Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Přehled: Scenáristé chystaných comicsových blockbusterů

příspěvky 1 - 17 Napsat příspěvek
Myslím nebo doufám, že všichni ví, proč je MARVEL na vrcholu potravního řetězce - točí totiž pouze rodinné akčňáky, které ale nemají žádný filmový přínos. Naopak jsou kontraproduktivní, potvrzují a zdůrazňují zastaralé vnímání superhrdinů - jako lidí, kteří mají schopnosti, a tak jdou zachraňovat životy a je úplně jedno, jaký mají charakter. Pokud se tohoto bude MARVEL držet, tak jejich filmy nebudou nikdy plnohodnotným dílem a nikdy nedosáhnou ani na špičky inovativnímu přístupu DC, ať vybere dobré scénáristy (což se jim většinou daří) nebo ne.
Právě ve stylu zpracování je síla DC comicsu, který přichází s zcela inovativním a vizionářským přístupem, který nakopl Christopher Nolan a na něj velice povedeně navázal i Zack Snyder. Oba zmiňovaní režiséři společně se scénáristy vytvořily nový pohled na superhrdiny, tedy jako na osobnosti, které musí řešit spíše psychické problémy než ty fyzické. Nolan to dotáhl na úplný vrchol, když natočil Temného rytíře, kde se hlavním záporákem stal Joker. Ne nijak fyzický zdatný záporák, který nebojoval svaly, ale chaosem. Ovšem mnohem obdivuhodné je udržení této psychické zátěže působící na Bruce Wayna i v "Temný rytíř povstal", kde byl záporákem Bane - člověk, jenž jde v komiksech po Batmanovi pouze silou.
V Nolanových šlépějích šel i Zack Snyder, který Supermana - symbol síly - dokázal polidštit a vložit mu na bedra větší břímě než jen to fyzické.
Za tyto úspěchy jsou ovšem z velké části odpovědní i scénáristé Christopher Nolan (Trilogie o Temném rytíři), jeho bratr Jonathan Nolan (Temný rytíř, Temný rytíř povstal) a v tomto článku kritizovaný David S. Goyer (Batman začíná,Muž z oceli). Souhlasím s tím, že by se měl na scénáristy klást větší zřetel, nesouhlasím již však s režiséry, kteří jsou zde jmenovaní (například Joss Whedon).
Jak píši ve své recenzi na Avangers: "...velká a skvělá akce nad pořádným příběhem. Toto je právě přesný popis Whedonova výplodu - akce je skvěla, ale příběh není skoro žádný. Jde zkrátka o takový „rodinný akčňák“, který nikomu neublíží, nezkazí mu večer, ale taky nepřinese nic nového a superhrdiny stále drží v stereotypním vidění světa - lidé to mohou být jacíkoliv, ale superschopnosti mají, a tak zachraňují svět před mimozemskými nereálnými stvořeními, které jim dají zabrat pouze po fyzické stránce. Je velká škoda, že se takto nadějný autor rozhodl pro tento typ zpracování a vzhlédl se v 'MARVEL stylu', místo v zcela inovativním, vizionářském a kvalitním způsobu vyprávění, který používá Chrisotpher Nolan."
Myslím si, že lepším scénáristou pro superhrdinský svět než Joss Whedon je David S. Goyer, protože se přiklonil na správnou stranu. Na stranu, která udělala ze superhrdinů něco důstojnějšího, něco, kým chce každý být. Ne pro boj, ne pro napětí, ale proto, aby z něj byl jednou hrdina.
281086
Myslím nebo doufám, že všichni ví, proč je MARVEL na vrcholu potravního řetězce - točí totiž pouze rodinné akčňáky, které ale nemají žádný filmový přínos. Naopak jsou kontraproduktivní, potvrzují a zdůrazňují zastaralé vnímání superhrdinů - jako lidí, kteří mají schopnosti, a tak jdou zachraňovat životy a je úplně jedno, jaký mají charakter. Pokud se tohoto bude MARVEL držet, tak jejich filmy nebudou nikdy plnohodnotným dílem a nikdy nedosáhnou ani na špičky inovativnímu přístupu DC, ať vybere dobré scénáristy (což se jim většinou daří) nebo ne. Právě ve stylu zpracování je síla DC comicsu, který přichází s zcela inovativním a vizionářským přístupem, který nakopl Christopher Nolan a na něj velice povedeně navázal i Zack Snyder. Oba zmiňovaní režiséři společně se scénáristy vytvořily nový pohled na superhrdiny, tedy jako na osobnosti, které musí řešit spíše psychické problémy než ty fyzické. Nolan to dotáhl na úplný vrchol, když natočil Temného rytíře, kde se hlavním záporákem stal Joker. Ne nijak fyzický zdatný záporák, který nebojoval svaly, ale chaosem. Ovšem mnohem obdivuhodné je udržení této psychické zátěže působící na Bruce Wayna i v "Temný rytíř povstal", kde byl záporákem Bane - člověk, jenž jde v komiksech po Batmanovi pouze silou. V Nolanových šlépějích šel i Zack Snyder, který Supermana - symbol síly - dokázal polidštit a vložit mu na bedra větší břímě než jen to fyzické. Za tyto úspěchy jsou ovšem z velké části odpovědní i scénáristé Christopher Nolan (Trilogie o Temném rytíři), jeho bratr Jonathan Nolan (Temný rytíř, Temný rytíř povstal) a v tomto článku kritizovaný David S. Goyer (Batman začíná,Muž z oceli). Souhlasím s tím, že by se měl na scénáristy klást větší zřetel, nesouhlasím již však s režiséry, kteří jsou zde jmenovaní (například Joss Whedon). Jak píši ve své recenzi na Avangers: "...velká a skvělá akce nad pořádným příběhem. Toto je právě přesný popis Whedonova výplodu - akce je skvěla, ale příběh není skoro žádný. Jde zkrátka o takový „rodinný akčňák“, který nikomu neublíží, nezkazí mu večer, ale taky nepřinese nic nového a superhrdiny stále drží v stereotypním vidění světa - lidé to mohou být jacíkoliv, ale superschopnosti mají, a tak zachraňují svět před mimozemskými nereálnými stvořeními, které jim dají zabrat pouze po fyzické stránce. Je velká škoda, že se takto nadějný autor rozhodl pro tento typ zpracování a vzhlédl se v 'MARVEL stylu', místo v zcela inovativním, vizionářském a kvalitním způsobu vyprávění, který používá Chrisotpher Nolan." Myslím si, že lepším scénáristou pro superhrdinský svět než Joss Whedon je David S. Goyer, protože se přiklonil na správnou stranu. Na stranu, která udělala ze superhrdinů něco důstojnějšího, něco, kým chce každý být. Ne pro boj, ne pro napětí, ale proto, aby z něj byl jednou hrdina.
0 0
reagovat

KarelR

Díky za videa, viděl jsem poprvé, a dost dobře jsem se bavil. Kadeřník Barbry Streisand to zabil.:D
281067
Díky za videa, viděl jsem poprvé, a dost dobře jsem se bavil. Kadeřník Barbry Streisand to zabil.*:D*
KarelR
0 0
reagovat
Lobo. Cekal bych spis Jamese Gunna. Takhle to vypadá jako snaha udelat z toho HeMana .. .. ..
281070
Lobo. Cekal bych spis Jamese Gunna. Takhle to vypadá jako snaha udelat z toho HeMana .. .. ..
0 0
reagovat

speedy.mail

To dávno víme, jak ty meetingy probíhaj, ne? :D link link
281068
To dávno víme, jak ty meetingy probíhaj, ne? *:D* http://www.youtube.com/watch?v=bHqMLUYaOlY http://www.youtube.com/watch?v=AeUzgIpEraI
speedy.mail
0 0
reagovat
Občas by mě zajímalo, jak asi probíhají meetingy filmových studií. Respektive, co za lidi tam proboha dělá.
"Pánové, co takový Evan Spiliotopoulos? Napsal Zvonilku a ztracený poklad. Moje nejmladší říkala, že je to paráda. Nedáme mu Herkula, ten 2014 blockbuster s Dwaynem, co máme v plánu napřesrok?"
281064
Občas by mě zajímalo, jak asi probíhají meetingy filmových studií. Respektive, co za lidi tam proboha dělá. "Pánové, co takový Evan Spiliotopoulos? Napsal Zvonilku a ztracený poklad. Moje nejmladší říkala, že je to paráda. Nedáme mu Herkula, ten 2014 blockbuster s Dwaynem, co máme v plánu napřesrok?"
0 0
reagovat

KarelR

:+
281054
*:+*
KarelR
0 0
reagovat

Sarger

Já už ten tradiční postup "když můj režisér natočí špatnej film, hodím to, hm... na scénář!", pozoruju delší dobu. Tak ať maj lidi alespoň tušení, na koho to vůbec nadávaj :)


OT: Protože to není kam dát. Měly by vycházet dva trailery denně a třeba včera jsem dával čtyři. Ty "menší" věci holt musej počkat, rozprostřou se přes svátky, kdy by jinak bylo dost sucho. In other words: O všem vím a všechno se v dohledný době vydá, mám nasyslenejch tak 15 trailerů, možná víc ;)
281058
Já už ten tradiční postup "když můj režisér natočí špatnej film, hodím to, hm... na scénář!", pozoruju delší dobu. Tak ať maj lidi alespoň tušení, na koho to vůbec nadávaj :) OT: Protože to není kam dát. Měly by vycházet dva trailery denně a třeba včera jsem dával čtyři. Ty "menší" věci holt musej počkat, rozprostřou se přes svátky, kdy by jinak bylo dost sucho. In other words: O všem vím a všechno se v dohledný době vydá, mám nasyslenejch tak 15 trailerů, možná víc ;)
Sarger
0 0
reagovat

KarelR

To je jasné ;) ale celkovo ma prekvapil ten hate okolo scénaristov. Pár rokov dozadu o nich ľudia ani netušili a teraz na nich stoja a padajú filmy.

OT:
Inak Karle nejak ste prestali pridávať trailery. za posledný týždeň vyšlo niekoľko slušných noviniek a nič z toho sa tu neobjavilo...
281050
To je jasné *;)* ale celkovo ma prekvapil ten hate okolo scénaristov. Pár rokov dozadu o nich ľudia ani netušili a teraz na nich stoja a padajú filmy. [b]OT:[/b] Inak Karle nejak ste prestali pridávať trailery. za posledný týždeň vyšlo niekoľko slušných noviniek a nič z toho sa tu neobjavilo...
KarelR
0 0
reagovat
Tak náš název pro Capovo pokračování jde mimo mě :-D
280998
Tak náš název pro Capovo pokračování jde mimo mě :-D
0 0
reagovat

Sarger

Samozřejmě společně s Nolanem :)
280968
Samozřejmě společně s Nolanem :)
Sarger
0 0
reagovat
Goyer napísal scénar k Batman začína? Pre mňa nové info :) :+
280965
Goyer napísal scénar k Batman začína? Pre mňa nové info :) *:+*
0 0
reagovat

Hercules

On snad takovej film potřebuje dobrej scénář? :D
280942
On snad takovej film potřebuje dobrej scénář? *:D*
Hercules
0 0
reagovat
2014 najviac sa teším na Strážci Galaxie a Kapitána Ameriku 2 ..2015 Avengers 2, Batman vs. Superman ...desí ma ako bude vyzerať Fantastická štyrka
280940
2014 najviac sa teším na Strážci Galaxie a Kapitána Ameriku 2 ..2015 Avengers 2, Batman vs. Superman ...desí ma ako bude vyzerať Fantastická štyrka
0 0
reagovat
Ech, moje celkom slušné očakávania ohľadom Hercula práve klesli na samé dno. :D
280936
Ech, moje celkom slušné očakávania ohľadom Hercula práve klesli na samé dno. *:D*
0 0
reagovat
Ten Sifilopulos u Thracian Wars mne tam hrozně straší...
280932
Ten Sifilopulos u Thracian Wars mne tam hrozně straší...
0 0
reagovat
"...s jejich výběrem nikdo nelámal hlavu."
Jeden z hlavních důvodů, proč Hollywood nemám rád a proto jsem přesedlal "jinam".
280931
[b]"...s jejich výběrem nikdo nelámal hlavu."[/b] Jeden z hlavních důvodů, proč Hollywood nemám rád a proto jsem přesedlal "jinam".
0 0
reagovat
Super přehled! Nejvíc pobavilo:

Hercules: The Tracian Wars - Evan Spiliotopoulos (Bitva o planetu Terra 3D, Zvonilka a ztracený poklad)
280929
Super přehled! Nejvíc pobavilo: Hercules: The Tracian Wars - Evan Spiliotopoulos (Bitva o planetu Terra 3D, Zvonilka a ztracený poklad)
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se