Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Listopad 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Akce, drama, komedie. Listopad měl všechno... 

Vánoce jsou za dveřmi a čeští distributoři tudíž mají poslední šanci ovlivnit letošní filmovou nabídku. Kdekdo si totiž bude chtít nadělit nový blockbuster, a tak je jako vždy potřeba dostat ty nejdůležitější nové kousky na pulty obchodů do konce listopadu. Ten letošní každopádně nabízí daleko víc než jen explozivní maratóny. Vyšlo pár vybroušených dramat, nějaká ta fajn komedie a samozřejmě prodloužená verze prvního Hobita, jíž doprovází fenomenální bonusová nálož. Pojďme si to ale celé probrat hezky popořadě.

 

Hobit: Neočekávaná cesta
Vyšlo: 6. listopadu 2013
Cena: 539 Kč (5x DVD), 807 Kč (3x Blu-ray), 1079 Kč ( 2x 3D Blu-ray + 3x Blu-ray)

Jak už jste se mohli dočíst v samostatné Blu-ray recenzi, první Hobit byl zklamáním především v kinech. Jeho střídmě prodloužená verze, kterou mimochodem doprovází 9 hodin prvotřídních bonusů, je totiž oproti kinosestřihu jasně nadprůměrnou fantasy podívanou, jíž stále škodí především občasné natahování a přílišný důraz na digitální výpomoc. V delším sestřihu tak Hobit paradoxně funguje lépe, jelikož nové scény adekvátně prokreslují nejen Bilba s Thorinem, ale hlavně jejich pozvolna se vyvíjející vztah. Důraznější dramatický oblouk pak celému filmu dodává větší grády, ačkoliv stále platí, že musíte jít Jacksonově tónové věrnosti předloze hodně naproti. Snad bude blížící se dvojka v tomhle směru o něco přístupnější. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Hon
Vyšlo: 13. listopadu 2013
Cena: 269 Kč (DVD), 478 Kč (Blu-ray)

Myslíte si, že s cizími dětmi je jen legrace? Mads Mikkelsen vás pod taktovkou Thomase Vinterberga přesvědčí, jak hluboce se mýlíte. Relativně nevinná souhra náhod tomu chce a Vinterbergův hrdina, toho času vychovatel ve školce, čelí obvinění ze zneužití jednoho ze svých svěřenců. Situace, které nemůže čelit racionálními argumenty ani omíláním formulky "jsem nevinný a nic jsem neudělal", zvláště když si nevinná dětská tvář stále trvá na svém. Jak už víme ze Strašáků, na konci světa, kde zákony nemají tak dlouhé prsty, občas mohou lidé vzít spravedlnost do vlastních rukou. Pokud jsou těmi lidmi nasupení rodiče, tím hůř. Hon vaří to nejlepší z typicky severských ingrediencí a na ploše komorního thrilleru nenechá svého hrdinu ani na chvíli vydechnout. Permanentní tlak, permanentní stres a marná snaha dovolat se spravedlnosti tvoří ultimátní depresivní mix, který vás dokonale sežvýká a vyplivne bez nějaké snahy udělat věci snadnější, hezčí a obecně víc hollywoodské. Těžká látka v rukou mistrů a nejlepší severský film široko daleko. (9/10) (k0C0UR)

Koupit na FilmGame.cz

 

Liberace!
Vyšlo: 20. listopadu 2013
Cena: 269 Kč (DVD)

Stephen Soderbergh je nezastavitelný. Jako by nestačilo, že do kin posílá jednu novinku za druhou, ještě stíhá točit pro televizi, kde realizuje svoje vyhořelé projekty. Liberace! s Mattem Damonem a Michaelem Douglasem se dlouho ucházel o klasické studiové financování. Po řadě odmítnutí (samozřejmě se slovy "Je to moc gay.") ho ale Soderberg nabídl HBO, kde nadšeně vytáhli z kapsy 23 milionů dolarů a šlo se točit. Příběh slavného pianisty a jeho společníka/milence Scotta Thorsona tak sice musí hodně improvizovat, aby zakryl televizní kořeny. I přes slabší výpravu ale jde o výživný a hodně otevřený herecký koncert, po kterém Damonovi ani Douglasovi skoro neuvěříte heterosexualitu. Jediný výraznější háček tak spočívá v tom, že i historie neználý divák okamžitě odhadne kompletní vývoj centrálního vztahu. A to přeci jen zamrzí, protože zrovna Soderbergh s oblibou staví právě na nepředvídatelnosti. I tak vás ale čeká povedená a hlavně osvěžující žánrovka, která se jen tak něčeho nezalekne. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Pacific Rim - Útok na Zemi
Vyšlo: 13. listopadu 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (2x Blu-ray), 629 Kč (3D Blu-ray + 2x Blu-ray), 719 Kč (Futurepack 3D Blu-ray + 2x Blu-ray), 1348 Kč (Sběratelská "Monster" edice 3D Blu-ray + 2x Blu-ray)

Pacific Rim se může stejně jako Hobit pochlubit vlastní Blu-ray recenzí. Takže si tu jen krátce zopakujeme, že jindy ohromně osobitý del Toro natočil klišovitý blockbusterový standard, který vedle opulentní akce nenabízí nic extra lákavého. Postavy spíš zapadají, než aby vynikaly, humoru se moc neurodilo a veškeré velikášské hrdinství se smrskává na Elbův ikonický proslov, po kterém se dojíždí přesně podle učebnicových očekávání. Snad bude případná dvojka nápaditější. Tohle totiž trvalka hellboyovských kvalit vážně není. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Před půlnocí
Vyšlo: 6. listopadu 2013
Cena: 269 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray), 449 Kč (DVD kolekce 1-3)

Znáte ty vzácné chvíle, kdy čekáte jeden z nejlepších filmů roku a dostanete jeden z nejlepších filmů roku? V létě se tenhle husarský kousek vydařil romantickému dramatu Před půlnocí, kterým Richard Linklater potřetí vstoupil do téže řeky. A místo toho, aby se utopil, vyhoupnul se na hladinu a začal chodit po vodě. I třetí vycházka Jesseho a Celine je totiž konverzační uberpeckou, přesně vyváženým dialogovým duelem, ve kterém nenajdete ani vteřinu vaty. Zase o něco starší hrdinové v něm rozebírají život po čtyřicítce, který nemusí být peříčko ani v případě, že jste zrovna v nádherném Řecku a máte po boku nejlepšího člověka na planetě. A činí tak v tradičně pohlcujícím stylu, čímž neobvyklé romantické trilogii nadělují vytoužený fenomenální závěr. Lepší film "ze života a o životě" zase jen tak neuvidíme, nenechte si proto ujít tenhle. (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Revival
Vyšlo: 13. listopadu 2013
Cena: 269 Kč (DVD)

Česká komedie není nikterak vzácné zboží a každý rok si jich můžete v kině vytrpět hned několik. Dobrá česká komedie je ale zboží zásadně nedostatkové a o to víc bychom si Revivalu měli vážit. Alice Nelis se v něm po trilogii ženských podívaných vydává do světa chlapů, a kupodivu jí nové pískoviště sedí daleko víc. Příběh čtyř starých kamarádů, kteří dají dohromady kapelu a pokouší se znovu urvat zašlou slávu, je sice dramaticky podtaktovaný a některé problémy řeší až příliš jednoduše. Jako oddechová komedie s partou sympaťáků, kteří chtějí na stará kolena trochu zachlastat a předvést davům lidí, že na to ještě furt mají, ale funguje bezvadně. Humor tu nikdy netlačí na pilu. Herce řádění před kamerou očividně těší. A Miroslav Krobot opět dostává své ultimátní pověsti, aniž by se byť maličko zapotil. Z Revivalu se tak vyklubalo velice příjemné domácí pokoukání, který bude při televizních reprízách hodně žádaným zbožím. Kéž by to podobně jako Alici Nellis šlapalo alespoň pěti dalším českých tvůrců! (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Stážisti
Vyšlo: 20. listopadu 2013
Cena: 359 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray)

Jestli jste doteď nechtěli pracovat v zábavním parku jménem centrála Googlu (protože zřejmě nenávidíte štěstí a pohodu...), po Stážistech nebudete snít o něčem jiném. Celovečerní reklama na slavnou firmu je totiž ohromně milou pohádkou, totálně fiktivním příběhem o tom, jak dva stárnoucí showmeni dostali neskutečnou životní šanci. Nová komedie Shawna Levyho se přitom ani v nejmenším nesnaží ukázat, že za trochou luxusního pracovního klidu stojí hodiny tvrdé práce. Kdepak, jen se dokonale vyplňuje snová škatulka, v níž Nesvatbovi řádí v konkurenčním moderním prostředí a dávají chytrým lidem na frak, protože jsou prostě víc cool. Že to celé obstojně fungovalo už v kině? Jistě. Český Blu-ray trh ale výjimečně netroškaří a nabízí Stážisty v eRkovém sestřihu, který je povinností už kvůli jednomu z nejúžasnějších stripbarů filmové historie. Pokud tedy chcete na chvíli zapomenout na kterou realitu trhu práce, pusťte si do obýváku Vaughna s Wilsonem. Ti dva na to ještě pořád mají! (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Útok na Bílý dům
Vyšlo: 20. listopadu 2013
Cena:  359 Kč (DVD), 449 Kč (Blu-ray), 539 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Roland Emmerich je stará blockbusterová škola. A novým kouskům se díky bohu neučí, což nikde není vidět víc než na Útoku na Bílý dům. Letošní washingtonský propadák sice nepatří mezi trikově nejzvládnutější filmy. Emmerich ale i přes nepřízeň jedniček a nul rozehrává poctivou akční partii, která s přehledem střídá humor a napětí a roztáčí boj o Bílý dům do nejvyšších otáček. Překvapením je přitom hlavně velká péčí o kladné i záporné postavy a pečlivě vystavěný scénář, ve kterém má všechno svoje pevné místo. Od půlky filmu pak navíc Emmerich servíruje prakticky nekončící akční inferno, v němž Tatum s Foxxem zdatně vzpomínají na odkaz Skály a Smrtonosné zbraně. Vážně potřebujeme víc takhle povedených návratů do devádesátých let. Daleko víc... (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v listopadu vyšlo: Babovřesky, Bez doteku, Drsňačky, Já, padouch 2, R.I.P.D.: Útvar rozhodně neživých agentů, Univerzita pro příšerky, Wolverine

Nashle u tradičně slabého prosince.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace