Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2013 v kostce - 2. část


ikona
Cival
mz nejrok v kostcetéma
Herečky, coolervoucí scény, WTF momenty, soundtracky, hlášky, plakáty a další pecky z loňského filmového roku 

Druhá část rekapitulace filmového roku 2013 je tady. Vyhlašujeme nejlepší herečku či nejlepší soundtrack, ale i lehce méně seriózní kategorie. Je toho dost, tak se vrhněte do čtení a dejte nám vědět, kdo by vyhrál u vás.  

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST

Redakční tip - pece v Hobit: Šmakova dračí poušť

Jacksonův velkobiják má spoustu nedostatků, ale s přibývajícími minutami moc pěkně šturmuje. A naprosto ukázkově vrcholí u režijně suverénní a trikově excelentní scény, ve které trpajzlíci zlobí Šmaka pomocí mnoha tun kovu a zaprášeného systému pecí. Je to adrenalinové, je to zábavné a je to tak vynalézavě podané, že zapomenete i na nudnější hlušinu z předchozích minut. Dobrá práce, kotelníci!

  

Osobní tip Civala: Iron Man 3 a finále s „armádou obleků“ - V rámci logiky tenhle moment nedává moc smysl, ale jako velkorysé završení dramatické klenby prostě svoji úlohu skvěle plní. Čtyřka má co překonávat. 

Osobní tip Imfa: Destrukce Londýna -  Mám Londýn rád a často tam jezdím. A ta část kolem obřího kola London Eye, zatáčející Temže s mnoha mosty, katedrálou Svatého Pavla a galerií Tate Modern je pro mě totéž co pro jiné pražská náplavka. A proto mě neobyčejně těší, když se někdo rozhodne do ní naprat nějakou kosmotechnologickou zbraň a kompletně ji rozsekat na kousíčky. Druhý G.I. Joe pochopitelně musel trumfnout kolaps eiffelovky v jedničce a nešlo jen zlikvidovat London Eye, protože podobné eskapády byly už v druhé Fantastické čtyřce. Několikavteřinový záběr totální destrukce stál pravděpodobně velké peníze, ale vyplatilo se. Ve smyčce bych na něj mohl koukat hodiny. 

Osobní tip KarlaR: První bitka v Pacific Rim – Guillermo del Toro nám slíbil obří roboty. A taky že jsme je dostali. Když se na plátno poprvé vytyčí Gipsy Danger a rozdá si to se šmejdem z jiné dimenze, uchvátí vás všechno, co vás uchvátit má. Monumentální měřítko, skvělé triky i Del Torův smysl pro detail, který dělá celou bitku nápaditou, působivou… zkrátka naprosto kulervoucí. Škoda, že hned po ní začne jen lehce nadprůměrná blockbusterová podívaná. 

Osobní tip Mr. Hlada: Heimdall vs. vesmírná loď – Druhý Thor se moc nepovedl a scén, které bych si pamatoval pár měsíců po premiéře, je minimum. Na druhou stranu moment, kdy se Idris Elba rozběhne proti neviditelné vesmírné lodi temných elfů a dvěma noži ji pošle k zemi, u mě filmu minimálně jednu hvězdičku navíc přidal.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace