Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2013 v kostce - 1. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Herci, bitky, bizarnosti, postavy, scény, události i nejvtipnější momenty z loňského roku na jednom místě 

Nejlepší filmy jsme vyhlásili, nejlepší trailery taky, podívali jsme se i na věci, které v loňském roce v kinech malinko zasmrádly, ale pořád to není všechno. I letos vyhlašujeme Rok v kostce, takže i tentokrát tu pro vás máme pár více či méně seriózních pochval a i letos došlo jak na redakční favority, tak i na soukromé tipy.

Redakční tip – Stephen

 

Baaaad motherfucker! Akorát stařecká edice. Samuel L. Jackson má už dávno po šedesátce, i když na to nevypadá. Pro roli v Tarantinově Djangovi ovšem musel ještě zestárnout, aby zhmotnil jednoho z nejodpornějších rasistů filmové historie. Tenhle černošský dědula nesnáší drzý a neposlušný negry, zvlášť když machrujou s koltama, jezdí na koni a domáhaj se odplaty. Náramnej sliz – pište si, že jeho odpravení si budete ve filmu užívat dvojnásob.

 

Osobní tip Civala: Jor-El - Hlasuju pro svýho fotra aneb Bůh žehnej Russellu Croweovi. Jeho gladiátorské charisma postavu Supermanova tatíka neskutečně nabilo – takže se nešlo divit, že mu Zack Snyder vymyslel spoustu posmrtných scén a že s ním fandové chtějí vlastní sólovku.

Osobní tip imfa: Walter Mitty - Walter Mitty přišel na poslední chvíli, a tak mohu být snadno obviněn, že jsem se nechal ovlivnit čerstvými dojmy. Jenže Ben Stiller prostě do toho Mittyho tak krásně dorostl, a tak krásně si ten herecký výkon jistil coby režisér zpoza kamery. Derek Zoolander byl před lety symbolem jeho nevycválanosti, hravé klackovitosti a oprávněného dojmu, že s dobrým scénářem plným gagů, vám projde cokoliv. Walter Mitty je skoro až protipólem, ale stříbrně prokvetlá Stillerova kštice a pár extra záhybů na tváři dává tušit, že k němu má herec stejně blízko jako k praštěnému modelovi. Nebude z toho Oscar, ale položka v divákově dlouhodobé paměti určitě.

Osobní tip KarlaR: Danny McBride (v Apokalypse v Hollywoodu) - Člověk by řekl, že Danny McBride nemůže dostat lepší roli než Kennyho Powerse. A hle, Apokalypsa v Hollywoodu nám nadělila hollywoodské hvězdy v jejich nejkrystaličtější (parodické) podobě, takže jsme se mohli sehnámit s McBrideovým "pravým" já. Jaké je? Už po geniálním ranním entré je jasné, že sebevědomějšího frajera za velkou louží nenajdete. A většího kokota taky ne. Mix těchhle poloh nikdy nebyl dokonalejší!

Osobní tip Mr. Hlada: Frank (z Maniaka) - Fuck Frodo Pytlík! Nic neřekne „Pán prstenů je pro mě minulost“ tak, jako Maniak. Elijah Wood sice není na plátně skoro vidět, protože film je snímán přímo z jeho pohledu, ale stačí dech, hlas a skvělá režie a Frank vás má v hrsti. Je to zrůda, ale díky tomu, že diváky nechce vystrašit, ale bere je s sebou jako hosty na svou vraždící jízdu po městě a ukazuje jim všechno, co svým obětem dělá, v tom jste tak trochu s ním. Je to sakra nepříjemné, ale sakra působivé. Díky Frankovi jste k vraždě tak blízko, jak jen to jde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace