Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Komentář: Je Jack Reacher klikař?

příspěvky 1 - 12 Napsat příspěvek
Taky bych to raději viděl s původním režisérem. Reachera považuju za nejzábavnější film po hodně dlouhé době a Cruise tam je perfektní. Ten konec kdy se zvedne v autobusu ze svého místa mě baví doteď.
280170
Taky bych to raději viděl s původním režisérem. Reachera považuju za nejzábavnější film po hodně dlouhé době a Cruise tam je perfektní. Ten konec kdy se zvedne v autobusu ze svého místa mě baví doteď.
0 0
reagovat
Jack Reacher je fajn, na dvojku se těším. :)
280006
Jack Reacher je fajn, na dvojku se těším. *:)*
0 0
reagovat
Súhlasím s Puffy2. Mohol by byť taký menší seriál, že každý týždeň iné štúdio a jeho najsilnejšie značky :)
Jack Reacher feel-good pecka teším sa na dvojku.
279999
Súhlasím s Puffy2. Mohol by byť taký menší seriál, že každý týždeň iné štúdio a jeho najsilnejšie značky :) Jack Reacher feel-good pecka teším sa na dvojku.
0 0
reagovat

dashiva

On je taky problém, že ten klíč, kterej ty sám používáš, a používají ho i jiní, je už dobře 10 let starej a nemění se. Nebere se v potaz Netflix, ústup nosičů ze slávy atd.

Ono to imho bude úplně jinak a o ty procenta zas tak moc nepůjde. Osobně bych to viděl na paušály pro ty obří řetězce multikin v USA.

Svět je kapitola sama pro sebe. Před pár lety ještě neexistoval čínskej trh jako takovej. Dneska to dělá i třetinu OS tržeb (viz Pacific Rim, kterej není výjimka). A výnosy z Číny byly donedávna na úrovni 17 centů z dolaru. Teďka už tuším aspoň těch 25 centů.

Takže pokus určitě pěknej, ale ty cifry budou úplně jiný :)
279991
On je taky problém, že ten klíč, kterej ty sám používáš, a používají ho i jiní, je už dobře 10 let starej a nemění se. Nebere se v potaz Netflix, ústup nosičů ze slávy atd. Ono to imho bude úplně jinak a o ty procenta zas tak moc nepůjde. Osobně bych to viděl na paušály pro ty obří řetězce multikin v USA. Svět je kapitola sama pro sebe. Před pár lety ještě neexistoval čínskej trh jako takovej. Dneska to dělá i třetinu OS tržeb (viz Pacific Rim, kterej není výjimka). A výnosy z Číny byly donedávna na úrovni 17 centů z dolaru. Teďka už tuším aspoň těch 25 centů. Takže pokus určitě pěknej, ale ty cifry budou úplně jiný :)
dashiva
0 0
reagovat
Ešte stojí za to spomenúť, že Reacher sa vraj veľmi dobre predával na plackách.
279988
Ešte stojí za to spomenúť, že Reacher sa vraj veľmi dobre predával na plackách.
0 0
reagovat

dashiva

Myslim, že tou poslední větou jsi to shrnul dobře. Zhruba tak nějak si představuju, že to bude. :D
279908
Myslim, že tou poslední větou jsi to shrnul dobře. Zhruba tak nějak si představuju, že to bude. *:D*
dashiva
0 0
reagovat

inak na margo tej úspešnosti

dal som si tú námahu a zrátal som pravdepodobné náklady a výnosy všetkých filmov, ktoré Sony (najúspešnejšie štúdio) a Para (najslabšie z top7) vypustili do obehu za 2012.

Samozrejme, sú to čisté hausnumerá (tak ako sú vyfabulované prakticky VŠETKY čísla, ktoré štúdiá uvádzajú ako budget).
Postupoval som systémom:
Náklady
- rozpočet uvádzaný na BOM + marketing min 20 mega pre "malé filmy", 30 mega tam kde nie je uvedený budget a launch bol aspoň 2000+ theaters, a 40 - 80 mega pre blockbastre (podľa ich tonáže)
výnosy
55% z US tržieb, 40% z OS tržieb.

Príklad - IM:4, ofiko budget 145, marketing 65 = dohromady 210. US tržby 209 (55 = 115), OS tržby 485 (40% = 194). Náklady mínus tržby = 210 - 309 = 99 čistý zisk.

Týmto kľúčom som sa dopracoval k nasledovnému.
Paramount za 2012 - čistý zisk 71,75 mega USD
Sony za 2012 - čistý zisk 12,65 mega USD.
A to som bol ešte voči Sony natoľko šetrný, že som dal Total Recall prod+mark 125 + 55, ak by sme išli podľa pôvodných odhadov, tak sú v strate desiatky miliónov.

Ok, takže sumár - paramount mal za 2012 odhadované náklady na všetky releasy cca 1275 mio USD, Sony 2200. Čo je to za podnikateľský plán, kde pri nákladoch 2,2 miliardy dosiahneš zisk v desiatkach miliónoch (v tom lepšom prípade)?
Ano, viem, že sú tam ešte rôzne iné benefity, napr OST, DVD/BD, incentives, a čo ja viem čo ešte. Napriek tomu, takéto porovnanie zrejme vzbudí dojem, že čísla uvádzané ako rozpočet (aj na marketing), sú čísté fabulácie určené len na znižovanie daňovej povinnosti.
279907
dal som si tú námahu a zrátal som pravdepodobné náklady a výnosy všetkých filmov, ktoré Sony (najúspešnejšie štúdio) a Para (najslabšie z top7) vypustili do obehu za 2012. Samozrejme, sú to čisté hausnumerá (tak ako sú vyfabulované prakticky VŠETKY čísla, ktoré štúdiá uvádzajú ako budget). Postupoval som systémom: Náklady - rozpočet uvádzaný na BOM + marketing min 20 mega pre "malé filmy", 30 mega tam kde nie je uvedený budget a launch bol aspoň 2000+ theaters, a 40 - 80 mega pre blockbastre (podľa ich tonáže) výnosy 55% z US tržieb, 40% z OS tržieb. Príklad - IM:4, ofiko budget 145, marketing 65 = dohromady 210. US tržby 209 (55 = 115), OS tržby 485 (40% = 194). Náklady mínus tržby = 210 - 309 = 99 čistý zisk. Týmto kľúčom som sa dopracoval k nasledovnému. Paramount za 2012 - čistý zisk 71,75 mega USD Sony za 2012 - čistý zisk 12,65 mega USD. A to som bol ešte voči Sony natoľko šetrný, že som dal Total Recall prod+mark 125 + 55, ak by sme išli podľa pôvodných odhadov, tak sú v strate desiatky miliónov. Ok, takže sumár - paramount mal za 2012 odhadované náklady na všetky releasy cca 1275 mio USD, Sony 2200. Čo je to za podnikateľský plán, kde pri nákladoch 2,2 miliardy dosiahneš zisk v desiatkach miliónoch (v tom lepšom prípade)? Ano, viem, že sú tam ešte rôzne iné benefity, napr OST, DVD/BD, incentives, a čo ja viem čo ešte. Napriek tomu, takéto porovnanie zrejme vzbudí dojem, že čísla uvádzané ako rozpočet (aj na marketing), sú čísté fabulácie určené len na znižovanie daňovej povinnosti.
inak na margo tej úspešnosti
0 0
reagovat
Chtě nechtě - i já musím před Cruisem smeknout. Ten chlap je prostě STAR, ať si každý říká co chce. Letos mě o tom přesvědčil nejenom v Reachrovi ale i Oblivionu a ty filmy jsou prostě super a já jsem nadšen jeho výběrem. Navíc, dnes trailer na "Edge of Tomorrow" a kdo ví co bude dál. Držím mu palce a věřím, že se ještě hodně dlouho udrží! Kdo by to do kluka prťavého řekl :D ;) Díky moc za super článek!
A vůbec bych se nezlobil o podobné tématické články na hlavní studia :D :))
279906
Chtě nechtě - i já musím před Cruisem smeknout. Ten chlap je prostě STAR, ať si každý říká co chce. Letos mě o tom přesvědčil nejenom v Reachrovi ale i Oblivionu a ty filmy jsou prostě super a já jsem nadšen jeho výběrem. Navíc, dnes trailer na "Edge of Tomorrow" a kdo ví co bude dál. Držím mu palce a věřím, že se ještě hodně dlouho udrží! Kdo by to do kluka prťavého řekl :D *;)* Díky moc za super článek! A vůbec bych se nezlobil o podobné tématické články na hlavní studia *:D* *:))*
0 0
reagovat
1. Toma som taktiež považoval za prežitok dôb minulých až kým som si nedal tento rok Oblivion a znova som si spomenul, že ten borec je proste cool.
2. Jack Reacher bol výborný thriller, v ktorom bola hlavná postava jasným ťahúňom a neskutočne ma ten film bavil aj napriek tomu, že som od toho čakal akčný film v štýle Mission Impossible.
3. Neviem do akých termínov chcú sequely napchať, keďže sú budúce roky nabušené až až.
279904
1. Toma som taktiež považoval za prežitok dôb minulých až kým som si nedal tento rok Oblivion a znova som si spomenul, že ten borec je proste cool. 2. Jack Reacher bol výborný thriller, v ktorom bola hlavná postava jasným ťahúňom a neskutočne ma ten film bavil aj napriek tomu, že som od toho čakal akčný film v štýle Mission Impossible. 3. Neviem do akých termínov chcú sequely napchať, keďže sú budúce roky nabušené až až.
0 0
reagovat
Zaujimavy clanok.
Co tak napisat nejaky clanok, ktory by podrobnejsie rozobral aj ostatne studia ako sa im za posledne roky dari a ake maju serie pod kridlami?
279896
Zaujimavy clanok. Co tak napisat nejaky clanok, ktory by podrobnejsie rozobral aj ostatne studia ako sa im za posledne roky dari a ake maju serie pod kridlami?
0 0
reagovat

paráda

jednička se mi taky líbila, příjemnej oldschool, jen zamrzí ta absence původního režiséra, snad to dostane někdo podobně schopný.
279892
jednička se mi taky líbila, příjemnej oldschool, jen zamrzí ta absence původního režiséra, snad to dostane někdo podobně schopný.
paráda
0 0
reagovat
Díky za výborný článek. Reacher byl solidní stylovka a na pokračování jsem samo zvědavý:) .. ať už za tím stojí cokoliv ..
279889
Díky za výborný článek. Reacher byl solidní stylovka a na pokračování jsem samo zvědavý*:)* .. ať už za tím stojí cokoliv ..
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se