že Zimmer není skladatel, ale skupina skladatelů. [b]KARLOS[/b] Konečně se někdo zmínil o soundtracku k Hobitovi. Že Shore nebyl nominován je hnus. Druhý Star Trek kopíruje ten první. Že Williams dělá to samé? To rozhodně ne. Vždycky přidal ke starým melodiím nové. Přirovnávat jednoho z nejlepších skladatelů k někomu jako je Giacchino je kravina. Při představě, že by si ho Abrams nechal ke SW se mi dělá špatně. Giacchino složil 2 solidní melodie a zbytek je jen nevýrazná omáčka. Jestli jednou Williamse nahradí, bude to konec Star Wars.
0 0
reagovat

The Joker

Az na to ze Rush OST kradne z Djawadiho Pacific rim ?)

Zimmer uz nie je to co byval, mnoho sucasnych soundtrackov ma sice na coveroch jeho meno hoci na viac nez 50% soundtrackoch pracovalo viac ludi - co je vlastne aj dobre, pretoze inak by to dopadlo tak ako TDKR a MoS. Ci uz ide o Gladiatora, Piratov z Karibiku, The Rock, Nolanovho Batmana, Inception...o Badeltovi, Powellovi ci Balfovi niet ani len zmienka.

Man of Steel soundtrack je strasny, 2-3 songy sa opakuju dookola :-

Najlepsi plagat, jednoznacne Godzilla link
283353
Az na to ze Rush OST kradne z Djawadiho Pacific rim *?)* Zimmer uz nie je to co byval, mnoho sucasnych soundtrackov ma sice na coveroch jeho meno hoci na viac nez 50% soundtrackoch pracovalo viac ludi - co je vlastne aj dobre, pretoze inak by to dopadlo tak ako TDKR a MoS. Ci uz ide o Gladiatora, Piratov z Karibiku, The Rock, Nolanovho Batmana, Inception...o Badeltovi, Powellovi ci Balfovi niet ani len zmienka. Man of Steel soundtrack je strasny, 2-3 songy sa opakuju dookola *:-* Najlepsi plagat, jednoznacne Godzilla [link="http://cdn.screenrant.com/wp-content/uploads/Godzilla-Comic-Con-poster.jpg"]link[/link]
The Joker
0 0
reagovat
kulervouci scena byla jasne v Man of steel, Chaoticky litajici pandulaci z Iron mana byla hodne spatna :)
283350
kulervouci scena byla jasne v Man of steel, Chaoticky litajici pandulaci z Iron mana byla hodne spatna :)
0 0
reagovat
Tak ci tak, Tarantiniho soundtrack to jisti B-)
283348
Tak ci tak, Tarantiniho soundtrack to jisti B-)
0 0
reagovat
SAURON666: Jistěže, že je Michael Giacchino nový John Williams... Důvod, proč tomu tak je, si řekl sám ve větě před tímto konstatováním...
Osobně sem si letos našel poslouchatelný soundtrack až na konci roku s Mittym, u většiny popkornu mi pak hudba přišla ok alespoň ve filmu samotném... Ovšem jen u MoS si vybavím, jak byl zhruba koncipovaný a jen u Hobbita bych si vybavil jednu dvě melodie. Takže žádná sláva.
283346
SAURON666: Jistěže, že je Michael Giacchino nový John Williams... Důvod, proč tomu tak je, si řekl sám ve větě před tímto konstatováním... Osobně sem si letos našel poslouchatelný soundtrack až na konci roku s Mittym, u většiny popkornu mi pak hudba přišla ok alespoň ve filmu samotném... Ovšem jen u MoS si vybavím, jak byl zhruba koncipovaný a jen u Hobbita bych si vybavil jednu dvě melodie. Takže žádná sláva.
0 0
reagovat
Cože? Zimmerův Muž z oceli je 1 z jeho nejslabších soundtracků vůbec a 1 z nejslabších soundtracků roku. Hlavní melodie k Rivalům je skoro kopie Her o trůny. Druhý Star Trek kopíruje ten první. Že je Michael Giacchino nový John Williams? Tak to je síla. Samozřejmě každý má jiný názor, ale větší kravinu jsem na MovieZone nečetl. S tou nejvíc coolervoucí scénou souhlasím :-D :-D
283343
Cože? Zimmerův Muž z oceli je 1 z jeho nejslabších soundtracků vůbec a 1 z nejslabších soundtracků roku. Hlavní melodie k Rivalům je skoro kopie Her o trůny. Druhý Star Trek kopíruje ten první. Že je Michael Giacchino nový John Williams? Tak to je síla. Samozřejmě každý má jiný názor, ale větší kravinu jsem na MovieZone nečetl. S tou nejvíc coolervoucí scénou souhlasím :-D :-D
0 0
reagovat
Ale nechci tu obhajovat ani nějakou chytrost u MoS. Ani se to tady nehodí do diskuze, tak už bych to neřešil. Fanoušci Pacific Rim prominou, nechte si svůj blockbuster a ať Vám přináší radost :-)
283340
Ale nechci tu obhajovat ani nějakou chytrost u MoS. Ani se to tady nehodí do diskuze, tak už bych to neřešil. Fanoušci Pacific Rim prominou, nechte si svůj blockbuster a ať Vám přináší radost :-)
0 0
reagovat

cisarr

No já ten pocit nemám, ale je to subjektivní. Ale já nejsem ten pravý na rozbor Pacific Rim. Moc jsem se na to z trailerů těšil ale podle mě je to dětinská blbos, šablonovitý shit, big robot.. no a co, je to studené, postavy šustí papírem a chovají se směšně, všechno je digitální a tmavé a hnusné.. takže asi chápeš, že to nechci srovnávat :-D Kdybych se na to nedíval v partě a připitý, tak nedokoukám ani na 3x. Stejné jak transformers.. je mi dost smutno z toho, že Del Toro mrhá svým časem a talentem na takové povrchnosti.
283339
No já ten pocit nemám, ale je to subjektivní. Ale já nejsem ten pravý na rozbor Pacific Rim. Moc jsem se na to z trailerů těšil ale podle mě je to dětinská blbos, šablonovitý shit, big robot.. no a co, je to studené, postavy šustí papírem a chovají se směšně, všechno je digitální a tmavé a hnusné.. takže asi chápeš, že to nechci srovnávat :-D Kdybych se na to nedíval v partě a připitý, tak nedokoukám ani na 3x. Stejné jak transformers.. je mi dost smutno z toho, že Del Toro mrhá svým časem a talentem na takové povrchnosti.
cisarr
0 0
reagovat

cisarr

:D:D:D:D:D
283338
*:D**:D**:D**:D**:D*
cisarr
0 0
reagovat

Danton11

Já to myslel tak že finále MoS bylo trikově daleko horší než Pacific Rim.
283337
Já to myslel tak že finále MoS bylo trikově daleko horší než Pacific Rim.
Danton11
0 0
reagovat

Danton11

v ty scene byla dobra akorat lokomotiva, jinak to vypadalo jako ukazka z novyho mortal kombatu, kterej bezi 3fps.

Nejvic koolervouci scena byl shootout v Djangovi (barak)... pripadne "utrzeny rameno" v Gravitaci nebo "treskaci" slepa baba v Conjuringu.

OST: Django, v zavesu Rush
283336
v ty scene byla dobra akorat lokomotiva, jinak to vypadalo jako ukazka z novyho mortal kombatu, kterej bezi 3fps. Nejvic koolervouci scena byl shootout v Djangovi (barak)... pripadne "utrzeny rameno" v Gravitaci nebo "treskaci" slepa baba v Conjuringu. OST: Django, v zavesu Rush
Danton11
0 0
reagovat
vZeč: Tam Zimmer slibuje něco jiného: "I try to approach it from the character's point of view. The character is a lot younger than any of those other superheroes and he's not as dark. I was thinking, how does a college graduate deal with their emotion? And I thought it wouldn't be Wagnarian Hans and slushy strings, but more of a post-rock approach." :-)
283334
vZeč: Tam Zimmer slibuje něco jiného: "I try to approach it from the character's point of view. The character is a lot younger than any of those other superheroes and he's not as dark. I was thinking, how does a college graduate deal with their emotion? And I thought it wouldn't be Wagnarian Hans and slushy strings, but more of a post-rock approach." :-)
0 0
reagovat
Ještě k tomu Zimmerovi... Fuka někde psal to samý... on už celkem kašle na regulérní skladatelskou činnost. Víc jak hudební skladatel je to naprosto stoprocentní mistr zvuku. Snad úplně vždycky ví, co jakej film a scéna potřebují, takže začal hodně vsázet na těžkej minimalismus. Celej MoS je fakt jeden z nejjednodušších velkolepých soundtracků, co jsem slyšel. Před filmem jsem nechápal, že si dovolí vyblít takové strojově znějící nic, ve filmu jsem zjistil, že se do něj asi nic nemůže hodit víc a rval koule. Pak jsem ho poslouchal snad ještě tři měsíce, kdykoliv jsem chtěl pořádnej nářez. Ale pořád je mi sympatičtější, když někdo tvoří atmosféru hudbou (podle mě Giacchino odvedl s Khanovým motivem dokonalou práci) než hučením, vrzáním apod. Zmizela z toho hravost. Proto jsem zvědavej na porovnání Elfman fidly fidly vs. Zimmer se svým páááááááááám! u Pavouka...
283333
Ještě k tomu Zimmerovi... Fuka někde psal to samý... on už celkem kašle na regulérní skladatelskou činnost. Víc jak hudební skladatel je to naprosto stoprocentní mistr zvuku. Snad úplně vždycky ví, co jakej film a scéna potřebují, takže začal hodně vsázet na těžkej minimalismus. Celej MoS je fakt jeden z nejjednodušších velkolepých soundtracků, co jsem slyšel. Před filmem jsem nechápal, že si dovolí vyblít takové strojově znějící nic, ve filmu jsem zjistil, že se do něj asi nic nemůže hodit víc a rval koule. Pak jsem ho poslouchal snad ještě tři měsíce, kdykoliv jsem chtěl pořádnej nářez. Ale pořád je mi sympatičtější, když někdo tvoří atmosféru hudbou (podle mě Giacchino odvedl s Khanovým motivem dokonalou práci) než hučením, vrzáním apod. Zmizela z toho hravost. Proto jsem zvědavej na porovnání Elfman fidly fidly vs. Zimmer se svým páááááááááám! u Pavouka...
0 0
reagovat

cisarr

Viděl, ale už je to moc nabubřelé, moc rozmáchlé, když to srovnám s tím, co se mě líbilo nejvíc. Ono je to subjektivní, takže Ti neberu samozřejmě tvůj názor. Ale tu bitku MoS si pouštím hodně často jen jako takovou a když chci dát šanci tomu konci, už to jenom nějak přetáčím. Chybí mi tam ta hravost a nápady. Já už se rozmáchlými digitálními scénami na velkým prostoru nějak nedokážu dojmout :-))
283331
Viděl, ale už je to moc nabubřelé, moc rozmáchlé, když to srovnám s tím, co se mě líbilo nejvíc. Ono je to subjektivní, takže Ti neberu samozřejmě tvůj názor. Ale tu bitku MoS si pouštím hodně často jen jako takovou a když chci dát šanci tomu konci, už to jenom nějak přetáčím. Chybí mi tam ta hravost a nápady. Já už se rozmáchlými digitálními scénami na velkým prostoru nějak nedokážu dojmout :-))
cisarr
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se