Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z boží rubačky The Raid bude trilogie


ikona
KarelR
gareth evansthe raid
Rama udělá z Jakarty kůlničku na dříví. 

Bitkařská šleha The Raid aka Zátah byla před pár lety bleskem z čistého nebe. Brutální indonéská podívaná udělala z Ika Uwaise a režiséra Garetha Evanse miláčky akčních fandů, silvestrovský trailer dvojky pak potvrdil, že se bude v nekompromisním přepisování žánru pokračovat. Dvouapůlhodinový sequel Berandal Amerika okusí 28. března a my snad nebudeme o moc pozadu. Jestli si ale myslíte, že u něj efektní přerážení končetin skončí, šeredně se pletete.

 

Evans The Raid od začátku plánoval jako trilogii a úspěch jedničky mu dovolí tyhle plány zrealizovat. A jsou to skvělé zprávy, jelikož má vynalézavý Velšan v hlavě jeden velký kontinuální příběh, ve kterém se čím dál tím rozbitější drsňák Rama postaví prakticky celému indonéskému podsvětí. Jednička v podstatě byla jen letmý testovací výkop. Ve dvojce, která začíná 2 hodiny po ní, se Rama vydá do nitra jakartského zločineckého syndikátu a bude přitom muset ochránit svoji rodinu a vymýtit policejní korupci. Trojka, jejíž zápletka se zatím úzkostlivě tají, má pak začít už dvě hodiny před koncem dvojky. Což naznačuje nebývale provázané dění, které by mohlo z třídílného Raidu udělat akční maratón, jaký do velké míry nemá obdoby.

 

Dokáže Evans zopakovat kouzlo jedničky (a ještě k němu něco přidat) hned dvakrát? Anebo se ve svých složitých plánech utopí a v příštích letech si budeme připomínat jen peckovou jedničku? Jestli jste někdy přemýšleli o rituálním obětování dobytka za filmovými účely, ten pravý čas je tady!

---

Vytáhni v hospodě: Evans tvrdí, že trailer Berandalu vůbec neukazuje 80% akčních scén. Snad tenhle poměr v budoucnu příliš neklesne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace