Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Filmová série nebo filmový seriál?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Komiksové vesmíry

Hodně se to tu točí kolem komiksových vesmírů, tak si dovolím skromné přání.
Pokud už jste nějaký takový článek napsali a já ho minul, prosím pouze o odkaz, ukamenování nechte na později. :)

Ale pokud ne, přivítal bych článek, který by ty, kdo přesně neznají složení všech komiksových vesmírů, provedl jejich obsazením. Sám se přiznám, že jakžtakž zvládám Marvel a tuším o DC, ale dál nic moc.

Díky hoši. 8)
279849
Hodně se to tu točí kolem komiksových vesmírů, tak si dovolím skromné přání. Pokud už jste nějaký takový článek napsali a já ho minul, prosím pouze o odkaz, ukamenování nechte na později. *:)* Ale pokud ne, přivítal bych článek, který by ty, kdo přesně neznají složení všech komiksových vesmírů, provedl jejich obsazením. Sám se přiznám, že jakžtakž zvládám Marvel a tuším o DC, ale dál nic moc. Díky hoši. *8)*
Komiksové vesmíry
0 0
reagovat
Studio se nemůže svést na vlně něčeho a natočit sračku protože lidi stejně přijdou. Musí to být natolik kvalitní film, aby divák chtěl přijít na jeho pokračování. Tohle je nejklíčovější vlastnost marvelu...

Jinak řečeno: avatar 2 bude sice mít gigantické tržby, ale na avatarovi 2 záleží, jaké tržby bude mít avatar 3...

Přes tohle prostě vlak nejede. Druhá věc je konzistence samostatného filmu - pokud se v tomhle bude Marvel kopírovat, tak to bude ok. Pokud budou mít filmy kontinuální děj (tak jak jej KarelR popisuje), tak se dostaneme do fáze, kdy film buďto nebude vůbec fungovat, nebo před ním bude muset být "v minulém díle jste viděli" = nemyslím si, že by ta provázanost byla až tak silná, takže zůstane u stejných vesmírů ale samostatných dějů.
279624
Studio se nemůže svést na vlně něčeho a natočit sračku protože lidi stejně přijdou. Musí to být natolik kvalitní film, aby divák chtěl přijít na jeho pokračování. Tohle je nejklíčovější vlastnost marvelu... Jinak řečeno: avatar 2 bude sice mít gigantické tržby, ale na avatarovi 2 záleží, jaké tržby bude mít avatar 3... Přes tohle prostě vlak nejede. Druhá věc je konzistence samostatného filmu - pokud se v tomhle bude Marvel kopírovat, tak to bude ok. Pokud budou mít filmy kontinuální děj (tak jak jej KarelR popisuje), tak se dostaneme do fáze, kdy film buďto nebude vůbec fungovat, nebo před ním bude muset být [b]"v minulém díle jste viděli"[/b] = nemyslím si, že by ta provázanost byla až tak silná, takže zůstane u stejných vesmírů ale samostatných dějů.
0 0
reagovat
SocialniPripad: Vážně věříš tomu, že při vytváření příběhu pro dvojku nepočítali s tím, že je to výstavba pro Dark Phoenix ságu? Naopak, tohle plánování se dělá a dělalo vždycky dlouho dopředu, jen s tím jak studia získávají ohledně značek větší sebevědomí, nedělá jim problém ohlásit chystanej projekt dopředu. Stejně to funguje jenom jako PR "podívejte, chystáme ještě větší náhul, takže to je vlastně dvojdílná, možná trojdílná sága s cestováním časem".

Je to úplně stejnej princip jako když se oznámilo, že LOTR bude na tři díly. Jen s tím rozdílem, že tady jsou to na sebe vcelku logicky navazující komiksy v sérii, kterou lidi očividně milujou a budou na ni chodit, i kdyby se jednalo o megasrágory. Jenže nikdo dopředu neví, jestli tahle sériovost ke škodě doopravdy bude.

Což je ostatně i jeden z mejch problémů s celým článkem. Pár zajímavejch myšlenek, ale nakonec to stejně končí u toho, že pokud ty filmy budou psát lidi s nějakým plánem, ale taky schopnostma udělat zajímavý jednotlivý části, je to pro dobro věci (dostaneš dobrej samostatnej film s uzavřeným obloukem, a další díl, kterej bude taky samostatnej, ale zároveň řeší i dopady předchozího dílu).

U marvelovek to víceméně zvládaj. S čestnejma výjimkama "universe-building" blbostí jako Thor 2 a Iron Man 2, kde se natolik soustředěj na celkovej vesmír, že zapomínaj na zápletku i postavy samostatný části. Z X-Menů takhle nepatřičně působí X3, protože je Ratner idiot a udělal z toho akční datadisk bez děje s bumbác akcí. A samozřejmě je otázka, jak to bude fungovat u spin-offů Star Wars apod.

Ale moc nechápu podiv nad tím, že se chystá další díl série, která zplodila už 6 nebo kolik filmů, který vydělávaj majlant. Vlastně mě spíš překvapuje, že neoznámili rovnou trilogii a spin-off Magneta s Fassbenderem, popřípadě špionážní film s Mystique, protože je Jennifer Lawrence horký zboží.

Neříkám, že ohlášení projektů dopředu je moudrý (to ať řešej odborníci na marketing). Imho to jen dokazuje, že si Foxové prostě věřej a vědí, že lidi přijdou. Rozhodně to neimplikuje to, že DOFP bude mělká kravina a nějakej mezi-díl k Apokalypse. Ne, naopak to pořád může bejt výbornej samostatnej film, kterej napraví některý vady v původních filmech a First Class, rozvětví se to na dva paralelní vesmíry a DOFP budou příčinou Apokalypsy. Stejně jako jsou události a motivy v X2 příčinou zápletky v X3.


279569
SocialniPripad: Vážně věříš tomu, že při vytváření příběhu pro dvojku nepočítali s tím, že je to výstavba pro Dark Phoenix ságu? Naopak, tohle plánování se dělá a dělalo vždycky dlouho dopředu, jen s tím jak studia získávají ohledně značek větší sebevědomí, nedělá jim problém ohlásit chystanej projekt dopředu. Stejně to funguje jenom jako PR "podívejte, chystáme ještě větší náhul, takže to je vlastně dvojdílná, možná trojdílná sága s cestováním časem". Je to úplně stejnej princip jako když se oznámilo, že LOTR bude na tři díly. Jen s tím rozdílem, že tady jsou to na sebe vcelku logicky navazující komiksy v sérii, kterou lidi očividně milujou a budou na ni chodit, i kdyby se jednalo o megasrágory. Jenže nikdo dopředu neví, jestli tahle sériovost ke škodě doopravdy bude. Což je ostatně i jeden z mejch problémů s celým článkem. Pár zajímavejch myšlenek, ale nakonec to stejně končí u toho, že pokud ty filmy budou psát lidi s nějakým plánem, ale taky schopnostma udělat zajímavý jednotlivý části, je to pro dobro věci (dostaneš dobrej samostatnej film s uzavřeným obloukem, a další díl, kterej bude taky samostatnej, ale zároveň řeší i dopady předchozího dílu). U marvelovek to víceméně zvládaj. S čestnejma výjimkama "universe-building" blbostí jako Thor 2 a Iron Man 2, kde se natolik soustředěj na celkovej vesmír, že zapomínaj na zápletku i postavy samostatný části. Z X-Menů takhle nepatřičně působí X3, protože je Ratner idiot a udělal z toho akční datadisk bez děje s bumbác akcí. A samozřejmě je otázka, jak to bude fungovat u spin-offů Star Wars apod. Ale moc nechápu podiv nad tím, že se chystá další díl série, která zplodila už 6 nebo kolik filmů, který vydělávaj majlant. Vlastně mě spíš překvapuje, že neoznámili rovnou trilogii a spin-off Magneta s Fassbenderem, popřípadě špionážní film s Mystique, protože je Jennifer Lawrence horký zboží. Neříkám, že ohlášení projektů dopředu je moudrý (to ať řešej odborníci na marketing). Imho to jen dokazuje, že si Foxové prostě věřej a vědí, že lidi přijdou. Rozhodně to neimplikuje to, že DOFP bude mělká kravina a nějakej mezi-díl k Apokalypse. Ne, naopak to pořád může bejt výbornej samostatnej film, kterej napraví některý vady v původních filmech a First Class, rozvětví se to na dva paralelní vesmíry a DOFP budou příčinou Apokalypsy. Stejně jako jsou události a motivy v X2 příčinou zápletky v X3.
0 0
reagovat

markspuks

S X-men 2 a X-men: Poslední vzdor jsem reagoval na komentář Psemy. Musím říct, že mně se porovnávání dění dnes a před 10 lety taky nelíbí a je pravda, že situace je jiná. Robur: Já jen pořád nerozumím proč ta kampaň začala teď. Pokud není pro obyčejného diváka a jen pro fanboye, tak se mi zdá kontraproduktivní. O Days se mluvilo i tak a v dobrém, teď (zřejmě nejen ve mně) začíná hlodat červ pochybností jestli nepůjde zase jen o zbytečnou předehru před něčím větším podobně jako nedávný Wolverine.
279567
S X-men 2 a X-men: Poslední vzdor jsem reagoval na komentář Psemy. Musím říct, že mně se porovnávání dění dnes a před 10 lety taky nelíbí a je pravda, že situace je jiná. Robur: Já jen pořád nerozumím proč ta kampaň začala teď. Pokud není pro obyčejného diváka a jen pro fanboye, tak se mi zdá kontraproduktivní. O Days se mluvilo i tak a v dobrém, teď (zřejmě nejen ve mně) začíná hlodat červ pochybností jestli nepůjde zase jen o zbytečnou předehru před něčím větším podobně jako nedávný Wolverine.
markspuks
0 0
reagovat

RainMakeR

Normálne ma serie, že s tebou súhlasím. :D
279565
Normálne ma serie, že s tebou súhlasím. *:D*
RainMakeR
0 0
reagovat

SocialniPripad

Pol roka pred druhými X-Men bola ale úplne iná doba. Superhrdinské adaptácie boli v podstate v plienkach. Porovnávaš neporovnateľné. Teraz sa štúdiá predbiehajú v tom, kto vytvorí okolo svojho komiksového vesmíru väčší hype.

Tržbám MoS imho uškodili najmä zmiešané recenzie a fakt, že väčšina staršej generácie má stále v mysli imprintovaného Supermana ako Chrisa Reevesa v Donnerových filmoch. Tú mladšiu generáciu zas Superman už dlhšiu dobu nezaujíma, hlavne keď majú "coolovejších" hrdinov typu Iron Man, Batman či Wolverine.

O ziskoch MoS 2 vysoko prevyšujúcich jednu alebo atakujúcich dve milardy nemám pochýb.
279564
Pol roka pred druhými X-Men bola ale úplne iná doba. Superhrdinské adaptácie boli v podstate v plienkach. Porovnávaš neporovnateľné. Teraz sa štúdiá predbiehajú v tom, kto vytvorí okolo svojho komiksového vesmíru väčší hype. Tržbám MoS imho uškodili najmä zmiešané recenzie a fakt, že väčšina staršej generácie má stále v mysli imprintovaného Supermana ako Chrisa Reevesa v Donnerových filmoch. Tú mladšiu generáciu zas Superman už dlhšiu dobu nezaujíma, hlavne keď majú "coolovejších" hrdinov typu Iron Man, Batman či Wolverine. O ziskoch MoS 2 vysoko prevyšujúcich jednu alebo atakujúcich dve milardy nemám pochýb.
SocialniPripad
0 0
reagovat

HAL

Áno, v komiksoch je smrť lacná. Snáď jediné významné postavy, ktore sa nejakým spôsobom nevrátili, sú Gwen Stacy a strýko Ben. Zaujímavé postavy je však škoda nechať v ľade. Preto komiksoví hrdinovia spravidla neumierajú. Ich samotné vzkriesenie však môže byť základom skvelého príbehu, viď Flash: Rebirth a Green Lantern: Rebirth od Geoffa Johnsa, Captain America: Winter Soldier od Eda Brubakera či Batman: Under the Red Hood, ktorý bol zadaptovaný aj v animovanej forme.

A čakal by som od teba inteligentnejšiu odpoveď ako desať emotikon.
279563
Áno, v komiksoch je smrť lacná. Snáď jediné významné postavy, ktore sa nejakým spôsobom nevrátili, sú Gwen Stacy a strýko Ben. Zaujímavé postavy je však škoda nechať v ľade. Preto komiksoví hrdinovia spravidla neumierajú. Ich samotné vzkriesenie však môže byť základom skvelého príbehu, viď Flash: Rebirth a Green Lantern: Rebirth od Geoffa Johnsa, Captain America: Winter Soldier od Eda Brubakera či Batman: Under the Red Hood, ktorý bol zadaptovaný aj v animovanej forme. A čakal by som od teba inteligentnejšiu odpoveď ako desať emotikon.
HAL
0 0
reagovat
nebýt comiksů a hraček tak není v létě na co chodit do kina již min. 5-6 let. takže já jsem jedině rád, že budou vznikat další pokračování. O kvalitu zejména u Marvelovek se nebojím.A DC to taky zvládne. IMO kdyby ne tak jsou v háji :-)
279562
nebýt comiksů a hraček tak není v létě na co chodit do kina již min. 5-6 let. takže já jsem jedině rád, že budou vznikat další pokračování. O kvalitu zejména u Marvelovek se nebojím.A DC to taky zvládne. IMO kdyby ne tak jsou v háji :-)
0 0
reagovat
Singer si chtěl ukrást místo v médiích na úkor Sony. Stejně jako "shodou okolností" ohlásil Quicksilvera hned po tom, co ho potvrdilo Marvel Studios.

Jinak, Catching Fire mně osobně přišel jako filler.
279561
Singer si chtěl ukrást místo v médiích na úkor Sony. Stejně jako "shodou okolností" ohlásil Quicksilvera hned po tom, co ho potvrdilo Marvel Studios. Jinak, Catching Fire mně osobně přišel jako filler.
0 0
reagovat

SocialniPripad

Já zase nechápu, proč bych to vědět neměl. To snad nepůjdu do kina na dobrý film, protože bude následovat další? Obyčejný divák nebude brát, že to za 3 roky má být zásadnější. Pokud chci v létě na blockbuster a promítají se Xmeni, půjdu na ně. Pokud jsem fanoušek komiksů, půjdu na všechny. A informovat o tom co připravujou považuju za fér jednání.
279559
Já zase nechápu, proč bych to vědět neměl. To snad nepůjdu do kina na dobrý film, protože bude následovat další? Obyčejný divák nebude brát, že to za 3 roky má být zásadnější. Pokud chci v létě na blockbuster a promítají se Xmeni, půjdu na ně. Pokud jsem fanoušek komiksů, půjdu na všechny. A informovat o tom co připravujou považuju za fér jednání.
SocialniPripad
0 0
reagovat

Psema

Vědělo se půl roku před druhými X-meny, že za další 3 roky bude další díl? Já podobně jako The Joker nechápu strategii, proč to řekli tak brzo, proč bych měl vědět, že po filmu, který prezentují jako zásadní událost universa přijde něco ještě zásadnějšího než tohle? Na mě to působí jako "jó podívejte se na Days, ale vlastně vám to moc k ničemu nebude, protože už víme, že další díl zamává universem ještě víc." Nevadí mi, že bude další díl, mám X-meny rád, ale kampaň nechápu. Markspurs: Easy money to pravděpodobně budu, ale mě jde o to jestli to bude stačit. Když srovnám tržby IM 3 a MoS (který mě bavil víc) je vidět, že budou potřeba nejen fanoušci zralý předlohy, ale i publikum, které ty komiksy nezná, aby to udělalo stejné peníze jako Marvel filmy. MoS se prorokovaly miliardy, jen protože je Superman nejznámější hrdina, jenže se nestalo. Prostě pokud to neznalému divákovi nebudeš dávkovat postupně, tak se může naštvat a zdrhnout. IMHO.
279556
Vědělo se půl roku před druhými X-meny, že za další 3 roky bude další díl? Já podobně jako The Joker nechápu strategii, proč to řekli tak brzo, proč bych měl vědět, že po filmu, který prezentují jako zásadní událost universa přijde něco ještě zásadnějšího než tohle? Na mě to působí jako "jó podívejte se na Days, ale vlastně vám to moc k ničemu nebude, protože už víme, že další díl zamává universem ještě víc." Nevadí mi, že bude další díl, mám X-meny rád, ale kampaň nechápu. Markspurs: Easy money to pravděpodobně budu, ale mě jde o to jestli to bude stačit. Když srovnám tržby IM 3 a MoS (který mě bavil víc) je vidět, že budou potřeba nejen fanoušci zralý předlohy, ale i publikum, které ty komiksy nezná, aby to udělalo stejné peníze jako Marvel filmy. MoS se prorokovaly miliardy, jen protože je Superman nejznámější hrdina, jenže se nestalo. Prostě pokud to neznalému divákovi nebudeš dávkovat postupně, tak se může naštvat a zdrhnout. IMHO.
Psema
0 0
reagovat
Zamyslel som sa nad tým a zistil som, že mi vlastne vadí iba Marvel :D.
279555
Zamyslel som sa nad tým a zistil som, že mi vlastne vadí iba Marvel :D.
0 0
reagovat
:D:+
279554
*:D**:+*
0 0
reagovat
:D
279553
*:D*
0 0
reagovat

markspuks

"vrátane smrti - aspoň dočasnej"
:D:D:D:D

:D:D
:D:D:D:D:D:D:D
:+:D
279552
"vrátane smrti - aspoň dočasnej" *:D**:D**:D**:D* *:D**:D* *:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D* *:+**:D*
markspuks
0 0
reagovat

HAL

Ja chápem, že "normálne" komiksové série sú viazané epizodickosťou a popularitou svojich postáv, ale nesúhlasím s tým, že preto sú superhrdinské príbehy automaticky nejaký brak.

Tvoj argument čiastočne zlyháva pri crossover eventoch, ktoré mávajú obrovské konzekvencie pre celé zdieľané univerzum (vrátane smrti - aspoň dočasnej - hlavných postáv) a úplne zlyháva pri všetkých Elseworlds príbehoch, teda príbehov z alternatívnych univerz.
279551
Ja chápem, že "normálne" komiksové série sú viazané epizodickosťou a popularitou svojich postáv, ale nesúhlasím s tým, že preto sú superhrdinské príbehy automaticky nejaký brak. Tvoj argument čiastočne zlyháva pri crossover eventoch, ktoré mávajú obrovské konzekvencie pre celé zdieľané univerzum (vrátane smrti - aspoň dočasnej - hlavných postáv) a úplne zlyháva pri všetkých Elseworlds príbehoch, teda príbehov z alternatívnych univerz.
HAL
0 0
reagovat
Zrovna Terminátor si to fakt může resp musí v každym pokračování dovolit. Nějak si nedokážu představit díl, co by přesně navazoval třeba na T3, je to na tom postavený.
279549
Zrovna Terminátor si to fakt může resp musí v každym pokračování dovolit. Nějak si nedokážu představit díl, co by přesně navazoval třeba na T3, je to na tom postavený.
0 0
reagovat

TonyClifton

Takže restart sequelů, tedy navazování na 2ku případně 3ku čím by se znova nastartovala série a zároveň by to byl remake 4ky. Tak to chápu proč tu jsou všichni tak nas*aný :D
279548
Takže restart sequelů, tedy navazování na 2ku případně 3ku čím by se znova nastartovala série a zároveň by to byl remake 4ky. Tak to chápu proč tu jsou všichni tak nas*aný *:D*
TonyClifton
0 0
reagovat

HAL

Jak píše Arbiter, vzhledem k hodnocení na csfd a imdb to štve pouze menšinu.
279547
Jak píše Arbiter, vzhledem k hodnocení na csfd a imdb to štve pouze menšinu.
HAL
0 0
reagovat

Arbiter

Vypadá to, že pokračování Terminátora bude restart/remake/reboot/sequel tj. všechno dohromady. :D
279546
Vypadá to, že pokračování Terminátora bude restart/remake/reboot/sequel tj. všechno dohromady. *:D*
Arbiter
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se