Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2013 v kostce - 2. část


ikona
Cival
mz nejrok v kostcetéma
Herečky, coolervoucí scény, WTF momenty, soundtracky, hlášky, plakáty a další pecky z loňského filmového roku 

Druhá část rekapitulace filmového roku 2013 je tady. Vyhlašujeme nejlepší herečku či nejlepší soundtrack, ale i lehce méně seriózní kategorie. Je toho dost, tak se vrhněte do čtení a dejte nám vědět, kdo by vyhrál u vás.  

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST

Redakční tip - "You hit like a vegetarian"

Co řeknete chlápkovi, když vás praští v hospodě? Pravděpodobně vás hned teď nic nenapadne. Nejste ani hollywoodský scenárista, ani dost macho, abyste se zlomeným žebrem nějaký ten one-liner vyprodukovali. Arnold Schwarzenegger je ovšem i v pokročilém věku trochu jiná liga. A když ho mlátí samotný Rocky, musí prostě dojít i na verbální násilí. Tahle hláška je dokonalý útěr a pomyslná náplast na to, že památného duelu jsme se dočkali s dvacetiletým zpožděním. Bude v hlavě rezonovat ještě hodně dlouho.

  

Osobní tip Civala: „Activate Kruger“ z Elysium – Blomkamp ví, jak své postavy prodat. A už v traileru ta věcná pobídka vůči ďábelskému Sharlto Copleymu zněla bohovsky. Škoda, že přišla v tak rozbředlém scífku. 

Osobní tip Imfa: „They call it water-boarding but I never get bored" z G.I. Joe 2: Odveta - . Některé jsou nepřeložitelné (viz ta moje, která přímo závisí na správné anglické výslovnosti), jiné jsou čistě trailerovým kořením (we are cancelling the apocalypse nebo Arnoldovo procítěné "óóld" v ukázce na Last Stand), ale rozhodně se nedá říct, že by se letos nehláškovalo. G.I. Joea 2 považuji za veskrze průměrnou akční hříčku, ale přesto opanovala hned dvě kategorie. Proč? Protože byla snaživá a občas to zdravě přehnala. V hláškách a coolervoucích scénách svedla poctivý souboj s šestým Rychle a zběsile. Proč? Protože přehánění je fajn, zvlášť v letních blockbusterech. Hláška amerického prezidenta o waterboardingu je stejně dobrá jako urážka Severní Koreje. Nikdo si tu svou roli neužil tak jako Jonathan Pryce. 

Osobní tip KarlaR: „Tour’s over“ z Útoku na Bílý dům – Roland Emmerich svoji akční novinku obdařil řadou výborných hlášek, divácky nejvděčnějším momentem je ale bez debat Donnyho drsňácké nabití brokovnice. Emmerich v něm opět zhmotnil čirou esenci popcornové zábavy, která jeho filmy provází už od Dne nezávislosti. Snad mu to ještě dlouho vydrží. 

Osobní tip Mr. Hlada: „Er, guys? They’ve got a tank!“ z Rychle a zběsile 6 – Když Ludacris procedí mezi zuby tuhle větu, dokáže to skvěle prodat. Je v tom zoufalství, smíření se s osudem (v tomhle případě je osudem myšleno, že se v následujících minutách zničí asi sto aut) i prosté konstatování, protože v téhle sérii je možné zkrátka všechno. Pro mě osobně tahle věta znamenala signál, že se mám pohodlně usadit a užít si nádhernou přehlídku destrukce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace