Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů publicisty Jindřicha Šídla


ikona
Mr. Hlad
7 filmů
Jaké filmy patří mezi srdcovky publicisty, komentátora a držitele titulu Osobnost roku českého Twitteru?  

Publicista, novinář a komentátor Jindřich Šídlo má za sebou bohatou kariéru. Pracoval pro Český deník, devět let psal pro týdeník Respekt, číst jste ho mohli i v MF Dnes a čtyři roky byl vedoucím redaktorem domácího zpravodajství Hospodářských novin. Ty pak na nějakou dobu vyměnil za Českou televizi, kde řídil domácí zpravodajství a byl hlavním politickým analytikem. Dnes je zpět v Hospodářských novinách

Činný není jen v zavedených denících, ale i na Twitteru. V roce 2013 se v anketě Tweet roku stal vítězem v kategorii Osobnost roku. Letos navíc vyhrál i Novinářskou cenu v kategorii Nejlepší komentář. Napsal několik rozhlasových minutových her a je velkým fandou fotbalového Arsenalu.  

1. Pulp Fiction: Historky z podsvětí (USA 1994, r. Quentin Tarantino)

Ale to by asi napsal skoro každý, kdo si aspoň trochu pamatuje 90. léta, ne? Takže asi ani nevymyslím nic moc nového, proč zrovna tenhle film.

2. Volný pád (USA/Francie 1993, r. Joel Schumacher)

Nevím, jestli to je všeobecně takový kult, nebo jestli jsme si to v roce 1994 mysleli jen s přítelem Dubským. Cesta Michaela Douglase přes L.A. mě na celý život vybavila množstvím životní moudrosti, například poznáním, že si snídani lze objednat i v 11:32 a že když je telefonní budka rozstřílená, obvykle nefunguje.

3. Žít a nechat zemřít (Velká Británie/USA 1973, r. Guy Hamilton)

Mám obecně hodně rád bondovky a tuhle speciálně kvůli několika momentům: titulní písni, kterou hráli Guns'n'Roses v roce 1992 na Strahově, obrazům New Yorku 70. let a scéně, kde Roger Moore uprchne ze zajetí přes hřbety krokodýlů.

4. Fotbalová horečka (Velká Británie 1997, r. David Evans)

Není to tedy rozhodně žádné veledílo, ale zase to je asi jediný film, v němž Arsenal získá titul, navíc v onom roce 1989, v poslední minutě posledního zápasu v Liverpoolu, neboli jak říkáme my, věrní fanoušci "Michael Thomas, it's up for grabs now!"

5. Úžasňákovi (USA 2004, r. Brad Bird)

Poměrně dost času v životě jsem strávil a trávím jako divák animovaných filmů. Úžasňákovi jsou podle mě spíš film o krizi středního věku, než dětský příběh, ale tak se asi pozná dobrý rodinný film, když se v něm každý najde svoje.

6. Do naha! (Velká Británie 1997, r. Peter Cattaneo)

Při závěrečné scéně pravidelně obtížně přemáhám dojetí, s nímž zápasím celý film. Zbytek se směju.

7. Smrtonosná past 2 (USA 1990, r. Renny Harlin)

Bruce Willis at his best. Scéna, kdy John McClane sestřelí startující jumbo zapalovačem zippo, patří podle mě k vrcholům světové kinematografie. Yippee ki-yay, motherfucker!

Tak co na to říkáte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace