Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #226 o McClaneovi a Obamovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kolik toho zničil John McClane? Jaký rekord urval Martin Scorsese? A co všechno dokážou filmoví hackeři? 

První letošní výplach

Bitka týdne
Je větší drsňák Batman, nebo Spider-Man? To se asi nikdy nedozvíme, protože každý z nich kope za jiné vydavatelství . I když v comicsech se čas od času objeví crossovery, kdy se sejdou hrdinové, kteří spolu nemají jinak nic společného, ve filmu s něčím takovým nejspíš ještě dlouho počítat nemůžeme. Každopádně jsou tu lidé, kteří se rozhodli na tuhle otázku najít odpověď velmi svérázným způsobem.

Nepovedené záběry týdne
Roger Ebert a Gene Siskel ve svém pořadu hodnotili několik let filmy a stali se z nich svým způsobem celebrity. A také dost možná nejrespektovanější filmoví publicisté. Ovšem je jasné, že když s někým trávíte ve studiu celé roky, může to mít na kamarádský vztah celkem zásadní vliv. Teď se objevilo video z natáčení jednoho dílu, kde je vidět, že oba pánové měli nejspíš své práce a hlavně jeden druhého občas plné zuby.

Divák týdne
Barrack Obama má na starosti asi celkem dost věcí, ale během řízení Ameriky, vymýšlení nového systému zdravotnictví a podobných blbin má evidentně i dost času na seriály. Teď prozradil, na co koukal v minulém roce a je evidentní, že americký prezident má sakra dobrý vkus. Docela by mě zajímalo, na co kouká ten český. Nebo vlastně radši nezajímalo.

Celebrity týdne
Docela často je slyšet, že Natalie Portman je nová Audrey Hepburn, Jason Statham jde ve stopách Bruce Willise a podobně. Teď tu ale máme důkaz, že staré filmové hvězdy a ty nové toho mají mnohem víc společného, než se může na první pohled oku fanouška zdát.

Žádost o ruku týdne
A pak že chlapi neumí být romantičtí. V Číně se jeden zamilovaný filmový fanda rozhodl požádat svou přítelkyni o ruku velmi originálně. Žádné klečení s prstýnkem v ruce v nóbl restauraci. Místo toho jí si řekl, že líp zafunguje Optimus Prime velký jako třípatrový barák. Chlapík robota stavěl deset měsíců a jen za kovové součástky dal deset tisíc dolarů. Jestli tohle není láska, tak fakt nevím.

Destrukce týdne
Když do mrakodrapu společnosti Nakatomi napochoduje parta ozbrojených zabijáků pod vedením Alana Rickmana a jednou nadějí pro rukojmí je John McClane, nesmí se člověk moc zabývat tím, co při jejich záchraně zlikviduje a kolik to bude stát veden firmy nebo daňové poplatníky. Když se kácí les, létají třísky i ve Smrtonosné pasti. A na nějaké to mega se přece nehledí, ne?

Teaser týdne
Přiznám se, že Ellen DeGeneres a její humor mi připadají zábavné asi jako čekání na autobus v dešti u zastávky, ve které spí pomočený bezdomovec. Ale budiž, fanoušků má dost, a tak bude už podruhé moderovat Oscary. Což se rozhodla světu oznámit po svém. Tedy hudebně-tanečním číslem, které dle mého naprosto bezvýznamného názoru není ani chytré, ani moc zábavné. Uvidíme, co předvede 2. března.

Rekord týdne
Martin Scorsese bude mít možná u Oscarů smůlu. Jeho Vlk z Wall Street je sice podle mnohých skvělý film, ale spousta lidí zase nemůže vydýchat to, že se v něm souloží a fetuje víc, než by se na oscarovou látku slušelo. Na druhou stranu jedno prvenství už Leonardo DiCaprio a jeho parta svérázných milionářů má. Vlk z Wall Street totiž urval rekord v počtu „fucků“ v hraném filmu. Tohle slovíčko tu zaznělo 506krát, což je velmi solidní číslo.

Kódy týdne
Když se filmaři pokouší machrovat něčím, čemu moc nerozumí, může to být pro spoustu diváků ošklivý zážitek. Teď neřeším debily, kteří jsou schopni nadávat na Hvězdné války kvůli tomu, že stíhačky ve vakuu vydávají zvuk, ale třeba ajťáky, kteří vidí, že někdo, kdo se na plátně vydává za hackera, by měl problém i s přihlášením na Facebook. Konkrétně v případě, kdy se hrdina pokouší prolomit kódy a různá šifrování, je to nejspíš většině lidí jedno, protože tomu stejně nerozumí, ale i tak stojí za to se podívat na to, co vlastně všichni ti vykutálení počítačoví experti z filmů ve skutečnosti dělají.

Duel týdne
Minulý duel byl o Benu Stillerovi, u něhož je většině lidí víceméně jedno, jestli bude dál točit, nebo hrát. Ideální by ale bylo oboje.

Dnes by nás zajímalo, jaký film jste v kinech 2013 prošvihli a zpětně vás to nejvíc mrzí, klidně jich napište do předmětu víc a do textu se rozepište.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace