Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2013 v kostce - 2. část


ikona
Cival
mz nejrok v kostcetéma
Herečky, coolervoucí scény, WTF momenty, soundtracky, hlášky, plakáty a další pecky z loňského filmového roku 

Druhá část rekapitulace filmového roku 2013 je tady. Vyhlašujeme nejlepší herečku či nejlepší soundtrack, ale i lehce méně seriózní kategorie. Je toho dost, tak se vrhněte do čtení a dejte nám vědět, kdo by vyhrál u vás.  

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST

Redakční tip - Jennifer Lawrence

Jestliže bereme Terapii láskou jako letošní film (do českých kin šel v dubnu), mám o nejlepší herečce roku jasno. Oscarová mladice je zdaleka největší talent nastupující generace a dává maximum i do mainstreamové teenagerské ságy, jejíž konkurence na dobré herectví zvysoka kašle. Ať už je z J-Law pomatená Tiffany nebo odhodlaná Katniss, vždycky předvádí stoprocentní oddanost roli. A jak vidno se jí to vyplácí.

 

Osobní tip Civala: Julie Delpy – Samozřejmě je trochu nesmyslné uvádět tahounku Před půlnocí bez jejího partnera před kamerou, ale Ethan Hawke holt operuje v trochu našlapanější kategorii. Každopádně jejich souhra byla i napotřetí perfektní, okouzlující přirozeností i šarmem.

Osobní tip Imfa: Gemma Arterton - Doufám, že jsme si všichni ujasnili, jak moc tahle kategorie nesouvisí s hereckými schopnostmi? Co, no dobře, není to bitva buchet, ale přece jen jde o to, kterou z těch hereček jste si nejvíc zapamatovali, ne? A proto sázím na Gemmu Arterton. Živě si vzpomínám jak prkenná a vlastně i docela nehezká mi přišla v Prince of Persia. Jenže pak se v ní něco zlomilo a teď je to nejen hrozně sexy baba, ale i... ne, dobrá herečka to není, ale řekněme, že si je vědoma svých předností. Jako důkaz překládám Jeníčka a Mařenku (ta se na ty přednosti skoro až sahá), Byzantium (tam se ve velkém zneužívají) a Hru o život, což je ukázková femme fatale role, které v Hollywoodu dneska umí prodat málokdo. Gemma to zvládá a proto ji potřebuju... ehm potřebujeme. 

Osobní tip KarlaR: Rachel McAdams – Zahrát ve 35 letech roztomilou dvacítku není jednoduché, Rachel McAdams to ale letos zvládla s přehledem. V romantice Lásky čas se jí navíc daří ještě jedna nemožná věc. Snadno vás přesvědčí o tom, že byste ji nevyměnili ani za blonďatou sexbombu Margot Robbie, protože dokáže zábavně prodat i sebezmatenější neurózu a člověk se s ní zkrátka nikdy nenudí. Rachel do každé domácnosti! 

Osobní tip Mr. Hlada: Sylvia Hoeks – Vybrat nejlepší herečku pro mě letos bylo sakra těžké. Jennifer Lawrence vyhrála za redakci, čistě po herecké stránce mě vloni nikdo moc nezaujal a jelikož nejsem tak povrchní jako někteří členové redakce, příčí se mi vybírat jen podle estetických kvalit (kecám, ale Gemmu Arterton si už vzal Imf). Ale každopádně Sylvia Hoeks z Nejvyšší nabídky předvedla hodně zajímavý výkon. Krásná, křehká, tajemná a člověk jednoduše Geoffreymu Rushovi přál, aby mu to s ní nakonec vyšlo. Ačkoliv jsem k filmu měl dost námitek a jedna z nich byla, že se po chvilce dá bez problémů odhadnout pointa, díky Sylvii Hoeks jsem se párkrát chytil, jak si přeji, abych se v tomhle odhadu mýlil a aby to pro hlavní hrdiny dopadlo úplně jinak, než jak měl v plánu režisér.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace